26. syyskuuta 2015

Poikkeusperjantai

Eilinen oli harvinainen perjantai. Ei ollut töitä ja suunnattiinkin M:n kanssa Helsinkiin. Aamupäivä meni asioita hoitaessa, mutta kun kerran sinne asti mentiin, piti tietysti yhdistää mukaan hupiosuuskin.

Täällä päässä meno oli aika Silent Hill, mutta sumu onneksi katosi junan puksutellessa Helsinkiin päin. Siellä saatiin jo nauttia huomattavasti paremmasta ilmasta ja iltapäivällä paistoi aurinkokin.

Asioiden hoidon jälkeen suunnattiin ensimmäisenä Fantasiapeleihin ihmettelemään tarjontaa ja todettiinkin, että paljon olisi taas sellaista, mitä haluaisi, mutta eihän niitä painavia kirjoja kannata tässä kohtaa ostaa. Olisi ollut varsin epämukavaa rontata niitä koko päivän ajan mukana. Päädyttiin siis siihen, että käytiin vielä ennen pois lähtöä Fantsussa uudestaan.

Vierailukohteiksi valittiin myös Stockmanin Expert ja Akateeminen kirjakauppa, mutta kummastakaan ei lopulta ostettu mitään. Ne tuotteet, joita Expertistä mentiin katsomaan, olivat jo loppuneet hyllystä eikä viitsitty korvaavista maksaa useita kymppejä ylimääräistä. Odotellaan, josko taas jostain tulisi vastaan. Ei ole onneksi kiirus. Akateemisessa en taas lopulta jaksanut komuta hyllyjä läpi niin perusteellisesti kuin yleensä, joten saaliskin jäi laihaksi. Toisaalta noita luettavia kirjoja on vino pino odottamassa, joten ei tuo nyt niin kamala asia ole.

Poikettiin Iguanaan lounaalle, joka oli varsin tuttu, mutta hyvä. M ei tosin ollut käynyt kyseisessä ravintolassa aiemmin. Iguana oli jokseenkin helppo valinta, koska osui reitille sopivasti ja tiesin, että sieltä saa ihan kelvollista sapuskaa suht nopeasti. Toki Helsingissä noita vaihtoehtojakin riittää, mutten viitsinyt ottaa nyt riskiä uuden paikan kanssa.

Kun vatsat oli täytetty, jatkoimme matkaa Helsingin luonnontieteelliseen museoon. Minä en ollut käynyt siellä koskaan, M oli vieraillut joskus lapsena. Kummallekin riitti siis kivasti katseltavaa.Museo oli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, vaikka jalkapohjat alkoivatkin viimeisen kerroksen kohdalla huomautella, että nyt on kävelty jo liikaa. Tykkäsin erityisesti kolmoskerroksen näyttelystä, joka keskittyi aika pitkälti esihistoriallisiin eläimiin. En ole aiemmin nähnyt T-rexin luurankoa ja on kyllä pakko myöntää, että olihan se vaikuttava.

Suosittelen kyllä käymään Luonnontieteellisessä museossa, jos Helsingissä sattuu liikkumaan. Ainakin minä viihdyin oikein hyvin.

Museon jälkeen pyörittiin tovi Kampissa, kunnes treffattiin E ja suunnattiin Robert's Coffeeseen iltapäiväkahvilla. Itse tosin otin kuumaa kaakaota, koska kahvi ei ole minun makuuni eikä kyseisen kahvilan listalla näkynyt yhtään kelvollista teelaatua (en sitten tiedä, oliko tarjolla mahdollisesti jotain listan ulkopuolelta... ei tullut kysyttyä). Pääasia ei kuitenkaan ollut juomapuoli vaan seura, joka oli ehdottoman erinomaista. Oli mukava päästä pitkästä aikaa vaihtamaan kuulumisia.

Kahvilasta jatkoimme taas Fantsuun ja ostimme lähes kaiken, mitä oli suunnitelmissakin. Valitettavasti unohdin pari mangapokkaria, mutta ehkä saan ne hankittua tammikuussa Desucon Frostbitesta. 

Käväisimme vielä kolmessa kirjakaupassa, mutta mukaan tarttui vain kontaktimuovia mangojen päällystämistä varten. Ehkä ihan hyvä niin, sillä Fantsuun meni taas luvattoman paljon rahaa.

E saattoi meidät asemalle, missä vielä hetki ehdittiin turista, ennen kuin piti jälleen hypätä junaan. Kaiken kaikkiaan Helsingistä pyörimisestä jäi hyvä ja rentoutunut fiilis, joten kotimatkaa lähdettiin taittamaan kivoissa fiiliksissä.

Pakollinen loottikuva
Matkaan lähti siis tällä kertaa taas vähän lisää Sword Art Onlinea M:lle (joskin minäkin varmasti tulen niitä lueskelemaan) ja Darksouls-taidekirja, joka näkyy kuvassa luvattoman huonosti. Sekin siis M:n hankintoja. Minä ostin korvaläpät, joissa on sisällä kuulokkeet sekä kolme pokkaria Citrus-mangaa. Toivottavasti se on oikeasti hyvä sarja, oli nimittäin aika heräteostos. Koska yurin tielle olin jo langennut, lähti mukaan vielä Strawberry Panicin romaanikokoelma yksissä kansissa (sisältää kolme kirjaa). Strawberry Panic oli ensimmäinen yuri-anime, jonka olen koskaan katsonut ja rakastin sitä niin animena kuin myöhemmin manganakin. Tästä syystä nuo romaanit on ihan pakko lukea. Toivottavasti tarina herättää yhä ihastusta.

Museosta M nappasi minulle mukaan siilipehmon. Ruinasin meille aikoinaan siiliä lemmikiksi ja nyt sitten sain Lemmi-siilin, jotta ruinaus loppuisi. Saas nähdä, toimiiko ;D

Viimeiseksi tarttui vielä asemalta mukaan Fazerin uutuus talvisuklaa, jossa on manteleita ja karpaloita. Se maistuu kyllä enemmän joululta kuin talvelta, mutta kelpaa. Jos se vielä olisi tummaa suklaata, se olisi täydellistä.

Valitettavasti hyvä päivä ei päättynyt kovin kivasti. Kun tulimme kotiin, oli naapuri pudottanut postiluukustamme lapun, jossa kerrottiin, että varastoomme oli murtauduttu. Tietenkin rynnättiin heti katsomaan, mikä on tilanne ja niinhän sitä oli ovesta sisään menty. Lukko oli ehjä, mutta salpa, jossa se roikkui, oli katkaistu. Varakahvinkeittimme löytyi käytävältä ja varastokomerossa vallitsi kaaos. Mm. kaikki säilössä olleet cossini oli levitetty pitkin lattiaa. Meiltä vietiin ainakin uniikki käsityönä tehty lasinen joulukuusi, mikä harmittaa todella paljon. Täytyy nyt vielä siivoilla varasto ja katsoa, onko muutakin viety. Rikosilmoitus luonnollisesti asiasta tehtiin ja tuotiin kaikki suht arvokas pois siihen asti, että saadaan taas ovi kuntoon.

Kurjat fiilikset kruunasi sitten vielä yöllä alkanut flunssa. Heräsin joskus kuuden pintaan kovaan kurkkukipuun eikä voittajafiilis ole kyllä vieläkään. Piti käydä kummankin vanhemilla tänä viikonloppuna, mutta niin sitä vain kotona köllötellään sohvan vankina.

Olen joka tapauksessa iloinen, että flunssa iski vasta nyt. Sain viettää mahtavan perjantain ihanien ihmisten seurassa. Ikävät sattumukset keljuttaisivat vielä enemmän, jos taustalla ei olisi ollut tuota voimaannuttavaa päivää.

2 kommenttia:

 1. Oli hauska lukea miten vietit päivän Helsingissä :) Mutta kurjaa tuo varkaus ja flunssan tulo :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että viihdyit postauksen parissa.

   Varkaus tosiaan oli kurja juttu, mutta eipä noille oikein muuta voi kuin yrittää hommata järeämmät lukitukset. Ja flunssa onneksi paranee aikanaan :)

   Poista