24. syyskuuta 2016

Pari päivää Lontoon perinteisiä nähtävyyksiä

Reissupäivistä sunnuntai, torstai ja perjantai kuluivat perinteisiä nähtävyyksiä kiertäessä. Ihan kaikkea suunniteltua ei ehditty, mutta aika paljon nähtiin kuitenkin. Päivät olivat oikein antoisia, vaikka jalat eivät aina illalla kiittäneetkään.
Sunnuntai 11.9.2016


Ensimmäinen kokonainen päivä Lontoossa oli sunnuntai. Lauantaina ei ehditty muuta kuin lentää paikan päälle ja hankkiutua hotellille.

Aamun ensimmäinen haaste oli löytää aamiaista. Kroppa eli vielä Suomen aikaa, joten ennen kasia alkoi olla sellainen olo, että liikkeelle voisi todellakin jo lähteä. Lisäksi karhea kurkku (Traconin jälkeen iski sitkeä conirutto) alkoi jo pikku hiljaa vaatia teetä. Valitettavasti vain hotellin lähistöllä yksikään paikka ei ollut auki siihen aikaan sunnuntaiaamuna.

Pitkähkön kävelyn jälkeen löydettiin kuitenkin pubi, jossa hinnat olivat kohtuulliset ja tarjolla oli perinteinen brittiaamiainen. Alle viidellä punnalla per nuppi saatiin kupu täyteen sapuskaa ja kahvia/teetä niin paljon kuin jaksoi juoda.

Syöpöttelyn jälkeen palattiin hotellille pyörähtämään. Päätettiin lähteä etsimään seuraavan päivän Potter-kierroksen lähtöpaikka, jonka piti olla Baker Streetin lähellä. Kävelymatkaa kertyi jonkin verran, mutta paikka löytyi melkoisen helposti.

Kun sitten oltiin valmiiksi oikealla suunnalla, oli luontevaa lähteä tutkimaan Baker Streetiä enemmänkin. Kukaan meistä ei ole Sherlock Holmes -fani, mutta kyllähän se uteliaisuus silti iski. Aika pian huomattiinkin seisovamme Holmes-kaupan edessä ja toisella puolella löytyi myös mestarietsivän mukaan nimetty pubikin.
Kaupan yhteydessä oli myös museo (jossa ei käyty). Ostoksia ei täältä tullut tehtyä, mutta Holmes-fani olisi varmasti löytänyt yhtä sun toista mielenkiintoista. Kiva paikka se joka tapauksessa oli, ei yhtään haittaa, että pyörähdettiin siellä.

Matka jatkui Regent's Parkiin, jossa ainakin allekirjoittanut viihtyi erittäin hyvin. Valtavia puita, kauniita kukkia ja pieniä eläimiä. Mukavan leppoisa tunnelma, vaikka oltiin suurkaupungin keskellä.


London

London

London

London

London

Päivän viimeinen kohde oli Tower of London. Se ei kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta päätettiin hetken mielijohteesta mennä sinne. Kallis keikka kyllä, neljältä aikuiselta hinta oli 100 puntaa. Oli kuitenkin mielenkiintoinen ja näkemisen arvoinen paikka, ainakin tällaiselle ensikertalaiselle.

London

London

London

London

London

London


LondonLondon

London

Torstai 15.9.2016Seuraava Lontoon perinteisempien nähtävyyksien parissa vietetty päivä olikin sitten vasta torstai. Minulla oli aamusta asti jokseenkin väsynyt ja ankea olo, sängystä ei olisi jaksanut nousta, mutta särkylääkkeiden voimalla painettiin eteenpäin. Aamiaispaikat sentään olivat näin keskellä viikkoa helpommin tarjolla kuin sunnuntaina.

Kävimme ihastelemassa ulkopuolelta Big Beniä ja Westminster Abbeyta. Upeita rakennuksia, joita kyllä kelpasi katsella.

London

London

London

London

London Eye oli kätevästi joen toisella puolella, jonne käveli melko nopeasti. Jälleen kerran sisäänpääsymaksu oli niskavilloja nostattava (24 puntaa per nuppi), mutta päätettiin kuitenkin pyörähtää kierros maailmanpyörässä.

Siellä ei kai olisi saanut ottaa kuvia, mutta se ei kiinnostanut ketään vaan kaikki räpsivät menemään, minkä suinkin kerkesivät. Vähän myös ihmeteltiin sitä, miksi samaan "koriin" tungettiin hirveä määrä porukkaa ja seuraava sitten keinahteli tyhjänä menemään... mutta eipä tuo nyt niin vakavaa ollut.
Maailmanpyöräilyn jälkeen käväistiin syömässä ja jatkettiin sitten kohti China Townia. Opaskirjan mukaan siellä olisi pitänyt olla ravintoloita ja paljon pieniä putiikkeja. Noh, olihan siellä ravintoloita. Paljon muuta siellä ei sitten ollutkaan. Koska oltiin juuri syöty, China Town oli kierretty reilussa vartissa. Olo oli vähän, että mitäs nyt sitten.

London

Pienen mietinnän jälkeen päätettiin lähteä tsekkaamaan ilmainen tiedemuseo. Se oli kieltämättä näkemisen arvoinen paikka eikä kustantanut tosiaan kuin edestakaiset metromatkat. Minua kiinnosti erityisesti avaruutta käsittelevä osa, mutta toki vanhat autot ja muut vimputtimet olivat nekin vähintäänkin mielenkiintoisen näköisiä.

Valitettavasti huono olo ja väsymys taas pukkasivat vähän päälle särkylääkebuustauksesta huolimatta, joten museossa tuli vaellettua hieman koomaisen oloisena.

London

London

London

London


Perjantai 16.9.2016


Perjantai oli lähtöpäivä, mutta lento Suomeen nousi vasta iltaseiskan jälkeen, joten meillä oli puoli päivää hyvää aikaa viettää Lontoossa. Tosin osa aamusta meni silti aamiaisella ja pakatessa. Matkalaukkuun oli kertynyt niin paljon tavaraa, ettei se suostunut menemään kiinni, joten piti työntää osa omaisuudesta appivanhempien laukkuun. Hups, tuli ehkä hieman shoppailtua.

Tiedemuseon vieressä oli niin ikään ilmainen luonnonhistoriallinen museo, joka otettiin kohteeksi tällä kertaa. Sinne olikin häkellyttävän pitkä jono, mutta onneksi se eteni nopeasti. Jono aiheutui lähinnä siitä, että kaikkien sisäänpyrkijöiden laukut tarkastettiin ovella teräaseiden yms. varalta.

Museon paras osuus oli mielestäni dinosaurusnäyttely, mutta hienoja olivat kyllä nisäkkäätkin, erityisesti ne isot. Valaista ja delfiineistä kertova näyttely oli hyvin mielenkiintoinen ja ihmisen biologiaakin kiersimme tutkiskelemassa.

London

London

London

London

London


Luonnonhistoriallisen museon jälkeen kipitimme vielä uusiksi tiedemuseoon katsomaan Beautiful Planet -elokuvan, joka oli pääasiassa kuvattu kansainvälisellä avaruusasemalla. Se oli mielenkiintoinen ja tarjosi aika huikeita näkymiä. Yllätyin myös siitä, miten hyvin 3D-lasit istuivat päähän. Vähän ne painoivat nenää, mutta olivat kuitenkin huomattavasti kevyemmät kuin Finnkinon lasit. Ja ne istuivat omien lasien päälle hyvin, samaa ei voi tosiaan Finnkinon laseista sanoa.

Elokuvan jälkeen kipitettiin syömään lounasta ja haettiin hotellilta laukut. Sitten olikin aika suunnistaa kohti lentokenttää ja päättää taas yksi seikkailu. Täällä blogin puolella tarina kuitenkin jatkuu, seuraavissa postauksissa kerron, mitä muuta puuhasimme kuin kiersimme näitä perinteisempiä Lontoon nähtävyyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti