30. elokuuta 2015

Aerith-tukka ja Nintendo-synttärit

Kaiken kiireen keskellä olen ehtinyt jopa hieman rentoutua. Saimme jo elokuun alkupuolella kutsun I-chanin miehen 30-vuotissynttäreille ja eihän juhlia tietenkään voinut välistä jättää. Vuosien kokemus on opettanut, että jos I-chan aikoo leipoa, kannattaa paikalle mennä ;)

Ihan kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Perjantai-ilta oli omistettu taittoprojektille (joka on jatkunut jo koko elokuun ajan), joten unohdin mennä suihkuun. Ei, yleensä minulle ei käy tällaisia vahinkoja, mutta tuo ilta oli poikeuksellisen stressaava ja raivostuttava, joten triviaalit asiat vain putosivat mielestä.

Välttääkseni katastrofin suihkuttelin sitten hiukset täyteen hiuspuuteria. Sillä seurauksella, että olin aamuun mennessä onnistunut kehittämään itselleni Aerith-otsatukan. Se ei onneksi ollut aivan samaa luokkaa kuin kyseisellä hahmolla, muttei myöskään suostunut asettumaan nätisti sitten millään. Lisäksi aika oli kortilla eikä ollut enää vaihtoehto mennä suihkuun ja aloittaa hiusten laittamista nollapisteestä.

Siinä kohtaa totesin, että jos en voi voittaa jotain, on parempi vain ystävystyä sen kanssa. Ja ei kuin lisää hiuspuuteria, tupeeraamista ja hiuslakkaa oikein urakalla. Cossitarvikkeista löytyi myös sopivasti vaaleanpunaista silkkinauhaa, joka pääsi käyttöön.


Minulla ei ole yhtä pitkää ja paksua tukkaa kuin Aerithilla eikä se ole ruskeakaan, mutta tällainen semisti samanhenkinen viritelmästäni kuitenkin tuli. Oli muuten sen verran kiva kampaus, että taidan käyttää toistekin. Kovin usein ei kuitenkaan viitsi, sillä hiuksille tuskin tekee kovin hyvää tiukka tupeeraus ja valtava määrä erilaisia tököttejä.

Joka tapauksessa potentiaalinen huono hiuspäivä tuli vältettyä ja synttäreillekin päästiin lähtemään ajoissa. Oltiin ensimmäisinä jopa paikalla.

Syntymäpäivät olivat hyvin erilainen kokemus kuin omat sukujuhlat, vaikka pariskunnan sukulaisia oli paikalla ihan mukavasti. Siinä missä meidän suvussa pönötetään, syödään pikaisesti kakkua ja lopulta karataan parin tunnin jälkeen paikalta, näissä kemuissa meininki oli rento, kaikilla hauskaa ja mitään kiirettä ei ollut. Poistuimme itse paikalta kuuden tunnin juhlinnan jälkeen ensimmäisten joukosta. Veikkaan, että monet muut jatkoivat juhlia pikkutunneille. 

Tarjoilut olivat myös mahtavat. Minä en ole suuri ribsien ystävä, mutta siitä huolimatta söin niitä tällä kertaa hyvällä ruokahalulla. Olivat ehkä parhaat ribsit, jotka olen syönyt. Myös salaatit ja nyhtöpossu maistuivat hyvin. Juomaksi tarjolla oli mehua ja erilaisia alkoholivaihtoehtoja. Kumpaakin tuli maistettua.

Jos suolainen ruoka olikin upeaa, jälkkäripuoli oli kyllä sitten parhautta. Juhlien teemana oli Nintendo ja se näkyi leivonnaisissa (ja sankarin saamissa lahjoissa, jotka eivät ehkä olleet niitä perinteisiä kolmekymppiselle annettavia).


Tarjolla oli kahta erilaista kakkua, jotka olivat kumpikin todella hyviä. Näiden lisäksi oli kakkutikkareita. Nintendo-konsolikakku oli todella tukuisaa ja makeaa eikä sitä voinut syödä kuin pienen palan, mutta siis ehdottoman herkullista. Kakun koristeet olivat myös hulvattomia.

Kysymysmerkkilaatikkokakun päällinen oli fudgea ja kakkutaikina suklaista. Loistava yhdistelmä kerrassaan. Se ei ollut aivan yhtä äkkimakeaa kuin toinen kakku, joten sitä olisi voinut ahmaista suuremmankin palasen. 

Myös kakkutikkarit olivat namia. Sisältö oli siis kakkutaikinaa ja päällinen värisuklaata. Söin tuollaisen vihreän One Up -sienitikkarin (tietenkin, koska lisäelämä on aina pelaajalle tarpeen). Punaisetkin olivat kuulemma hyviä, mutta minuun ei mahtunut enää enempää makeaa.

Herkkujen lisäksi synttäreillä oli kiva nähdä kamuja pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Vieraat ihmiset hieman jännittivät, mutta selvisin yllättävän mainiosti. Tosin naama oli kipeänä illalla kaikesta hymyilemisestä.

Tavallaan haluaisin itsekin joskus järjestää teemakekkerit. Mietiskelin jo, saisiko sitä jotenkin toteutettua vaikkapa Final Fantasy -pikkujoulut. Se voisi olla oikein hauskaa.

2 kommenttia:

 1. Final Fantasy pikkujoulut kuulostaa päheeltä. Ite kaverin kans suunnittelen kihlatulle Transformers synttäreitä ja itelle on tulossa Ice Age synttärit. Vierasmäärä taitaa jäädä pieneksi, mutta jos olis kivemmat juhlat kihlatulle ku viimeksi, ku avoimesta kutsusta huolimatta paikalla oli minä ja paras kaveri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivoilta noi teidän juhlasuunnitelmat kyllä :) Toivottavasti saatte molemmille kutsuille väkeä tulemaan. Onhan se mukava juhlia vähän isommalla porukalla kuin vain parin, kolmen hengen voimin... vaikka toisaalta sanotaan, että pidot paranee, kun väki vähenee ;D Yhdet parhaista synttäreistäni vietin kahdestaan yhden kaverin kanssa.

   Mutta ehkä suoraan kutsuminen on parempi kuin avoin kutsu? Osa ihmisistä voi olla vähän arkoja sen suhteen, että koskeeko se avoin kutsu kuitenkaan heitä. Itse ainakin olen sen verran jännittäjätyyppiä, etten varmaankaan uskaltaisi mennä, kun pelkäisin tunkeilevani tai jotain x)

   Poista