25. toukokuuta 2015

Vuodet vierii, tyyli muuttuu

Minorean Tyylitajuton-blogissa oli hiljattain juttua omasta tyylistä ja sen määrittelemättömyydestä. En itsekään tykkää määritellä tyyliäni, koska se vaihtelee päivän ja tilanteen mukaan eikä varmasti koskaan edusta puhtaasti mitään yhtä suuntausta.

Näitä juttuja on kuitenkin mukava silloin tällöin pohdiskella, joten selailin vanhoja kuvia koneelta ja tulin siihen tulokseen, että onhan tuo tyyli matkan varrella muuttunut riippumatta siitä, miten sen määrittelee tai jättää määrittelemättä.


Ensimmäinen kuva on eräältä syysillalta vuonna 2005 ja jälkimmäinen vapunpäivältä 2015. Melkein kymmenen vuotta on siis kuvien räpsäisyllä väliä. Kymmenen vuotta sitten vakiovaatteisiini kuului pitkä, musta nahkatakki (se on edelleen tallessa, joskin olen yrittänyt myydä sitä... ei kelpaa kellekään :D). Sen lisäksi käytin yleensä joko mustaa hametta tai mustia housuja, lähestulkoon kaikki omistamani paidatkin olivat mustia. Mutta hei, on minulla kuvassa sentään harmaa kaulahuivi!

Vappuasussa mustaa olivat vain kengät, muuten mentiin punaisen erisävyissä painottuen vaaleanpunaiseen. Hyvin eri meininki siis. Nykyisin käytänkin paljon enemmän värejä kuin ennen. Musta on yksi niistä, mutta kuitenkin vähemmistössä... ja kokomustaan pukeutuminen ei tunnu enää luontevalta. Tosin pitkät mustat hameet ovat minusta edelleen hyvin kauniita. Omistan tosin vain yhden ja senkin helma saisi olla vielä viitisen senttiä pidempi.

Tässä välissä on tullut kokeiltua kaikenlaista, joskus taviksempaa, joskus ernumpaa. Nykyisinkin törmään siihen, että olen omasta mielestäni tosi tavis ja sitten joku toinen tulee kommentoimaan erikoista pukeutumistani. Eli en ilmeisesti osaa täysin naamioitua tavalliseksi kaduntallaajaksi? Tosin omasta mielestäni käyn ainakin töissä ihan taviksesta.

Tällä hetkellä tuntuu, että haluaisin kaikkea söpöä ja tyttömäistä. Sopivia vaatteita on kuitenkin vaikea löytää, varsinkaan arkeen. En ole koskaan ollut mikään tyylitaituri pukeutumisen suhteen, mutta ehkä sitä toisinaan tulee saatua aikaan ihan kivoja yhdistelmiä.

Täytyy ehkä taas kymmenen vuoden päästä palata asiaan ja katsoa, miten pukeudunkaan vuonna 2025 ;D

2 kommenttia:

 1. Hauska, että sinäkin teit tällaisen (:
  Josko seuraavan 10v kuluttua olisi vuorossa neonvärit? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, kuulostaa aika karmealta :D

   Toisaalta eipä se vaaleanpunainenkaan houkutellut silloin 10 vuotta sitten, joten on parempi olla vannomatta suuntaan tai toiseen.

   Poista