18. tammikuuta 2015

Tukkataikoja

Tuleekohan koskaan vuotta, etten yhtään vaihtele hiustyyliäni? Tiedän, ettei kaiken maailman säätäminen tee hiuksille kovin hyvää, mutta väriä on vain niin kiva vaihtaa säännöllisen epäsäännöllisesti.

Viime vuonna nähtiin mm. tällaisia tukkia:Puna-sinisestä päädyttiin monen mutkan kautta täysin siniseen. Nyt tuo sininen kuitenkin alkoi jo tympiä. Se on nimittäin todella työläs ylläpitää kauniina (ei sillä, etteikö punainenkin olisi). Siitä eroon pääseminen ei vain ole kovin helppoa. Vuonna 2010 tilasin Manic Panicin vaalennusainetta, jossa luki, että maksimiaika on 3 tuntia ja toki pidin sen maksimin sitten. Sininen lähti, valkoinen tuli tilalle ja hiukset hapertuivat aika kamaliksi. Ei siis enää samaa virhettä.

Sen sijaan päätin yrittää aloitusta syväpuhdistavalla shampoolla, sen jälkeen öljyhoitoa yön yli ja sitten värinpoisto. Lopputulos oli vähintäänkin mielenkiintoinen...Sinisestä siirryttiin siis johonkin blondista vihertävään liukuvaan kammotukseen. Kuvassa tukka ei edes näytä niin pahalta kuin livenä, sillä pituuksien vaaleanpunertavat raidat eivät juurikaan näy. Joka tapauksessa tulin hyvin äkkiä siihen tulokseen, ettei edes etäisesti blondi vain yksinkertaisesti sovi minulle.

Mietin puolittain epätoivoisesti, mitä tässä pitäisi lähteä tekemään. Sen tiesin, ettei kestovärejä ole päähän laittamista ja uusi värinpoisto saattaisi kärventää hiukset. Punaista väriäkin oli kaapissa sen verran vähän, että luultavasti se ei olisi riittänyt koko tukan värjäämiseksi. Pohdin ongelmaa yön yli.

Tänään sitten päätin ottaa riskin ja kaivoin kaapista Color Maskin sävyt Pepper ja Silver. Tein näistä sekoituksen, jonka laitoin hiusten tyveen ja osittain pituuksiin. Latvat saivat puolestaan kunnon annoksen pelkkää Pepperiä. Annoin hiusten olla kolmisen tuntia, ennen kuin kävin pesemässä pääni. Nyt kun ne ovat kuivuneet, voin todeta, että tulos on ihan kelvollinen...


Edelleen tukkaan jäi sinisiä raitoja, mutta voin elää muutaman päivän niiden kanssa. Uskoisin niidenkin peittyvän, jos seuraavalle saunareissulle laittelee tukkaan vielä hitusen Color Maskia. Jossain vaiheessa on luultavasti syytä ihan kunnollakin värjätä punaiseksi. En tiedä, miten nopeasti sininen alkaa kukkia tuolta alta, kun hiuksia pesee.

Olen jotakuinkin tyytyväinen väriin, vaikka se on vähän paluuta vanhaan. Kenties minut on vain tarkoitettu punapääksi?

2 kommenttia:

 1. Täällä myös yksi joka aina palaa punaiseen. :D On kokeiltu pinkkiä ja sinistä ja osittain liilaa ja turkoosia tukkaa ja tietenkin perus mustaa ja ruskeaa mutta aina sitä vaan palaa punaiseen. Ylläpito on tuskaa (tai no kaikkien suorvärien kanssahan se on tuskaa) mutta kyllä se punainen on sen arvoinen. Harmi kun kestopunaiset muuttuvat aina ruskeaksi päässäni... :(

  Minusta tuo viimeisimmän kuvan väri on kyllä kiva. :) Sinisen poisto on kyllä tuskaa, itse vaalensin ja sitten heitin päähän vaalean punertavan kestovärin kun en muutakaan keksinyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, punainen haalistuu valitettavan nopeasti. Mulla tosin ne viimeiset värit kyllä sitten istuu tiukassa eikä meinaa lähteä edes värinpoistolla. Sama riesa näköjään myös tuossa sinisessä pigmentissä.

   Kestopunaiset taitavat aika usein haalistua ruskeiksi. Itse en voi niitä allergian takia käyttää eikä kyllä varmaan hiuksetkaan niistä kamalasti tykkäisi, joten olen täysin noiden suoravärien ja värihoitoaineiden armoilla. Tosin nyt on tullut jo niin monta vuotta niiden kanssa pelattua, ettei se varsinaisesti edes haittaa.

   Poista