16. helmikuuta 2015

Animekuplasta arkeen

Vuoden ensimmäinen con, Desucon Frostbite, on taas takana ja arki alkamassa. Tänä vuonna sain maanantain vapaaksi, mutta tiistaina suunnataan jo takaisin töihin. Varsinaiseen talvilomaan on nimittäin vielä viitisen viikkoa. Tosin itse halusin näin, joten en valita.

Conista jäi ihan hyvä maku suuhun, vaikka tällä kertaa jonoteltiin ehkä hieman enemmän kuin aiempina vuosina. Ohjelmissa tuli kuitenkin istuttua niin, että peppu puutui, ostoksia tehtyä vähän enempi kuin alkuun vaikutti ja muutama ihminenkin moikattiin. Omalta osaltani conin parasta antia lienee tällä kertaa Hahmotyöpaja, mutta siitä voisin tehdä oikeastaan ihan oman postauksen.

Sen sijaan näin väsyneenä voisi esitellä viikonlopun lootteja:


Tuo kollaasi on nyt vähän mitä on, koska en jaksanut tetristellä kuvia paremmin yhteen. Koettakaa kestää.

1. Desuconin kirpparilta tarttui mukaan laukku, jolla oli hintaa 12 euroa. Sattui sopivasti kohdalle, sillä yksi laukuistani on menossa rikki ja toisekseen tarvitsen yhden tällaisen vaaleamman laukun kesä- ja muihin rientoihin.

Desuconin kirpparista on mainittava muuten sen verran, että oli kiva, ettei sinne tarvinnut kamalasti jonotella. Hetken joutui odottamaan, että pääsi pöydän lähelle, mutta tässä puhutaan ihan vain parista minuutista. Traconissa kirpparilla käyminen jäi välistä pitkän jonotuksen takia. Sen sijaan Desuconissa maksutapahtuma tuntui olevan häsellystä. Tosin vertailupohjaa ei ole, kun Traconissa en tosiaan mitään kirpparilta ostanut... mutta uskoisin, että vähän jouhevamminkin vänkärit olisivat hommansa voineet hoitaa (ja vähemmillä virheillä). Eiköhän näistä kuitenkin opita ja seuraavalla kerralla sujunee jo paremmin.

2. Kill la kill -julisteet M bongasi jo viime vuoden Frostbitesta, mutta ei ostanut heti ja sitten ne ehtivät loppua. Nyt vihdoin tulivat uudestaan vastaan ja ostettiin sitten heti mukaan. Meinattiin jo laittaa ne seinälle, mutta todettiin, että nuo vaativat kyllä kehykset eli hetki menee, ennen kuin saadaan esille.

3. Myös Fran-juliste lähti mukaan. Olen huono vastustamaan mitään tästä ihanasta vieranaisesta tehtyä oheistuotetta. Nyt juliste on ihan vain sinitarralla keittiön seinällä toisen kanssa... mutta rupesin miettimään, että oikeastaan olisi kiva saada noille Franin kuvillekin kehykset.

4. Pullokaulakoru. Minulla on jo yksi pullohelminauha, mutta olen niin viehättynyt näistä, että piti saada toinenkin. Toki sitten hieman erilainen ja ehkä vähän arkisempi. Tuota toista ei viitsi ihan kaikkien vaatteiden kanssa pitää, koska se voi joidenkin kera näyttää turhan juhlavalta esimerkiksi töihin. Toisten kanssa se kyllä toimii arkenakin... ainakin minusta. Joku muuhan voi olla toista mieltä.

5. Lisäksi mukaan lähti tikkarikaulakoru, joka oli niin herkullisen näköinen, ettei sitä voinut vastustaa. Viime aikoina olen tykkäillyt kovasti tällaisista ehkä vähän lapsekkaan suloisista koruista, joten niitä on tullut sitten juurikin coneista osteltua.

6. Myyntipöydiltä löytyi yllättäen Star Ocean: The Last Hope figuureja blindboxeissa. Se oli niin harvinaista, etten voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Ostin ensin yhden, mutta myöhemmin oli pakko vielä saada toinen. Olen heikko liha.

7. Taidekujalta lähti julisteiden lisäksi mukaan I-chanin tekemä rusettipanta. Se on oikein söpö ja istuu päähän silmälasien kanssakin, mikä on plussaa. Jotkut pannat nimittäin meinaavat painaa silmälasit pois päästä ja siksi sellaisia harvemmin käytän. Tämä menee taas tähän "pakko saada söpöjä ja ihania juttuja" -kategoriaan, mutta minkäs teet...olen nyt tykästynyt sellaisiin.

8. Lompakko! Vihdoin! Vanha lompakkoni alkoi osoittaa hajoamisen merkkejä jo syksyllä 2013, joten olen siitä asti katsellut uutta. Ulkonäöltä ja hinnaltaan sopivaa ei kuitenkaan ole tullut vastaan, koska halusin... noh... jotain söpöä ja ei-niin-tavista. Lisäksi ehtona oli, että lompakon pitää olla pitkä, kestävänoloinen ja siinä on oltava riittävästi korttitaskuja. Tämän takia esim. Japanista ei lähtenyt ihanaisia lompakkoja mukaan. Korttitaskuja oli vain pari, jos ollenkaan, niissä, joita katselin.

Olinkin siis yllättynyt, että aasialaiselta myyjältä löytyi kaikkia ehtojani vastaavia lompakoita jopa useampi erilainen kappale. Käytin hyvän tovin valinnan tekemiseen, sillä suloisia vaihtoehtoja oli monta. Nyt on sitten kortit yms. siirretty uuteen kotiin, joskin pari jouduin siirtämään pois... mutta ehkä minun ei tarvitse EA-korttia ja Pakanaverkon jäsenkorttia muutenkaan koko ajan roudata mukani.


Mukaan lähti myös tuorein Naruto-manga ja M löysi yhden sarjan kirpparilta edulliseen hintaan. Niitä en kuitenkaan jaksanut kuvailla erikseen.

Kaiken kaikkiaan oli kyllä kiva con. Omalta osaltani se oli hieman erilainen, sillä tällä kertaa en oikeastaan cossannut. Perjantaina olin ihan perusvaatteissa (punainen mekko ja neuletakki), joista ei tullut edes napattua kuvaa. Lauantaina minulla oli I-chanilta joululahjaksi saatu mooglepipo päässä ja siivet selässä, mutta ei se oikein cossaamiselta tuntunut, vaikka ihan hauska asu olikin.

Sunnuntaina sitten päätin kierrättää hääpukuni yläosan, johon yhdistin viime kesäksi ostetun kukkahameen ja jo perjantaina käytetyn neuletakin. Kokonaisuus oli toimiva ja riittävän lämmin talviconiin. Lisäksi asu oli sen verran tavallisuudesta poikkeava, ettei olo kuitenkaan tuntunut ihan tavikselta. Tosin nätimpiä kenkiä olisin kaivannut... ehkä saan joskus sellaiset hommattua.

Minun piti myös alun perin sunnuntaina laittaa peruukki, mutta sitten iski laiskuus ja menin ihan vain omilla hiuksilla. Eiväthän ne tietysti yhtä näyttävät ole kuin peruukki olisi ollut, mutta onneksi en ihan suohirviöltä näyttänyt :DJäin miettimään, että ehkä sitä voisi vielä jonkin toisen mekon tilailla. Sitä voisi sitten kierrättää myös coneissa silloin, kun ei jaksa cossata... ja miksei tietysti myös sukujuhlissa, kun niitäkin melkein joka kesälle osuu yhdet tai kahdet.

Nyt on sitten taas arkea edessä useampi viikko. Vähän harmaalta ja ankealtahan se tuntuu (conikrapulaa pukkaa), mutta kenties siitä kuitenkin selviää. Coneissa on aina se oma tunnelmansa, mitä ei valitettavasti tuolla tavisten seassa vaeltaessa yleensä tavoita, mutta onneksi pelit, anime ja muu ihana höpö ei arjessakaan täydellisesti katoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti