31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015

Taas on vuosi vierähtänyt ja on aika luoda katsaus taaksepäin. Mitä vuodesta 2015 oikein jäi käteen vai jäikö mitään?

Tammikuu

Kuu alkoi synttärihulinoilla, jotka tosin olivat tapansa mukaan pienimuotoiset. En ole kova juhlimaan. Synttäreiden jälkeen ohjelmassa oli paljon kirjoittelua ja sen pohdintaa, mutta loppukuuta leimasi kuitenkin äänen katoaminen. Sain kolmen päivän puhekiellon lääkäriltä ja neljäntenäkin päivänä ääni oli vain pientä kähinää. Lisäksi tammikuussa hankkiuduin eroon sinisestä hiusväristä, jonka olin päähäni suurella vaivalla edellisenä syksynä taikonut.

Tuo kaikki näkyi blogipostauksissa. Muuten minulla onkin vain hämärä mielikuva kuukauden tapahtumista. Toisaalta vuosi on mennyt todella nopeasti, toisaalta tuntuu, että tammikuusta on ikuisuus.
Helmikuu

Mikä oli oleellista helmikuussa? No, tietenkin Desucon Frostbite! Meillä oli pari convierasta ja kaikki sujui oikein mallikkaasti. Cosplay jäi osaltani melko vähäiseksi, mutta toisaalta conissa oli paljon rennompaa hengata, kun päällä ei ollut mitään puristavaa, kiristävää ja hankalaa. Kuljin erilaisissa mekoissa ja sunnuntain asuna kierrätin itse asiassa hääpukuni yläosan. Rakastan kyseistä mekkoa, joten täyty keksiä sille vielä uusiakin käyttötilaisuuksia.

Kirjoitettuakin kuukauden aikana tuli ja lisäksi koin käänteisen ikäkriisin, kun minua luultiin reilusti nuoremmaksi kuin oikeasti olen. Yleensähän sitä kai pidetään hyvänä asiana, mutta minä olen ihan mielelläni kolmekymppinen ja mieluusti soisin, että minua myös ikäni mukaan kohdeltaisiin ja ikäisenäni pidettäisiin. Tosin ei se haittaa, jos Alkon kassa joskus kysyy papereita.

Maaliskuu

Maaliskuu oli blogissa melko hiljainen. Pääsin silti vihdoin kertomaan Matkalla duuniin! -toimittajan hommasta, joka starttasi virallisesti jo syksyllä 2014, mutta josta piti olla hissunkissun pitkän aikaa.

Nyt tuota pestiä on tullut jo tehtyä useampi kuukausi ja varmuutta tekemiseen on karttunut matkan varrella. Täydellinen en silti ole. Jännitän haastatteluja ja tuskailen usein tekstin pituusrajoitusten kanssa. Toisaalta se on hyväkin. Tiivistämistä on tullut harjoiteltua hyvin ahkeraan tämän homman myötä.

Huhtikuu

Tämä kuu oli niin hiljainen, ettei oikein ole kuvaakaan laittaa. Mitä ihmettä oikein tein huhtikuussa? Töitä varmaan ja ehkä pelailin. Ei mitään käryä. Pelilomani tosin oli maaliskuun viimeisellä viikolla, joten ehkä putki sitten jäi sieltä päälle.

Toukokuu

Toukokuussa tapahtui. Oli syntymäpäiväjuhlia, äitienpäivää, kirsikankukkia ja Maltan matka. Jotekin ehdin siinä tohinassa kirjoittaa jopa 9 blogipostaustakin. Mielestäni se on ihan kohtalaisen paljon minun mittapuullani.

Yleensä toukokuu on kiireisyytensä vuoksi hyvin raskas, ei se tainnut tänä vuonna tehdä poikkeusta. Maltalle karkaaminen oli kuitenkin loistava tapa katkaista arki ja irtaantua kaikesta stressaavasta. Viikko oli ihana ja antoi paljon inspiraatiota kirjoittamiseen. Ehkä se vähän kasvatti taas energiavarastojakin. Hyvä reissu siis kaikin puolin.

Kesäkuu

Kesäkuu ei ollut kovin kesäinen. Kuva villasukista mökillä kertoo paljolti siitä, millaisissa lämpötiloissa eleltiin.

Törmäsin myös ikävään ongelmaan. Vaikka Maltalta oli haettu kivasti inspiraatiota, olin tekstin kanssa jumissa viikon tauon jälkeen. Tätä seurasi syrjähyppy toisen tekstin pariin, mutta kuten tulisten ihastusten kanssa usein käy, tämäkin katosi omia aikojaan. Tosin säästin kyseisen tekstin tulevaisuuden varalta. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka siitä saisi jotain kelvollista aikaan.

Kesäkuussa käytiin myös Desuconissa. Pitkästä aikaa hankin coniin ostopuvun, koska aikaa ja jaksamista ei ompelemiseen riittänyt. Tykästyin puvun hameeseen ja olenkin alkanut käyttää sitä arkivaatteena. Muutenkin puku oli oikein kiva, mutta sen muut osat eivät ehkä oikein sovellu arkikäyttöön.

Heinäkuu

Alkukuu meni töissä, loppukuu lomalla. Merkittävä tapahtuma oli Maan mahdin kansikuvan kuvauspäivä. Itse en tosin ollut paikalla, mutta oli jännittävää ensin odottaa tuloksia ja sitten päästä näkemään niitä. Olen vieläkin innoissani.

Kesälomalla sorruin tavalliseen tapaani shoppailemaan. Meille tuli kotiin senkki, joten nyt keittiössä kivemmin tilaa astioille. Tärkeämpi ostos oli silti Kobo e-reader, joka on koitunut turmiokseni. Palkkani valuu hiljalleen e-kirjakauppoihin, kun kirjoja on vähän turhankin helppo ostaa. Toisaalta ei lukeminen ainakaan pääse loppumaan kesken. Se on aina vain nettiyhteyden päässä. Voin kyllä lämpimästi suositella Koboa e-kirjojen lukemiseen. Kulkee näppärästi mukana, taustavalo mahdollistaa pimeässä lukemisen ja kirjoja on tosiaan erittäin helppo ostaa ja lukea.

Elokuu

Paluu arkeen koitti rankkana, mutta hengissä kuitenkin selvittiin. Illat menivät joko koomatessa tai kirjajuttuja puuhatessa. Tulipahan todettua, ettei taittaminen ole minun juttuni sitten yhtään. Onneksi on mies, josta on moneksi. Ilman M:aa en olisi millään saanut valmista.

Elokuu on meillä myös aina täynnä juhlia. Normaalisettiin kuuluvat M:n, M:n veljen ja minun isäni synttärit. Tänä vuonna niiden lisäksi oltiin kaverin kolmekymppisillä, jotka paljastuivat melkoisiksi kekkereiksi. Olin ehkä pikkuisen kateellinenkin. Kukaan ei tule koskaan järjestämään minulla tuollaisia juhlia. En ehkä haluaisi juuri Nintendo-teemabileitä, mutta esim. Final Fantasy -synttärit olisivat tosi makea juttu!

Syyskuu

Maan mahti saatiin pakettiin ja julkaistua. Pian se alkoi ilmestyä e-kirjakauppoihin. Syyskuu oli siis jännittävää aikaa, kun kävin kauppojen sivuilla roikkumassa ja kurkkimassa, koska sitä saa.

Syyskuussa oli tietysti myös Tracon, joka kuuluu vuosittaiseen ohjelmaamme. Tälläkin kertaa conissa oli kivaa ja seura oli hyvää. Valitsemamme hotelli oli kuitenkin hieman pettymys. Ensi vuonna täytynee valita paremmin. :P

Conin jälkeen syyskuussa oli hieman rauhallisempaa, mutta loppukuusta huitaisimme vielä Helsinkiin visiitille. Toin sieltä tuliaisiksi flunssan, jonka kourissa sitten kärvistelinkin seuraavan viikon. Oli kuitenkin kiva käydä pääkaupungissa pyörähtämässä yhdessä M:n kanssa. Vaikka ollaan maailmalla reissattu yhdessä, oli Helsinki vielä kokematta (yksin käyn siellä kyllä useamman kerran vuodessa).

Lokakuu

Lokakuussa blogi alkoi hiljentyä ja samaa talviunta se meinaa nukkua edelleen. Kirjoittelin Maan mahdin jatko-osaa ja taisin hieman pelaillakin. Kävin myös E:n kanssa Helsingin kirjamessuilla. Päivän jälkeen jalkoja särki, mutta reissu oli mielenkiintoinen ja hauska.

M:n kanssa vietimme toista hääpäiväämme 28.10., joskin varsinaisen juhlinnan siirsimme samaisen viikon perjantaille. Pitkä viikonloppu maistui ja niin maistui hyvä viinikin ruoan kanssa. Tällä kertaa emme lähteneet edes ulos syömään. Arki oli ollut kiireistä ja raskastakin, joten rauhallinen ilta kahdestaan kotona oli erittäin tervetullut vaihtoehto.

Lokakuun päätteeksi menimme uudestaan naimisiin, tällä kertaa virtuaalisesti Final Fantasy XIV:ssä. Seremoniaa oli todistamassa kolme kaveria. Hassua kyllä, jännitin melkein yhtä paljon kuin oikeissa häissä.

Marraskuu

Marraskuussa piti kirjoittaa Nanoa, mutta yrityksesihän se jäi. Minulla on aina jonkin kamala kiirevaihe elämässä juuri marraskuussa ja sen takia Nano menee yleensä reisille. Tämä vuosi ei tehnyt poikkeusta.

Ehdin kuitenkin käydä pari kertaa japanin tunneilla ja kerran kampaajalla, missä en ollut käynytkään melkein vuoteen. Yhdet pikkujoulutkin pidettiin ja oli kyllä ihan älyttömän kivaa. Oli mahtavaa päästä viettämään aikaa hyvien tyyppien kanssa. Useimpia en ollut edes nähnyt kuukausiin, joten siinäkin mielessä pikkujoulut tulivat erittäin tarpeeseen.

Marraskuuta kuitenkin leimasi yleinen synkkyys eikä pelkästään sään puolesta. Kuukauden aikana ehti tapahtua kaikenlaista, mikä veti mielialaa mustiin syövereihin, joten olin oikeastaan vain helpottunut, kun päästiin siirtymään joulukuun puolelle.

Joulukuu


Vuoden viimeinen kuukausi oli kiireinen. Töissä riitti hässäkkää, oli pikkujoulua, japanin opiskelua, uutta Tähtien sotaa ja kirjoittamista. Sain vihdoin TT:n puoliväliinsä ja lisäksi raapustelin kaksi Final Fantasy XIV -ficciä. Ehdin jopa aloittaa erään scifimmän tarinan työstämisen, mutta sen osalta en ole ollenkaan varma, tuleeko sitä mitään. Niin ja luin ihan kiitettävän määrän kirjojakin. Ne esittelen omassa postauksessaan.

Joulukuussa tunnuin saavan paljon enemmän aikaan kuin muuten syksyllä. Kenties tiedossa oleva loma auttoi rutistamisessa. Loma kyllä tuli tarpeen ja olen siitä todella paljon nauttinut. On ollut rentoa olemista ja kaikenlaista puuhastelua sopivassa suhteessa. Tosin ainahan loma on hiukkasen liian lyhyt ja pidempäänkin voisi olostaan nautiskella. ;D

Jouluaattona tuli sitten napattua perinteinen jouluselfieni. Ehkä teetän näistä ison kollaasin vaikkapa sitten 50-vuotissynttäreille.


Muutaman version kautta on taas palattu punaiseen tukkaan. Ehkä nyt vihdoin pysyttelen siinä, koska se on kuitenkin se minun juttuni. Viimeisen vuoden aikana on tullut todettua, että työlästä tätä tukkaa on ylläpitää. Värjääminen helpotti, kun pääsin käsiksi Elumeniin, mutta rinnalle tuli tyvikasvun kanssa taisteleminen. Sen lisäksi pituutta alkaa olla sen verran, että tukka on aina jossain väärässä välissä, jos sitä ei pidä kiinni ja takkuunkin se menee kovin herkästi. Pitkään pärjäilin ilman hoitoaineita, mutta nyt ne ovat taas tulleet kuvioihin mukaan, samoin värjäävä tyvispray ja hiuspuuteri. Hiuksiin siis meni aikaa ja rahaa ennätyksellisesti vuonna 2015 ja ensi vuonna tuskin helpottaa. Silti en halua luopua ja vaihtaa lyhyempään malliin.

Vuosi 2016

Niin, uusi vuosi olisi taas edessä. Ikävuosia rapisee lisää heti loppiaisena ja vähän sen jälkeen edessä on Desucon Frostbite. Lisäksi vuodelta odotan muita coneja ja Final Symphony -konserttia. Varmaan keksitään jotain muutakin kivaa.

En yleensä harrasta uuden vuoden lupauksia, mutta ajattelin jotain sen suuntaista tällä kertaa suunnitella. Haluan lukea taas paljon kirjoja (37 vuonna 2015), mutta en halua ottaa asiasta paineita. Otan siis aikaa lukemiselle, mutta lopetan sivumäärien laskemisen ja tuskailun siitä, että on ehdittävä kahlata vähintään kaksi kirjaa kuukaudessa läpi.

Lisäksi haluan ottaa aikaa kirjoittamiselle. Toivon, että ensi syksynä kirjoittamiskurssi ei menisi päällekkäin japanin opintojen kanssa, jolloin voisin taas osallistua. Vaikken kurssille pääsisikään, aion käyttää aikaa tekstien tuottamiseen. Kovasti houkuttaisi taas kirjoittaa kesäraapaleita ja joulukalenteria, mutta katsotaan, mitä lopulta keksin.

3 kommenttia:

 1. Hetkonen, värjäävä tyvispray? Nyt on pakkoa kysyä, että mitä, haluaisitko valaista tätä hieman? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biozelliltä on tullut tosiaan tyvispray, jolla saa tyvikasvun piilotettua seuraavaan hiustenpesuun asti.

   Täältä löytyy tarkempia tuotetietoja: http://www.biozell.fi/colormask-savyttavat-tyvisprayt.html

   Poista
  2. Ah se on noita! Olen kyllä huomannut kaupassa, mutta en ole tarkemmin tutustunut. No, paremmin noihin muutenkin aina mielellään tutustuu kun kuulee, että jollakin on toiminut. Pitää siis testata.

   Poista