31. toukokuuta 2015

Maltan tuliaisia

Vietimme toukokuun lopun (23.-29.5.2015) Maltan auringossa. Appi täytti pyöreitä vuosia ja reissu tehtiin juhlan kunniaksi. Minulle se oli samalla myös materiaalin keräyshetki työn alla olevaan tarinaan. Kuvailin siis maisemia, rakennuksia ja kaikenlaisia yksityiskohtia kirjoitusprojektia varten. Inspiraatio tuntui suorastaan kuplivan yli, joten toivotaan, että fiilis kestää näppikselle asti.

Tässä postauksessa en kuitenkaan mene reissuun viel kovin syvällisesti vaan ajattelin paneutua ihaniin turhuuksiin. Nimittäin itselle tuli tuotua tuliaisia ihan kivasti. Shoppailuun käytettiin melko vähän aikaa, mutta jotenkin sitä rompetta silti tarttui matkaan...Kesähousuja en onnistunut löytämään edes Maltalta. Tämän hetken muoti ei selkeästi ole minua varten, joten ilman mennään, kunnes tilanne muuttuu. Sen sijaan löysin kolme ihanaa mekkohameasiaa. Näitä voi siis käyttää joko pitkänä hameena tai polvimittaisena hameena tarpeen mukaan. Luultavasti hameina tulee enemmänkin käytettynä, mutta kiva, että on vaihtoehtoja olemassa. Hintakaan ei paljon lompakkoa puristellut vaan nämä irtosivat yhteensä alle 40 eurolla.M oli kiinnostunut Maltan ritareista ja se näkyi myös ostoksissa. Minä himottelin jääkaapin oveen mustekalamagneettia, mutta päädyttiin kutienkin ritariin. Lisäksi hyllyyn hankittiin vielä ritaripatsas, joka on kieltämättä tyylikäs ja kiva lisä matkamuistokokoelmaan.


Tämä pikkukaveri vei sydämen välittömästi. Sammakot ovat söpöjä ja sillein, joten pitihän tämä yksilö kiikuttaa kotiin. Nimeä emme ole sille vielä keksineet, mutta eiköhän se aikanaan tule.Löysin aivan ihanan laukun ja vihon (ja miljoona muuta asiaa samalla teemalla, mutta kaikkea ei voi ostaa). En raaskinut ostaa näitä heti, koska hinta oli Maltankin mittapuulla suolainen. Parin päivän miettimisen jälkeen lähtivät kuitenkin mukaan. Lisäksi ostin vielä toisen vihon, joka taas oli todella halpa, mutta erittäin kaunis. Nyt vielä pitäisi keksiä, mihin kyseiset vihot raaskii käyttää.

Samasta kaupasta nappasin matkaan myös onyx-rannekorun. Se kuitenkin otti ja katosi kotimatkalla, mikä jäi harmittamaan isosti. Suuresta taloudellisesta tappiosta tässä ei ole kyse, menetys oli enemmän henkistä sorttia. Tykkäsin siitä korusta tosi paljon, vaikken ehtinyt sitä juuri käyttää. Ehkä sitten ei vain ollut tarkoitettu, että se päätyisi minulle?Heti ensimmäisenä päivänä ostin uuden hellehatun. Vanhassa on se vika, että lieri lerpattaa ja peittää näkökentän lähes kokonaan. Tässä se ei ole näköesteenä, mutta suojaa kuitenkin auringolta.

Viimeisenä reissupäivänä M puolestaan nappasi mukaan Maltan kansallisesta Aquariumista mustekalan, jonka nimeksi tuli Nyarrrl. En käytä söpöläistä hattuna, se vain viihtyy pääni päällä.

Tämä oli nyt tällainen kevyehkö materialismipostaus, mutta kertoilen matkasta myöhemmin tarkemmin. Kuvia tuli räpsittyä reilu tuhatkunta, joten eiköhän sieltä muutama näyttämisen arvoinenkin ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti