31. toukokuuta 2016

Tukala toukokuu

Toukokuu alkaa olla takana, mutta blogin puolella siitä ei ole juuri todistusaineistoa. Yleensäkin toukokuu ja marraskuu ovat minulla vuoden kiireisimmät ja ahdistavimmat kuukaudet (mikä on muuten yksi syy siihen, että NaNoWriMo menee minulta lähes poikkeuksetta puihin), mutta tänä vuonna toukokuu oli vielä vähän tavallista rankempi.

Tätä ei pidä käsittää väärin. Viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut paljon hyviä asioita, paino vain sillä sanalla "paljon". Menoa ja meininkiä on riittänyt ehkä hiukkasen yli oman tarpeen.

Vappua emme juuri viettäneet muuten kuin munkkien ja tippaleivän osalta. Olin sen verran puhki, että kotona lorvailu oli paras vaihtoehto. Seuraavalla viikolla olikin helatorstai ja sain järjestettyä itselleni perjantain vapaaksi töistä, joten sinällään kyse oli rentouttavan vapaa-ajan viettämisestä, mutta toisaalta siihen kuului sukulointia äitienpäivän tiimoilta... ja töissä saadun sosiaaliähkyn päälle se ei oikein maistunut. Anteeksi, kuulostan varmaan kamalalta.

Toukokuuhun mahtui myös fantasian kirjoituskurssin toinen viikonloppu, joka oli erittäin hyödyllinen ja antoisa, mutta myös työläs ja pikkuisen liian sosiaalinen. Tapasin ihania ihmisiä, sain paljon palautetta ja ajattelemisen aihetta. Väsähdinkin vähäsen, mutta ei valiteta siitä liikaa.

Sitten oli taas sukulointia appiukon  ja hieman myöhemmin hänen siskonsa syntymäpäivien vuoksi ja viimeinen viikonloppu oli omistettu lanittamiselle. Pelaaminen porukassa on hauskaa, mutta lanien emännöinti ja se sosiaalinen aspekti ovat oma rasitteensa. Kitisen tästä nyt kamalasti. Oikeasti minulla on siis ollut kivaa, olen vain vähän väsynyt...

Viikonloput ovat siis olleet täynnä toimintaa eikä siltä ole viikollakaan vältytty. Töissä on ollut isohko projekti, johon minulta toivottiin melkoinen panostus. Se taas tarkoitti, että yhtäkkiä aikataulut eivät ihan pitäneetkään ja työtuntien riittämisestä oli turha unelmoida. Useampana iltana viikossa tuli siis tehtyä iltahommina kotona ne jutut, joilla deadlinet uhkasivat paukkua. Samaan aikaan yritin työstää TT:tä sellaiseen kuntoon, että saisin sen kesällä esilukijoille, mutta eihän se nyt sitten tietysti edennyt toivotusti. Olin myös useampana iltana lupautunut auttamaan kaveria FFXIV:n dungeon-alueiden kahlaamisessa, joten vähäisestä arki-iltojen vapaa-ajasta alkoi muodostua suorittamista. Sitten kun olisi ollut kirjoitusaikaa, tuijotin näyttöä ja selasin nettiä mieluummin kuin tartuin näppikseen. Blogi jäi, jotta sain edes muita projekteja edistettyä.

Hauskana lisänä toukokuun loppuun tupsahti myös kutsu Bonnierin järjestämään Type & Tell -palvelun esittelyyn. Arki-iltana Helsingissä. Työpäivän päälle. Keskelle tiukkoja deadlineja ja keskeneräisten artikkelien naputtelua. Lähdin silti ja siellä oli ihan mielenkiintoista. Palvelukin kuulosti vähintään kohtuulliselta, joten varmasti perehdyn siihen tarkemmin, kun TT:n julkaisu tulee ajankohtaiseksi. Kuten olen aiemmin sanonut, en ollut täysin tyytyväinen BoD:iin, joten vaihtoehdot kannattaa nyt tutkia tarkkaan.

Töissä ei vielä hetkeen hiljene, kesäkuullekin riittää tehtävää. Lisäksi tiedossa on juhlia, conittamista, kaverivierailuja ja mökkijuhannus sukulaisineen. Arvon vielä, jaksaisinko lähteä Finnconiin. Yritän kuitenkin myös hitusen löysätä tahtia ja löytää aikaa itselleni, koska viimeiset viikot olen ollut vähän hukassa kaiken kiireen keskellä. Ajatus ja teksti ei kulje, kun koko ajan on juostava eteenpäin sivuille vilkuilematta, harhailulle ei ole ollut aikaa ja harhapolut yleensä tuottavat ne parhaat tarinat.

Tarvitsen happea. Tarvitsen lorvailua, lepoa aivoille. Joskus pitää pusertaa, että saa asiat hoidettua. On kuitenkin osattava myös höllätä, ettei kadota totuutta ja sanojen taikaa.

2 kommenttia: