27. maaliskuuta 2015

Hiljainen hetki blogissa

Tähän blogiin ei ole tullut nyt niin kovin ahkerasti kirjoiteltua. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että aika on mennyt muihin juttuihin, mutten silti ole blogia unohtanut.

Kauan odotettu loma alkoi viikko sitten ja on nyt jo loppusuoralla. Töihinpaluu häämöttää maanantaina, mutta onneksi totuttelua varten edessä on kaksi nelipäiväistä työviikkoa, kun pääsiäinen sattuu sopivasti. Loman olen löllinyt kotisohvalla ja pelannut ahkerasti Final Fantasy Type-0:a. Sen lisäksi olen raapustanut toiseen blogiin kiivaasti (toistaiseksi julkaisemattomia) postauksia aiheesta, tehnyt kirjoituskurssin palautetehtävää ja lenkkeillyt epäsäännöllisen säännöllisesti. Ollaan toki yhdessä sitten myös tuijoteltu leffoja, animea ja j-doramoja, joten tämä blogi sitten jäi kaiken muun puuhan alle.

Jostain mystisestä syystä tämän hiljaisuuden aikana on silti ilmestynyt listalle uusia lukijoita. Kiitos siitä, kiva saada teidätkin mukaan ^^  Myös Twitterissä on kummallisesti seuraajat lisääntyneet, vaikka olen koko viikon puhunut vain peleistä (tai kenties juuri siksi?).

Vaikka olen puuhannut melkein kaikkea muuta, on myös kirjoittaminen ollut usein mielessä. Tarkoituksena olisi tässä kevään aikana saada fantasiatarinani toinen osa alkuun. Tiedosto jo odottaa, että kirjoittaisin sinne ensimmäiset rivit. Olen kuitenkin tehnyt lähinnä taustatyötä vielä ja täydentänyt hahmo- ja maailmakuvauksia ensimmäisen osan jäljiltä. Kohta olisi aika heittäytyä tekstin kimppuun ja unohtaa kaikki rajoitteet hetkeksi. Ajatus on innostava, sillä tuntuu, että viimeinen puoli vuotta on ollut vain editoimista editoimisen perään ja siihen päälle kirjoituskurssin harjoitustehtäviä. Tarkoitus ei ole väheksyä kumpaakaan, mutta kaipaan taas sitä ihan puhdasta kirjoittamista ilman sen suurempaa suodatinta tai ulkopäin tulevia ehtoja.

Toisaalta samaan aikaan mielessä kutkuttelee tuo pelaamani Final Fantasy Type-0, joka on saanut sisäinen, mutta jo tovin hiljaa olleen, ficcarini huomauttelemaan loistavista tilaisuuksista. Voipi olla, että kirjoittelen tässä välissä vielä jonkin pienen välipalaficin, ennen kuin käyn tuon romaanimittaisen tarinan kimppuun.

Päädyinpä sitten kumpaan tahansa ratkaisuun, toivon, että iltaisin riittää energiaa sekä kirjoittamiselle että pelaamiselle, vaikka työt alkavat taas rullailla normaaliin tapaan. Olin talven todella väsynyt, mikä hidasti mm. kaikkea. En haluaisi viettää kevättäkin samanlaisessa koomassa. Ehkä valo kuitenkin vähän auttaa jaksamaan iltaisin ja sekin, jos saa väännettyä itsensä lenkille ennen sohvalle lysähtämistä.

Pyrin taas päivittelemään blogiakin välillä, vaikka tällä hetkellä nuo pelit puhuttavatkin enemmän kuin muu elämä (tai siis, mikä elämä? ;).

6 kommenttia:

 1. Jee, uudet projektit ovat aina parhaita! Se hetki, kun kaikki on vielä mahdollista, on syy miksi palaan aina kirjoittamiseen ääreen uudelleen ja uudelleen. :)

  Onko siis FFXIII-Agitosta tullut FF Type-O? En ottanut wikipediasta mitään selkoa... O.o'

  Muistan tuijottaneeni Agiton traileria aikanaan (en edes muista montako vuotta tästä on!) aivan rakastuneena, mutta peliä ei koskaan tullut. Sen sijaan saamme FF15, jossa ei ole yhtään pelattavaa naishahmoa! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on kyllä hieno hetki :)

   Agito muutettiin Type-0:ksi jokunen vuosi sitten ja julkaistiin pelkästään Japanin markkinoille PSP:lle. Viime vuonna saivat sitten Squarella jonkin ahaa-elämyksen ja päättivät vihdoin tuoda pelin länteen PS4 HD remastered -versiona. Taisivat kyllä julkaista Androidille ja iOSille myöhemmin myös toisen pelin nimellä Agito, mutta se sijoittuu Type-0:a edeltävään aikaan.

   Tuon Type-0:n mukana tuli FFXV:n demo, mikä ei kyllä mitään suurta rakkautta herättänyt. Minua sylettää myös se, ettei pelattavia naishahmoja ole mukana eikä NPC-naisetkaan vaikuta kovin kiinnostavilta. Täytyy toivoa, että kuudestoista osa olisi sitten taas hyvä.

   Mutta Type-0 on kyllä parasta Final Fantasya hetkeen, joten kannattanee laittaa hankintaan, jos vaan PS4 taloudesta löytyy :)

   Poista
  2. Ei mikää ihme, etten ole pysynyt mukana kehityksessä. Tuon projektin historia on ihan solmussa! ;)

   Kaipaan kyllä naishahmoja peleihini (fanservicehahmot harvemmin kiinnostavat, jolta esim. Cidney vaikuttaa). Sarjassa on aina ollut hyvä naisedustus, joten uusimman osan päätös vaikuttaa kummalliselta. Varmaan joku Lightningin aiheuttama vastareaktio, joka realisoituu vasta nyt (toisaalta FFX-2sta seurasi FFXII, joka oli loistava!). :(

   En ole hommannut PS4:ää, koska kuukausimaksu mietityttää. Meilläkin on usein pelaamattomia kuukausia, eli maksaisimme tyhjästä. Toisaalta melkein kaikki must-have sarjat karkaavat sille enemmin tai myöhemmin... :|

   Poista
  3. Joo, se on ollut aika käsittämätön. Pelin ohjaaja on sanonut, että on suunnitellut kyseisiä pelejä jo Type-3:en asti, mutta vielä ei ole tietoa, julkaistaanko noita koskaan ja missäpäin maailmaa. Odotan kyllä lisää uutisia mielenkiinnolla.

   Olin alkuun aika innostunut naispuoleisesta Cidistä, mutta demoa pelatessa teki mieli hakata itseä ohjaimella päähän, kun Cidney esiteltiin. Olisivat nyt edes laittaneet kunnolla päälle naisparalle, kiva roplata autoja puolialasti :P

   Ilmeisesti tuo XV oli aiemmin FF Versus XIII eli spin-off-peli, jolloin oli ok rikkoa Finaleiden normeja samalla tavalla kuin näiden kympin ja kolmentoista jatko-osien kohdalla. Kun se sitten muutettiin XV:ksi, olisin kyllä suonut, että olisivat ottaneet mielenkiintoisia naisia mukaan (ja vielä parempi olisi, jos olisivat kuopanneet projektin ja julkaisseet jotain muuta XV:nä).

   (Huh, tulipa tekstiä... pääsin oikein lempiaiheeni kimppuun :D)

   PS4:ssä ei muuten ole pakollista kuukausimaksua. Jotkin verkkopelit vaativat PlayStation plus -jäsenyyden, jonka maksuväliksi voi valita 1, 3 tai 12 kk, mutta se ei tosiaan pakollinen ole. Itse en ole tarvinnut sitä vielä mihinkään. Mies hommasi sen nyt, kun pelaa Bloodbornea, mutta tosiaan reilu vuosi pärjäiltiin ihan ilman. Ja varmaan tuokin tilaus katkaistaan, jos Bloodbornen jälkeen ei taas tarvetta ole.

   Poista
  4. Ahaa, olen käsittänyt kuukausimaksun väärin. Omat rahat ovat vähissä, mutta voisin koittaa huijata paremman puoliskon ostamaan uuden konsolin... apua, vararikko kutsuu! XD

   Bloodborne kyllä houkuttelisi! From Softwaren pelit ovat FF:ien ohella harvoja pelejä, joita odotan yhä innolla. ;)

   Poista
  5. Toivotaan, että saatte jossain vaiheessa sen hommattua :)

   Tuo Bloodbornekaan ei välttämättä vaadi plussaa. Jos ei halua pelata muiden kanssa, onnistuu ihan ilman kuukausimaksuja. Ainoastaan verkkopelaamista varten pitää sitten se plussa olla.

   Poista