30. marraskuuta 2015

Marraksesta jouluun

Tuolla ulkona on niin masentava sää, ettei siitä viitsi edes puhua. Yritän kuitenkin virittäytyä joulutunnelmiin jo pikku hiljaa. Marraskuu saa jäädä taakse eikä varsinaisesti ikävä tule.

Herkuttelua Lemmi-siilin kanssa
Viikonloppuna meillä oli pikkujoulut, mikä tarkoitti herkullista ruokaa ja hyvää seuraa. Vajaasta kymmenestä kutsutusta paikalle saapui lopulta neljä vierasta, mutta se oli oikein sopivasti. Kaikkien kanssa ehti jutella ja vaihtaa vähän kuulumisia. Nuo pienimuotoiset kekkerit olivat oikein sopiva kruunu synkeälle marraskuulle ja piristivät tunnelmaa.

Muutenhan kuukausi on mennyt lähinnä koomatessa, mutta mukaan on mahtunut myös kirjoittamista ja pelaamista. Nanon varjoilu meni lopulta varsin kevyellä otteella, koska muu elämä pisti kapuloita rattaisiin oikein urakalla. Lopputulemana TT sai reilut 10 000 uutta sanaa ja kokonaispituus on tällä hetkellä pikkuisen vajaat 25 000 sanaa. Kuten tuosta voi päätellä, ei vielä olla lähelläkään valmista, mutta ei ole toisaalta tarkoituskaan. Matkaa on jäljellä ja kuljen sen mielelläni, mutta omaan tahtiini.

Myös M osallistui kirjoitusurakkaani tekemällä minulle motivointikäppyrän. En tiedä, paljonko tuolla on vaikutusta, mutta toisaalta nyt innostaisi tehdä uusi tarinan loppua varten. Alustavasti voisin laittaa tavoitesanamääräksi 50 000, mutta sitä voi korottaa, jos tarina ei ole valmis sen täyttyessä.

Vaikka tuo toteutumakäppyrä (sininen) jäi pahasti tavoitekäppyrän (vihreä) alle, oli mielenkiintoista seurata omaa kirjoittamistaan visuaalisessa muodossa. Viehätyin. Ehkäpä jopa motivoiduin, sillä nollien kirjaaminen Exceliin oli tosi noloa. Tämä voisi toimia kyllä jollain tasolla, mutta en ehkä halua suoranaista päiväkohtaista tarkkailua. Täytyy siis miettiä, miten uusi systeemi rakennetaan... tai sitten vain annan insinöörin aivojen hoitaa työn puolestani ja ihastelen lopputulosta.

Nyt joulukuussa minua kuitenkin houkuttaisi taas sukeltaa hetkeksi ficcien maailmaan. Haluaisin kirjoittaa lyhyen jutun Final Fantasy XIV:stä. Minulla on ideantynkä valmiina ja olisi kiva katsoa, saanko kasvatettua sille siivet selkään. Mihinkään pitkään ja suureen ficciprojektiin en nyt halua sitoutua, koska TT on se ykkösjuttu, mutta kaipaisin kenties pientä hurvittelua toisenlaisella maaperällä.

Tänä vuonna olen muutenkin ahkeroinut jo ficcirintamalla. Alkusyksy meni joulukalenteria raapustaessa ja huomenna olisi vihdoin aika startata tuo tarina. Kiinnostuneet voivatkin puolen päivän aikaan suunnata Fanitytön aarreaittaan. Linkkailen kalenteria myös säännöllisesti Twitteriini ja sen löytää jatkossa myös seuraamalla hashtagia #FFjoulu.

Kuten tuosta hashtagista voi kenties päätellä, olen taas kerran palannut Final Fantasyiden kimppuun. Tämänkertainen joulukalenteri sijoittuukin Final Fantasy VII:n maailmaan. Kyseisen peli(sarja)n tuntemisesta on etunsa, mutta uskoisin, että tuota pystyy lukemaan, vaikkei se olisikaan tuttu. Mitään kovin perinteistä joulukalenteria ei kuitenkaan kannata odottaa.

Kirjoittamishommien lisäksi aion käyttää joulukuussa aikaa Desucon Frostbite -cosplayn suunnittelemiseen. Näillä näkymin yksi uusi puku voisi olla tulossa, mutten ole vielä varma, kierrätänkö jonkun vanhan sen lisäksi.

Joko teillä muilla on suunnitelmia joulukuulle?

2 kommenttia:

 1. Joo, onhan noita. Saan yhden opiskeluhomman loppuun, perkaan wanhaa kässäriä kuntoon (nyt just olen siitä aika innoissani), annan ekoja kommentteja kirjasta, joka pitäisi kustannustoimittaa kevään aikana. Sitten vanhempani tulevat tänne joulunviettoon, joten pariin viikkoon en tee mitään fiksua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa riittääkin jo tekemistä yhdelle kuukaudelle! :) Kuulostaa kyllä mukaville suunnitelmille. Vanhoihin kässäreihin on välillä todella kiva palata ja lähteä työstämään niitä uudestaan. Se voi olla hyvinkin innostavaa. Kommenttien anto toisillekin on kovin antoisaa.

   Itse en ehkä jaksaisi hengata paria viikkoa omien vanhempien kanssa, mutta tilanne on varmasti erilainen, jos näkee harvemmin eivätkä vanhemmat asu lähimaastossa. :)

   Poista