8. helmikuuta 2017

Desucon Frostbite 2017

Desucon tapahtui taas. Tammikuun viimeinen viikonloppu meni mukavasti hyvässä seurassa ja laadukkaasta ohjelmasta nauttien. Vaikka etenkin lauantai tuntui pitkältä, oli jokainen hetki conissa oikein poikkeuksellisen loistokas.

Yleisiä fiiliksiä


En saanut aikaiseksi tehtyä cosplay-asua, vaikka sellainen oli ajatuksissa. Ehkä sitten joskus vielä taas. Nyt on ollut niin paljon kaikkea muuta mielessä, että cosplay jäi sivuun.

Conissa tuli siis kuljettua vähän tavallisemmissa vaatteissa. Perjantaina ja lauantaina hengasin itse tuunatuissa shortseissa, jotka olivat kyllä mukavuusasteikolla huippuvalinta! Sunnuntaina vaihdoin mekkoon ja neuleeseen, mikä ei ehkä ole ihan yhtä mukavaa, mutta sopivan rentoa kuitenkin. Pitää vain muistaa istua nätisti!

Istun yleensäkin paljon ohjelmissa, mutta tällä kertaa taisi silti tulla tehtyä ennätys. Yhdeltä luennolta karkasin kesken pois, koska se ei vastannut odotuksiani ja oli niin puuduttava, että yksinkertaisesti vain turhauduin siellä. Kaikki muut ohjelmat, joissa kävin olivat loistavia niin sisällöltään kuin esiintyjien puhetaidoilta. Mahtavaa!

Harmillisesti tietysti useampi mielenkiintoiselta kuulostava juttu meni päällekkäin, joten aivan kaikkeen ei pystynyt osallistumaan. Toivonkin, että YouTube-tallenteet saadaan pian, voisin oikeasti haluta tuijotella niitä. Myös myöhäisillasta jäi pari mielenkiintoista juttua välistä, koska väsymys painoi päälle. Ehkäpä nekin joskus pääsee sieltä YouTuben puolelta sitten tarkistamaan.

Kirppistelyä


Päätin ensimmäisen kerran testata Desuconin kirpputoria. Tuotteita viedessä ja hakiessa joutui hieman jonottelemaan, mutta olin siihen jo varautunutkin. Tavaran paljouteen nähden henkilökunta selvisi hommasta varsin sutjakkaasti ja oli koko ajan ystävällistä, vaikka ehkä nyyppänä kysyin jonkin tyhmän kysymyksenkin välillä.

Positiivista oli, että sain puolet myyntiartikkeleistani kaupaksi. Täytyy katsoa, kaupittelenko loppuja Torissa vai testaanko kesällä kirpputorin uudestaan. Nurkissa olisi vielä paljon kaikenlaista, minkä voisin laittaa eteenpäin kohti uusia ja hyviä koteja. Olen vilpittömän iloinen jokaisesta myydystä tavarasta, toivottavasti tulevat tarpeeseen ostajille.

Kavereita


Coneissa käymiseen kuuluu tietysti oleellisena osana kavereiden tapaaminen. Yleensä se jää kuitenkin melko vähälle, kun kuluttaa takamuksellaan luentosalin penkkiä.

Tällä kertaa meillä oli kaksi yövierasta perjantaina ja yksi lauantaina. Molempien vieraiden kanssa ehti ennen ja jälkeen conin seurustella ainakin vähän ja vaihdella kuulumisia, mikä oli mukavaa. Nyt kun oli vähemmän väkeä, tunnelma oli rauhallisempi ja tuli ehkä juteltuakin vähän enempi. Ison porukan kanssa on  helposti melkoista sähellystä, varsinkin tullessa ja lähtiessä.

Yhden kaverin kanssa tuli myös kehiteltyä pieniä suunnitelmia tulevia coneja varten. En tiedä vielä, missä conissa ne lopulta toteutetaan, mutta innostuin kuitenkin. Kunhan suunnitelma tarkentuu, saatan raottaa salaperäisyyden verhoa teille lukijoillekin. 

Conissa ei kukaan tullut nykimään hihasta tällä kertaa enkä itsekään bongannut oikein ketään. I-chan kuitenkin sattui pariin samaan ohjelmaan sunnuntaina. Päästiin pikaisia kuulumisia vaihtamaan ja tuli samalla höpöteltyä Japanin matkailusta. Voihan matkakuume, älä nyt ihan kauheasti pukkaa päälle! (Pukkasi jo, liian myöhäistä.)

Toisinaan toivon, että kavereita onnistuisi näkemään enemmän ja uskaltaisin ylipäätään mennä juttelemaan ihmisille. Yleensä se kuitenkin jää, koska istun siellä ohjelmissa aika tiiviisti ja toisekseen on vaikea keksiä sanottavaa. Netissä se käy minulta jotenkin luontevammin, livenä olen kuuntelijatyyppiä ja siksi keskusteluiden aloittaminen on vähän nihkeää. En silti pahastu, jos joku tulee tosiaan nykimään hihasta. Saa tulla!

Loottia!


Tällä kertaa budjettikuri piti hyvin. Olin jo valmiiksi päättänyt, etten ostele kovinkaan paljon vaan pikemminkin yritän saada tavaraa pois nurkista. Vähän piti silti jotain ostaa, mutta onneksi kirpparivoitot kompensoivat.

Bongasin Fantasiapelien pöydästä uuden yuri-mangan, jota en muista aiemmin nähneeni. Ostin saman tien molemmat julkaistut pokkarit. Minulla on heikkous yuri-mangan suhteen. Sitä tuntuu olevan tarjolla vain vähän, joten silloin, kun sitä on, se on napattava mukaan.

Lisäksi ostin pari kaulakorua: Totoron ja ajankääntäjän sekä muutamat ihanat rusetit. Jos vaikka joskus arkenakin jaksaisi laittautua. Minulla on menossa vaatekaapin söpöistysprojekti, johon rusetit sopivat erinomaisesti.

M halusi Pockyja, joten ostettiin pari pakettia: mustikkaa ja matchaa. Olisin halunnut kaikki mahdolliset matcha-herkut matkaan, mutta ne ovat oikeasti hävyttömän kalliita, joten jäivät tällä kertaa ostamatta.

Kuvan oikean alanurkan töppöset eivät sitten olekaan varsinaista loottia. Näin vanhemmiten minulle on iskenyt jonkin sortin keskittymisvaikeus luennoilla ollessa, joten tällä kertaa otin pari lankakerää ja virkkuukoukun mukaan. Töppöset valmistuivat sunnuntaina aamupäivällä, kun miltei jokaisen ohjelman aikana tuli virkkailtua. Toimi muuten hyvin! Istuminen ja kuunteleminen onnistui erinomaisesti ja nautin olostani entistä enemmän. Tämä on ehkä yksi syy, miksi coni tuntui niin hyvältä. Taidan tehdä saman seuraavallakin kerralla. Jos virkkaisi töppöset isompaan jalkaan sopiviksi, riittäisi käsille varmaan puuhaa sunnuntai-iltapäivään saakka. Jep, kuulostaa suunnitelmalta!

Olitko sinäkin Desussa? Mitä jäi käteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti