13. heinäkuuta 2015

Senkki tuli taloon

Meillä on jo pitkän aikaa ollut puhetta, että keittiöön pitäisi hankkia erillinen astiakaappi. Kippoa ja kuppia on kertynyt vähän turhankin paljon, iso osa näistä lahjoina. Tietysti näitä voisi antaa eteenpäin, mutta jotenkin en ole raaskinut ja tuleehan niitä joskus käytettyäkin.

Minä heitin erästä viikonloppua vasten, että haluaisin käydä Tampereella. Jostain syystä M ajatteli heti Ikeaa, minulla oli oikeasti mielessä Lumous Festivalin Dark Market, hah! Noh, lopulta synkeät ostokset jäivät välistä ja suuntasimme mökille, mutta niin vain M ryhtyi uudemman kerran siitä Ikeasta. Olihan se periksi annettava. Jos mies tahtoo Ikeaan, silloin sinne myös mennään, ja sunnuntaina sitten hurautettiin Tampereelle.

Katseltiin huonekalunäyttelyn puolelta kaikki potenttiaaliset kaapit ja hyllyt läpi ja löydettiin lopulta pari kiinnostavaa senkkiä, joista yksi valikoitui kotimatkalle mukaan. Muuten tuli ostettua vain uudet tyynynpäälliset. Lähtiessä päätimme vielä poiketa Verkkokauppa.comissa, mutta siinä oli vieressä myös Jysk, johon tuli eksyttyä ja napattua matkaan kolme kappaletta pimennysverhoja (yhdet jokaiseen makuuhuoneeseen), koska M on sellaisia jo jonkin aikaa kaipaillut. Sitten olikin viikonloppu tullut jo niin kalliiksi, että oli parempi ajella kotiin.

Maanantai-ilta ei sitten ollutkaan rentoutumista töiden jälkeen vaan puursimme iltapäiväviidestä vartin yli kymmeneen illalla. Sitä aina kuvittelee, että huonekalut on kasattu hetkessä, mutta eihän se niin mene. Ei edes Ikean ohjeilla.
Pelkästään senkin osat olivat raskaita siirrellä, joten M joutui tekemään suurimman osan töistä. Minä lähinnä pitelin juttuja pystyssä tai paikoillaan, kun ruuvattiin, naulattiin ja niin edespäin. Tosin puuha oli lopulta aika mukavaa. Samalla tuli juteltua kaikenlaista.

Senkin siirtäminen olohuoneesta keittiöön oli operaatio sinänsä. Jouduimme nostamaan sitä kymmenen senttiä kerrallaan, sitten minulta loppuivat voimat ja piti hetki levätä. Tästä hitaasta tahdista huolimatta onnistuin potkaisemaan vasemman isovarpaani senkkiin niin kovaa, että pala kynnestä lensi kaaressa lattialle. Pari kirosana saattoi lipsahtaa ilmoille.

Mutta saatiin ihan kahdestaan senkki kasaan ja oikealle paikalle. Vähänkö ollaan hyviä!


Keittiön pöytä oli käännettävä toisin päin kuin se ennen oli. Sen seurauksena aamurutiini ovat hukassa ja ympärillä tuntuu olevan ihan liikaa tilaa. Istuin siis ennen päädyssä ja nyt pitkällä sivulla. Kyllä sitä voikin pieniin juttuihin tottua ja kiintyä.

Oudosta tunnelmasta huolimatta tykkään keittiön uudesta ilmeestä todella paljon. Vielä olisi operaationa siirtää astioita senkin syövereihin, mutta se saa nyt hetken odottaa.


Tässä vielä kivat tyynynpäälliset, jotka löysimme olohuoneeseen. Ne olivat yllättäen hieman liian isot tyynyihimme, mutta sehän on vain hyvä syy hankkia toiset tyynyt. Pitänee jossain kohtaa käydä vielä sen verran shoppailemassa.

Pimennysverhoja puolestaan asennettiin appivanhempien suosiollisella avustuksella kaksi iltaa ja nyt vihdoin ovat paikoillaan. Kyllä kelpaa kesälläkin nukkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti