5. toukokuuta 2015

Ostopuku - uhka vai mahdollisuus?

Kiireisen kevättalven jälkeen olen halunnut ottaa hieman rennommin ja olla ilman suorituspaineita. Olin kuitenkin pitänyt cosplay-taukoa jo yli puoli vuotta, joten Desuconin lähestyminen sai sormet syyhyämään. Pitkällisen pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, ettei rahkeita pukujen tekemiseen ole, ellen halua uuvuttaa itseäni ja muuttua taas stressipalloksi. Päädyin siis suuntaamaan eBayn ihmeelliseen maailmaan, josta saa lähes kaikkea, mitä voi kuvitella.


Halusin ehdottomasti Final Fantasy Type-0:n Queenin kesäkoulupuvun. Kyseistä asua löytyi, muttei kovin monelta myyjältä, joten vaihtoehdot olivat lopulta vähäiset. Onneksi myyjällä oli hyvät arviot ja mahdollisuus koon kustomointiin. Uskalsin siis laittaa tilauksen. Totuus nimittäin on, ettei näillä kurveilla mahduta rinnan kohdalta edes isoimpiin aasialaisiin kokoihin... ja sieltä suunnaltahan puku oli tulossa.

Pikainen otos kiireisestä
sovitushetkestä. Sukat eivät ole
samat, jotka tulivat paketissa.
Ostaminen kävi kätevästi, kuten eBayssa yleensäkin. Myyjältä tuli myös parissa päivässä vastaus, että puku on tekeillä. Postitusilmoitukseen vierähtikin sitten parisen viikkoa, mikä on tietysti ymmärrettävää. Ärtymystä ei kuitenkaan herättänyt aika vaan tiedote, että myyjä on laittanut paketin tulemaan kuriiripalvelun kyydissä. Aiemmat huonot kokemukset kyseisestä putiikista nostivat välittömästi niskavillat pystyyn. Olisin mieluummin ottanut tavallisen lentopostin ja hoitanut tullaukset yms. itse. Mutta tätähän ei minulta kysytty (eikä myyjän sivuilta mistään käynyt ilmi, että käyttävät kuriiria).

Nooh, nielin kiukkuni ja jäin odottamaan, missä kaikissa Euroopan maissa ja Suomen kaupungeissa pakettiani tällä kertaa pyöritetään. Yllättävää kyllä se tuli melko joutuisasti maahan. Tätä seurasi tekstiviesti, jossa vaadittiin maksamaan kuriirifirmalle X määrä euroja, jotta suostuvat hoitamaan tullauksen. Erittäin ikävä yllätys, sillä aiemmilla kerroilla tätä ei sentään ole tullut vastaan, vaikka muuten onkin p*rseilty. (Myöhemmin minulle selvisi, ettei summaa olisi ollut pakko maksaa ja tullauksen olisi voinut hoitaa itse, mutta kuriirifirma ei tästä vahingossakaan tiedottanut viestissään.)

Onneksi paketille ei tullut tullimaksuja, mutta arvonlisävero piti luonnollisesti hoitaa. Siitä tulikin sitten erillinen lasku kuriirifirmalta. Sen jälkeen paketti toimitettiin ja nyt minulle jopa soitettiin, kun en yllättäen keskellä päivää ollutkaan kotona. Pisteet siitä. Lopulta sain asuni työpaikalle, koska eivät toimita paketteja kuulemma kuin klo: 12-16 välillä.

Viitan reuna ja yksi sauma
puvun liivistä.
Vihdoin oli siis puku kotona ja aika sovittaa sitä. Pienet kiinalaiset olivat tehneet varsinaisen puvun osalta siinä mielessä hyvää työtä, että se istui päälle kuin nakutettu. Saumoja tarkastellessa kävi kuitenkin ilmi, etteivät  ne olleet kovin suoria. Lisäksi viitan kangas oli ommelten kohdalta rypistynyttä. Ei mitään pahoja ongelmia, mutta lähitarkastelussa pistävät silmään.

Asusteet ovat sitten oma lukunsa. Minulla on pienet kädet, joten hanskat sain juuri ja juuri kiskottua ylle. Ne ovat todennäköisesti kuumat ja epämukavat, mutta mitään muuta en odottanutkaan. Inhoan hanskoja noin ylipäätään aina. Puvun vyöstä puuttui lenkki, johon vyön pään voisi sujauttaa. Näin ollen se roikkuu ikävästi. Sille on keksittävä jokin korjauskeino.

Ylipolvensukka?

Isoin pettymys olivat kuitenkin sukat. Asuun kuuluvat siis valkoiset ylipolvensukat. Näin jo vilkaisulla, että ne eivät tule mahtumaan, mutta piti silti sovittaa. Testi paljasti, että ne on tarkoitettu tytölle, jonka reisi on suurin piirtein minun nilkkani paksuinen. Nilkkani eivät ole maailman hoikimmat, mutta silti mietin, menevätkö kyseiset sukat muka oikeasti edes aasialaisille aikuisille naisille.

Minulta nyt onneksi löytyvät sopivat sukat ihan omasta takaa, pitää vain taikoa niiden yläreunaan raidat jotenkin. Vyönkin tuunaaminen lienee mahdollista. En siis sano, että puku oli täysin hutiostos, muttei ehkä kaikkein paraskaan sijoitus.

Joka tapauksessa säästin omia hermojani todella paljon. Kriittisimmät osiot asussa on tehty vähintään riittävän hyvin. Olisin osannut ne ehkä tehdä itsekin, mutta hinnaksi olisi tullut paljon kiroilua, tukan repimistä, kaikkien lähellä olevien haukkumista ja muita stressireaktiota. Siihen toki päälle kulut kankaista ja muista tykötarpeista. Jep, ei tässä kohtaa kaiken tuon arvoista, kun lopulta kuitenkin maksoin puvusta alle 150 euroa posteineen, arvonlisäveroineen ja kuriiripalvelun lunnaineen.

Nyt odottelen vielä peruukkia, joka on ilmeisesti kuriiripalvelun tai lentopostin sijaan lähetetty matkalle aasin selässä. On siis toistaiseksi arvoitus, mihin coniin tämä puku lopulta ehtii. Toisaalta olisi varmaan hyvä varmuuden vuoksi ryhtyä miettimään sukkien raitoja ja vyön korjaamista ihan siltä varalta, että peruukki saapuukin ennen Desuconia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti