11. huhtikuuta 2015

Kevät

Tajusin tänään, että tuolla ulkonahan on kevät. Lumet on lähes sulaneet ja välillä jopa paistaa aurinko. Ei ole niin kamalan kylmäkään. Tänään vaihdettiin autoon taas kesärenkaat. Vihaan sitä puuhaa, mutta silti siellä tulee mukana heiluttua. Yleensä vastaan renkaiden pesemisestä ja niin se meni tälläkin kertaa.

Kevät on sitä aikaa vuodesta, kun itsekin herää ja alkaa taas elää. Kyllä sitä talvellakin tekee asioita, mutta monesti tulee myös vain käperryttyä sohvannurkkaan viltin alle. Vasta keväällä jaksaa aloittaa uusia asioita ja ryhtyä oikeasti toimeen.

Nyt on tullut taas kaivettua lenkkivarusteet esille. Vielä ei pääse metsään nauttimaan luonnosta, mutta meillä on onneksi jalkakäytäviä pitkin ihan siedettävät lenkkeilyreitit. Odotan silti, että lumet lähtevät metsästäkin ja pääsemme sinne kävelemään. Sitten voisi ehkä napata muutaman kuvankin reitiltä, harmaita kerrostaloja sen sijaan en edes viitsi kuvata.

Kevät on myös hyvä aika aloittaa uusia projekteja. Mainitsinkin jo aiemmin, että uusi tarina on tarkoitus startata. Tai eihän se täysin uusi ole, silllä se on jatko-osa toiselle tarinalle. Mukaan tulee kuitenkin asioita, joita edelliseen ei voinut vielä mahduttaa. Siinä mielessä edessä on paljon uutta.

Lisäksi tähän aikaan vuodesta voi aloittaa kesäsuunnitelmien tekemisen. Olen kesäihminen ja nautin siitä vuodenajasta ehkä kaikista eniten (jokaisessa on tosin silti puolensa). Kohta kesälomat on anottu ja sitten jännitetään sormet ja varpaat ristissä, että käyvätkö ne esimiehelle ja saadaanko miehen kanssa pitää samaan aikaan. Yleensä hyvä tuuri on käynyt, mutta kyllähän se jännitys aina ilmassa on. Olen siinä mielessä outo tapaus, etten haluaisi lomailla yksin vaan mieluummin sitten olisin töissä, jos toinenkin on. Huhua olen kuullut, että joistain pareista taas on luksusta, jos saa lomat eri aikaa ja korkeintaan viikko päällekkäin. Onpa joku sanonut sitäkin, että meidän suhde on niin nuori ja siksi ajattelen näin. Tiedä häntä, voihan se olla, että vuosien päästä olen eri mieltä, mutta toistaiseksi paras loma on yhteinen loma.

Matkoja on jo myös pohdittu. Haluaisin Englantiin, mutta näyttää siltä, että menemme vähän eri suuntaan. Ehkä se Englantikin joskus toteutuu? Japaniin tietysti haluaisin myös... edelleen vaan saan vastaukseksi, että sitten joskus. Onhan se toki kallista, joten ehkä ei pitäisi olla näin malttamaton.

Conejakin olen ehtinyt miettiä. Cosplay-taukoa on nyt kestänyt useamman kuukauden ja olo on sellainen, että pitäisi kyllä pukuilemaan päästä. Kuitenkin aikaa on todella vähän ja kiireitä kaikenlaisia. Olenkin harkinnut, että ostan itselleni onnen ja sijoitan samalla alempaan stressitasoon. Jos kerran kelvollinen puku löytyy siedettävään hintaan eBaysta ja minulle jää aikaa pelaamiselle ja kirjoittamiselle, miksen tekisi tätä ratkaisua? Kaiken lisäksi suunnittelemani puku on kierrätettävissä useammalle eri hahmolle, joten siitä voi saada iloa pitkäksikin aikaa.

Jos kevät aloittaa paljon juttuja, jotain se lopettaakin. Kirjoituskurssi on nyt historiaa, mikä tarkoittaa enemmän vapaa-aikaa ja itse päätettyjä kirjoittamisen aiheita. Japanin tuntejakin on enää vain yhden kerran eli sanaston kertaaminen ja kanjien raapustelu jää taas vähemmälle. Tilaa kalenterista vapautuu hetkellisesti.

Ilmassa on paljon asioita. Kevät antaa niihin kummasti energiaa ja inspiraatiota. Toivottavasti edessä on paljon aurinkoisia ja lämpöisiä päiviä, jotka voi käyttää joko pelikonsolin tai tietokoneen ääressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti