27. marraskuuta 2016

Hengailua British Libraryssa ja Camden Townissa

Reissupäivistä tiistai oli hieman erilainen, tavallaan rennompi. Olimme sopineet treffit Crestan ja hänen avomiehensä kanssa. Kiertelimme kyllä paikkoja, mutta pääpaino oli sosialisoinnilla ja yhteisellä ajalla, ei niinkään Lontoon ihmettelyllä... vaikka hienoja juttuja tuli tiistainakin nähtyä.Syyskuisesta Englannin matkasta alkaa olla jo aikaa, mutta palataanpa silti sen tunnelmiin taas kerran. Meillä oli varsin tarkkaan suunniteltu matkaohjelma, mutta tiistai teki siihen tavallaan poikkeuksen. Suunnitelma oli nimittäin lähinnä hengailupainotteinen, mikä ei ole meidän reissuilla ollenkaan tyypillistä.

Aamupäivän puuhastelut


Aamu alkoi rauhallisissa merkeissä pubiaamiaisella, josta jatkoimme British Libraryn suuntaan. Ilma oli jo tuolloin pakahduttavan kuuma, 30 astetta Celciusta, mutta kirjastossa oli onneksi mukavan viileää. 

British Library oli modernimpi rakennus kuin olin kuvitellut. Jotenkin olin onnistunut välttämään kaikki kuvat siitä, joten rakennuksen tyyli tuli täytenä yllätyksenä. Se ei ehkä hivellyt esteettistä silmääni, mutta hyvä ilmastointi korvasi sen, mikä visuaalisessa puolessa menetettiin.

Kävimme tutustumassa vanhojen kirjojen näyttelyyn, mikä olikin erittäin mielenkiintoinen ja näkemisen arvoinen. Siellä ei tosin valitettavasti saanut räpsiä kuvia lainkaan. Näyttely oli myös täysin ilmainen, joten siinä mielessä sopisi myös budjettimatkailijan kohteeksi. En tiedä, vaihtuvatko näyttelyt säännöllisesti vai onko tuo sama siellä aina. Joku kokeneempi matkailija osannee kertoa?

Näyttelyn kiertelemisen jälkeen katselimme vielä hetken kirjastoa ja kävimme sitten sen kaupassa. Mukaan lähti tuliaisia ja muuta pientä ei-niin-tarpeellista tavaraa. Luottokynäni sanoi myös reissussa sopimuksensa irti, joten korvasin sen lopulta British Libraryn kynällä. Ihan hyvä sekin, muttei täysin päihitä sitä, jonka menetin.

Kirjastosta suuntasimme takaisin hotellille ja haimme Suomen tuliaiset (kahvia ja Fazerin suklaata) jääkaapista. Seuraavana kohteena oli King's Cross ja St. Pancras. Tuossa vaiheessa helle alkoi olla jo melko kova ja minä kipeänä voin melkoisen huonosti. Täydeltä taivaalta paahtava aurinko alkoi tuntua siltä, että se yritti tappaa minut. Onneksi sentään King's Crossin aseman sisäpuolella oli edes hitusen viileämpää ja siellä odotellessa olokin hitusen tasaantui. Pelkäsin jo, että koko päivä menee pilalle, kun kroppa pisti niin kovasti vastaan ulkoilun suhteen.

Iltapäivän vaeltelu


Kun Cresta ja hänen avomiehensä saapuivat King's Crossille, suuntasimme porukalla Camden Towniin. Siinä on muuten paikka, jonne emme varmastikaan omatoimisesti olisi eksyneet. Hetken kuljimme kuudestaan, mutta aika pian M:n vanhemmat lähtivät omille teilleen ja "me nuoriso" vaelsimme Camden Towniin syvemmälle, kauemmas turistikrääsäpuodeista.
Cresta vei meidät tutustumaan mm. Cyberdog-nimiseen kauppaan, joka toi mieleen yökerhon. Musiikki oli yhtä kovalla ja valaistuskin samaa tasoa. Enpä muista, milloin olisin viimeksi käynyt bailaamassa, mutta tuossa liikkeessä kyllä tuli sellainen fiilis, että nyt biletetään eikä meinata. Tosin sen sijaan kierreltiin ja ihmeteltiin vaatteita yms., mutta mitään ei tällä kertaa tarttunut matkaan.

Pyörimme muutamassa muussakin liikkeessä. Osassa oli ihan mielenkiintoisia vaatteita ja kaikkea muutakin kivaa, mutta helteen takia ei oikein innostanut sovitella mitään. Niinpä sitten jäivät ostoksetkin tekemättä.

Pyörimisen pääpointtina ei kuitenkaan ollut ostaa itseään kipeäksi. Emme olleet Crestan kanssa nähneet aikoihin, joten treffit olivat enemmänkin jutustelua varten. Samalla tuli myös tutustuttua Crestan avomieheen, jota emme siis olleet aiemmin tavanneet. Aika paljon höpistiin suomea, mistä näin jälkikäteen on ehkä hitusen huono omatunto. Seuraavalla tapaamisella lupaan parantaa tapani ja puhua englantia enemmän. Sinänsä oli kyllä hauskaa, että Crestan avomies huomautti minun ja Crestan puhuvan suomea aivan eri tavoin. Hän ei siis suomea osaa, mutta hahmotti silti erilaiset murteet.Käytiin vielä Starbuckissa (josta yllättäen sai tosi hyvää vihreää teetä!) istuksimassa ja höpöttelemässä. En ole koskaan aiemmin viihtynyt kyseisen ketjun kahviloissa, mutta nyt se yllättäen oli ihan ok.

Crestan avomies halusi vielä esitellä meille Twiningsin kaupan, kun kuuli minun pitävän teestä. Eihän tarjouksesta toki voinut kieltäytyä, joten seikkailtiin metrolla vielä jonnekin ihan muualle Camden Townista. En enää muista minne, mutta ihan jouhevasti se matka meni kuitenkin.

Kaupassa oli paljon teetä, kuten olettaa saattoi, ja tarttui sieltä pari pikkupakettiakin mukaan. Valikoima oli jokseenkin laajempi kuin Suomen marketeissa ja osa paketeista oli sellaisissa hinnoissa, ettei oma budjetti taipunut. Tyydyin valitsemaan vähän edukkaampia vaihtoehtoja, mutta kuitenkin sellaisia, joita en kotimaassa ole nähnyt. Nyt nekin teet on jo ehditty juomaan ja ihan hyviä olivat.

Ilta tulikin yllättävän nopeasti ja oli aika suunnistaa takaisin hotellille. Hyvästit olivat ehkä hieman haikeat, koska ei ole mitään tietoa, milloin Crestan kanssa nähdään taas. Kun toinen asuu Briteissä ja itse Suomessa, ei noita tapaamisia järkkäillä ihan joka viikko tai edes joka kuukausi. Onneksi WhatsAppit sun muut kuitenkin pelittävät, joten viesti sentään kulkee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti