28. helmikuuta 2015

Uutta järjestystä

Siitä ei ole ihan kauhean kauan, kun laitoin nukkehyllyn uuteen uskoon. En kuitenkaan lopulta ollut täysin tyytyväinen ratkaisuuni ja olinkin jo tovin miettinyt, voisiko asialle tehdä jotain. Tällä viikolla sain sitten ihmeellisen puuskan ja päätin ryhtyä hyllyjen järjestelypuuhaan. Ihan hetkessä operaatio ei valmistunut, vaan vaadittiin useamman illan urakointia, koska samalla myös järjestelin osan kirjoista uudestaan.Meillä on siis kirjahyllyssä myös valokuva-albumeita ja lehtiä, joiden järjestely tuottaa minulle aina harmaita hiuksia. Ne kun eivät kaikki mahdu pystyssä hyllyväliin... ja lehtiä nyt on ylipäätään vaikea saada pysymään siten. Tarvittiin siis taas luovia ratkaisuja, mikä tarkoittaa, että jatkossa tietyn albumin tai lehden kalastaminen joukosta ei ole siitä helpoimmasta päästä. Mutta ei kai tästä koskaan täydellistä saa?


Ja siinä se nyt on!

Jaottelin kirjat fantasiaan, historiasta nykyaikaan -osastoon ja scifiin. Fantasian osalta tein vielä jakoa perinteisemmän fantsun ja noita- ja vampyyrijuttujen välillä. Tyhjiä aukkoja jäi, koska niihin on tulossa kirjoja sitten, kun saan ne pois luettavien pinosta.

Scifin jaoin nykymaailmaan tai sitä lähelle sijoittuvaan, Maassa, tapahtuvaan tieteiskirjallisuuteen, Maahan sijoittuviin dystopiatulevaisuuksiin ja avaruus-scifiin. Mielestäni jaottelusta tuli ihan looginen ja toimiva.

Noiden jälkeen tulivat sitten erilaiset taidekirjat ja sarjakuvat. Sitten on oma hylly isokokoisille kirjoille, joihin lukeutuvat mm. kummankin opinnäytetyöt, Narnian tarinat ja muuta tosi sekalaista. Niiden alapuolelta löytyy Japani-aiheista opiskeltavaa ja luettavaa sekä eri kielten sanakirjoja. Sitten on vielä oma hyllynsä uskontoihin liittyville kirjoille.

Hylly näyttää nyt kivalta, kun kirjoja ei loju missä sattuu ja tyhjää tilaakin jäi uusille opuksille. Epäilen tosin vahvasti, ettei se noin siistinä pysy loputtomiin, mutta ilahduttaapa ainakin hetken verran silmää.


Monster High -nuket sitten puolestaan muuttivat olohuoneen hyllyn päälle. M hieman protestoi tätä siirtoa, mutta ei ole onneksi enää valittanut, koska kirjastoon tuli tilaa uusille figuureille.

Jouduin muuten ottamaan Sirenalle Twylan standin käyttöön, koska en saanut häntä mitenkään pysymään pystyssä ilman standia (typerää, ettei sellaista nuken mukana tullut). Nyt hän on hölmösti vinossa, mutta ainakin pysyy hyllyllä. Twyla sai puolestaan käyttöönsä joltain figuurilta (ehkä FFVII:n Yuffie?) yli jääneen standin. Kenellekään muulle nukeista se ei olisi sitten mennytkään... Twylallekin vain juuri ja juuri, vaikka hänon sentään lyhyin neito kokoelmassa.

Nyt olen varmaan taas hetken tyytyväinen, mutta eiköhän sitä taas jossain vaiheessa keksi uutta puljattavaa. Tämä kodin laittaminen on kuitenkin loppumaton projekti.

4 kommenttia:

 1. Olen niin kateellinen noista kirjahyllyistä! Itsellä on Ikeasta ostetut hyllyt, jotka ovat kuutionmuotoisia koloja ilman takaseinää. Olivat aikanaan halvat, mutta nykyään kaipaisin sellaista hyllyä, jossa kirjat ovat paremmin esillä. Nykyisessä pitää laittaa kirjat kahteen riviin, jolloin osa on pakostakin peitossa. Pölyäkin kertyy paljon enemmän kuin normaaliin kirjahyllyyn. :(

  Sinulla on myös aika mieletön mangakokoelma! Minulla on enää muutama sarja hyllyssä, olen myynyt suurimman osan, kun en pahemmin nykyään lue niitä. Onneksi en alkanut ikinä keräämään ikuisuussarjoja, muuten kotiin ei muuta mahtuisikaan. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kieltämättä hieman hankalalta nuo Ikean hyllyt. Meilläkin olohuoneen hyllyt on Ikeasta, mutta valittiin nuo Billy-sarjan, koska istuvat paremmin ja hyllyväliä voi itse säätää.

   Mangoista suurin osa on miehen hankkimia, mutta onhan noita kieltämättä kertynyt. Jonkin verran on tullut itsekin ostettua, mutten ole ihan yhtä ahkera kerääjä kuin mies. Onneksi noihin ikuisuussarjoihin ei ole kumpikaan pahasta haksahtanut. Naruto on minulla ainoa sellainen, mutta sekin onneksi kohta loppuu.

   Poista
 2. Ihanat hyllyt <3 Itse olen kuolannut Ikeasta juurikin Billy-hyllyjä, mutta nykyiseen kämppään ei mahdu niin joudun änkemään kirjat kahteen riviin ja osa jää tyhmästi sohvan taakse piiloon... :D Ehkä tykkäisin, jos löytyis jostain semmoisia "seinähyllyjä", sellaisia neliönmuotoisia koloja joissa kirjat pysyis pystyssä. Oon kohta muuten kade sun kirjakokoelmalle, mutta ei mullakaa kirjat alle sadan kappaleen jää :D Siitähän mun tuttavat saakin sanottuu että oon kirjafriikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeassa saattaisi olla tuollaisia kaipaamiasi seinähyllyjä. Mielestäni olen ainakin siellä joskus sen tapaisia nähnyt. Vannomatta tietysti paras, mutta kannattanee tutkia vielä valikoimaa :)

   Kirjakokoelma on tosiaan ihan kiva, joskin osa kirjoista on varastokopissa pahvilaatikossa, kun kaikkia ei saa hyllyyn mahtumaan mitenkään (plus en koe tällä hetkellä tarpeelliseksi pitää esillä esim. lastenkirjoja).

   Toivottavasti saat jossain vaiheessa hankittua sellaisen hyllyn, joka täyttäisi tarpeet ja mahtuisi myös mukavasti asuntoon. Kirjojahan ei sinällään voi koskaan olla liikaa, mutta hyllytilan uupuminen voi aiheuttaa päänvaivaa x)

   Poista