16. heinäkuuta 2016

Heräteostoksilla Helsingissä sadepäivänä

Päätettiin M:n kanssa mennä käymään Helsingissä. Alkuperäinen ajatus oli kierrellä Suomenlinnassa ja sen jälkeen nähdä vaikkapa kavereita. Kohtalo kuitenkin pani kapuloita rattaisiin ja päivän ohjelma muodostui erilaiseksi kuin ajattelimme.

Päätettiin reissupäivä etukäteen, ettei julkisilla kulkemisesta tarvinnut maksaa omaisuutta (saatiinkin näin molempien matkat yhteen hintaan 16,50 € + auton parkkaaminen asemalle 6 €). Muuten ihan kiva juttu, mutta sääennuste ei osunut päivän osalta nappiin. Kun lippuja varailtiin, näytti ennuste poutaa ja ihan mukavia lämpötilalukemia, todellisuus osoittautui kaatosateeksi ja kovaksi tuuleksi. Suomenlinna täytyi siis jättää välistä, koska ei siellä olisi kuitenkaan ollut erityisen miellyttävää tuossa kelissä hengailla.

Kavereita ei myöskään nähty. Heillä olikin muuta ohjelmaa ja osa asuu sen verran syrjemmässä, että julkisilla ei kannattanut lähteä poukkoilemaan edestakaisin. Onneksi viihdytään hyvin myös kahdestaan.

Shoppailukierros kauppakeskuksissa ja sateen pakoilua leffateatterissa


Käytiin siis kiertelemässä Kampissa, Forumissa ja muutenkin kaupoilla. Tuli tehtyä kunnon shoppailureissu, joskaan ostoksia ei ihan älyttömästi tarttunut mukaan.

Kirjakaupoissa pidin itseni kurissa ja ainoastaan kuvasin kiinnostavien kirjojen kannet. Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta otin ne talteen myöhempää varten. Pyrin jatkossa ostamaan ison osan kirjoista e-kirjoina, joten siksi nappailen kivijalkakaupoissa kuvia mielenkiintoisista teoksista. Tosin varmasti on vielä kirjoja, jotka ostan painettuina eikä kaikkea edes e-kirjana saa. Olen vain jatkossa tarkempi hankintojeni suhteen.

Täysin tuhlaamiselta ei silti vältytty. Ostin ison teemukin, koska sellaista olen himotellut jo kauan. On ärsyttävää joutua nousemaan jatkuvasti täyttämään mukia, kun on hyvä kirjoitusvire päällä, mutta vähintään puoli litraa teetä imevä muki paikkaa tilannetta hyvin. Tietysti seuraava ongelma voi olla teen jäähtyminen, ennen kuin saan sen joutua kokonaan...

Jonkin verran tuli ostettua vaatteita, suurin osa tarpeellisia, mutta yksi kiva turhakekin mahtui joukkoon. Lisäksi Fantasiapeleistä haimme muutamia hyllystä puuttuvia mangoja. Ihan kaikkea toivottua ei saatu, mutta Traconissa sitten uusi yritys.

Kävimme Stockmannilla etsimässä M:lle Kuoman kävelykenkiä. Se oli nyt jo ties kuinka mones kauppa, jonka Kuoma sivuillaan ilmoittaa jälleenmyyjäkseen ja jolla ei noita kesäkeleihin soveltuvia (tai mitään Kuoman kenkiä!) kuitenkaan valikoimastaan löydy. Alkaa mennä epätoivoiseksi tämä kenkien metsästys, ilmeisesti Kuoma ei halua, että heidän tuotteitaan ostetaan.

Koska sade oli eeppisissä mittasuhteissa päätettiin poiketa myös elokuviin. Jostain muistelin Finnkinon mainostaneen edullisia päivälippuja, mutta 12,50 € per lärvi on edullista, en halua tietää, mitä ne normaalihinnat ovat. Todennäköisesti tosin päivälipuista on kaikessa hiljaisuudessa luovuttu tai sitten hinnat eivät ole heinäkuussa voimassa, koska lomailijoilla on jopa aikaa käydä päivällä elokuvissa.

Leffassa käyminen oli kuitenkin mukavaa. Olisin halunnut nähdä Tarzanin tai Independence dayn, mutta niistä oli tarjolla vain 3D-näytöksiä (hyi!), joten menimme sitten tuijottelemaan Liisan seikkailut peilimaailmassa. M tiesi kertoa, että se on saanut melko huonoja arvosteluja, mutta itse kyllä tykkäsin siitä, ehkä jopa enemmän kuin Liisa ihmemaassa -elokuvasta.

Herkuttelua ja kotiin paluu sateen ropistessa


Päivän kruunasi herkullinen matchalatte (saisipa sitä täälläkin jostain kahvilasta!). Myyjä ei tosin kunnolla tainnut kuunnella meitä. Tilasimme pienet, saimme isot, sanoimme myös, että juomme ne paikan päällä ja silti saimme take away -mukit, kun muille asiakkaille tarjoiltiin posliinikupeissa. 

Noh, ei viitsitty tuosta valittaa. Juomahan maistui yhtä hyvältä joka tapauksessa. Se oli melkoisen tukuisaa, joten minulla meni aika kauan ison mukillisen tyhjentämisessä, koska olin jo valmiiksi ähkyssä päivän syömisistä.

Matchattelun jälkeen pyörittiin vielä tovin Kampissa. Sen kauemmas ei viitsitty enää poistua, koska bussi kotiinpäin lähti kuitenkin sieltä.

Bussissa tuppasi nukuttamaan, mutta tsekkailtiin silti 3D:n streetpassit, joita oli koko päivän aikana tullut vain 8 (tosin se enemmän kuin täällä saa viikossa). M pelaili pelejä ja minä nuokuin vieressä sateen paukuttaessa bussin ikkunaan. Taisi osua viikon sateisin päivä meidän reissumme kohdalle.

Se jäi vähän kaivelemaan, ettei Suomenlinnaan päästy. Olen toki käynyt siellä aikaisemminkin, mutta olisi ollut kiva mennä sinne pyörimään ja imemään inspiraatiota ympäristöstä. Ehkä jokin toinen kerta sitten. Päivä oli joka tapauksessa oikein mukava, tuli ainakin lähdettyä vähän muualle kotiympyröistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti