18. maaliskuuta 2017

Muistoja maailmalta

En ole matkustanut mitenkään erityisen paljon, mutta jokainen matka on kuitenkin ollut oma mahtava kokemuksensa. Kokosin nyt yhteen postaukseen erityisen hyvin mieleen jääneitä  muistoja lähivuosien reissuilta.

Amsterdam, Hollanti


Tästä reissusta alkaa olla jo sen verran paljon aikaa, että yksityiskohdat ovat hämärtyneet. Pitäisi selkeästi kaivella matkapäiväkirja esiin ja palata seikkailuun.

Amsterdam oli kuitenkin ihana. Olimme reissussa juhannuksena ja sain Suomesta tekstareita, että lunta puskee taivaalta. Me nautiskelimme tuolloin reilun 20 asteen lämpötilasta ja ihanista jokimaisemista. Ei harmittanut yhtään, että mökkeily jäi sillä kertaa välistä!

Tykkäsin tosi paljon juuri noista jokimaisemista, niin vehreää ja niin sieviä taloja joen varressa. Jokiristeilyllä oli herkkua käydä, mutta ihan vain kävelemälläkin näki paljon kaikkea ihanaa. Sekin oli hyvä puoli Amstredamissa: kaupunki on niin tiivis, että melkein joka paikkaan pystyi siirtymään kävellen.

Lue lisää Amsterdamin reissusta

Malta


Maltalta jäi mieleen hotellihuoneistomme, joka oli paitsi törkeän iso kahdelle, myös todella edullinen. Siellä totisesti mahtui oleskelemaan, vaikka kumpikaan meistä ei ole mikään hotellimöllöttäjä.

Kaiken kaikkiaan saari oli ihana elämys, vaikka pari kylmempääkin päivää reissulle sattui. Toisin kuin Amsterdamissa, Maltalla kuljimme jatkuvasti bussilla paikasta toiseen. Saari on pieni, mutta siitä saa parhaiten irti, kun kiertelee useassa kaupungissa eikä jää vain hotellin lähistölle pyörimään.

Kiersimme kaikki isommat kaupungit ja kävimme myös Gozolla. Viikon reissu oli loistava!

Lue lisää Maltan reissusta

Japani, reissu 1


Voi, kiersimme niin monessa paikassa, että muistoja kertyi älytön määrä!

Yksi tärkeä mieleen jäänyt asia olivat kuitenkin ihmiset. Satuimme Japaniin luokkaretkiaikaan, jolloin koululaisia kärrätään Japanin historiallisia kohteita kiertelemään eli samoja, joihin mekin perehdyimme. Myös hotellimme oli täynnä koululaisia. Sekä minun että MaryJanen hiukset saivatkin paljon ihastuneita huomautuksia... joita tosin ei tainnut olla tarkoitettu meidän ymmärrettäviksi.

Päädyimme myös ryhmäkuvaa japanilaisten koulutyttöjen kanssa, kun olimme Narassa käymässä. Yhteiskuvien lisäksi monet koululaiset tulivat kyselemään meiltä englanninkielisiä kysymyksiä, mitkä ilmeisesti liittyivät heidän koulutehtäviinsä. Oli yllättävää ja kivaa päästä kosketuksiin paikallisten kanssa.

Lue lisää Japanista reissaamisesta

Pariisi, Ranska


Olen reissanut omien vanhempieni kanssa todella vähän, viimeksi luultavasti yläasteikäisenä Ruotsin risteilyllä, kunnes sitten lähdimme porukalla (minä, M, minun vanhemmat ja M:n vanhemmat) Pariisiin. Jostain syystä mieleeni ovat jääneet ulkopuolisten kauhistelut matkaseurueestamme, tuhoon tuomittua kuulemma lähteä vanhempien, saati sitten appivanhempien kanssa. Herää kyllä kysymys, onko puhujilla jonkinlaisia haasteita omissa sukulaissuhteissaan.

Pariisissa oli tuolloin todella kylmä! Olin varautunut Euroopan hellään kevääseen, sain tuulta ja hyvä, ettei tuiskuakin, piti ostaa lisää lämmintä vaatetta päälle.

Euroopan romanttisimmaksi sanotussa kaupungissa on yhtä ja toistakin nähtävää, mutta minusta parasta olivat hyvinkin epäromanttiset katakombit. Tai kai niissä jotain gootahtavaa romantiikkaa voi nähdä. Ne tuntuivat jännittäviltä ja inspiroivilta, olisin mieluusti tutkinut niitä pitkään ja hartaasti. Reitti oli kuitenkin tiukasti määrätty eikä jatkuvan ihmisvirran vuoksi yhteen kohtaan voinut pysähtyä pitkäksi aikaa.

Lue lisää Pariisin reissusta

Tanska


Toinen hyytävän kylmä reissu, satuimme Tanskaan, kun sinne iski sen vuoden pahin myräkkä. Hampaat pääsivät ajoittain kalisemaan siis urakalla, vaikka vuodenajan vuoksi oli lämmintä tullut varattua päälle.

Minulle erityisenä muistona jäi Köpenhaminassa sijaitseva puisto, jonka nimen olen valitettavasti unohtanut. Se oli kuitenkin koristeltu upeilla valoilla, joten illalla näkymä oli suorastaan huikaiseva. Muistaakseni siellä oli joitain huvipuistolaitteitakin, mutta emme käyneet niissä ajelemassa vaan kuljeskelimme puiston läpi kaikessa rauhassa. Aina silloin tällöin hyytävän kylmä tuuli sai kaiken ympärillä heilumaan, mutta siitä huolimatta puistoreissu oli kokemisen arvoinen.

Lue lisää Tanskan reissusta

Japani, reissu 2


Suuntasimme häämatkalle Tokioon ja sen lähiympäristöön. Olin reissusta innoissani, mutta myös jännittynyt. Edellisellä kerralla olimme Japanissa isommalla porukalla, tällä kertaa ihan kaksin. Pärjättävä olisi siis vain kaksien aivojen voimalla.

Ensimmäiseksi iltapäiväksi olin suunnitellut meille kävelykierroksen, jonka olin merkinnyt valmiiksi karttaan. Onnistuttiin siitä huolimatta harhautumaan reitiltä, mutta nähtiin kaikkea mielenkiintoista. Erityisesti ihastuin pieneen ja vehreään shinto-pyhättöön, jonka puiden välistäp pääsi kurkistelemaan suurkaupunkinäkymiä, se kontrasti!

Kävelyretki venyi pitkäksi, olimme takaisin hotellilla vasta myöhään illalla ja jalkojakin särki huomattavasti. Oli silti mahtava fiilis olla taas Japanissa, ei voi mitään, kyseisellä maalla on erityinen paikka sydämessäni.

Lue lisää Japanissa reissaamisesta

Tukholma, Ruotsi


Ruotsi on niitä maita, joissa on tullut käytyä useamman kerran, mikä lienee yleistä monen muunkin suomalaisen kohdalla. Puhun nyt kuitenkin reissusta, joka oli M:n ja minun ensimmäinen ihan kahdestaan. Vietimme neljä päivää ympäri Tukholmaa seikkaillen.

Ensimmäiselle illalle olimme varanneet kierroksen Vanhassa kaupungissa. Kierroksen alkamispaikka oli hieman epäselvä, mutta löysimme onneksi kuitenkin paikalle juuri ajoissa. Tuon kierroksen aikana meille esiteltiin karmeimmat kummitusjutut ja tosi tarinat Tukholman historiasta, oli muuten todella mielenkiintoista ja opas aivan loistava! 

Reissulta jäi mieleen myös sähkökatkos hotellissa, minkä takia jäimme hetkellisesti jumiin rappukäytävään, kun kaikki ovet avautuivat samoilla korteilla, jotka toimivat huoneiden avaimina. Pääsimme kuitenkin ulos, kun vaelsimme riittävän alas ja löysimme alimmasta kerroksesta oven kadulle, sen sai sentään sisäpuolelta auki ilman avainkorttia, huh!

Lue lisää Tukholman reissusta

Englanti


Tästä reissusta onkin vasta muutama kuukausi. Olipa mahtavaa, vaikka kipeänä olinkin.

Erityisen reissusta tekivät kaikki Harry Potter -jutut, joista osa oli suunniteltuja ja osa tuli vastaan puolivahingossa. En voi mitään sille, etten vain kasva ylitse Harry Potter -vaiheesta, se on tullut jäädäkseen. Innostus vain sai lisää pontta kaikista mahtavista Potter-kohteista.

Toinen tärkeä juttu oli Stonehenge, jolla olen halunnut vierailla jo vuosia. Jotkut sanovat, että kyseessä on vain kasa kivi, mutta minulle Stonehengellä oli erityinen tunnelma, jonka sanoin selittäminen on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Se täytyy kokea itse.

Lue lisää Englannin reissusta

Huh, kertyipä näitä matkamuisteluita ihan hyvä liuta! Reissaaminen on ihanaa ja toivon, että ehdin tehdä sitä vielä paljon elämäni aikana. On niin paljon paikkoja, joissa en ole vielä käynyt, mutta jotka ehdottomasti haluan nähdä, ja sitten on niitäkin, joihin tahdon uudestaan. Maailma on upea!

2 kommenttia:

  1. Täällä yksi joka on unelmoinut pääsevänsä ihastelemaan Stonehengeä! Varmasti mahtava kokemus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Toivottavasti sinäkin pääset joskus matkustamaan sinne. :)

      Poista