4. tammikuuta 2015

Synttärijuhlinnat

Syntymäpäivät ovat vasta loppiaisena, mutta koska se on myös viimeinen lomapäivä, en yksinkertaisesti halunnut ketään meille silloin. Siispä päätin hoitaa pakollisen kahvittelun pois alta tänään. Olen vähän huono juhlistamaan omia synttäreitä, koska monesti on tapahtunut jotain ikävää juuri kyseisenä päivänä... ja koska juhla ajoittuu aika pian joulun ja uuden vuoden jälkeen ja olen aivan sosiaaliähkyssä valmiiksi.

Tänä vuonna mentiinkin sitten ihan minimijuhlinnalla ja pyysin vain meidän molempien vanhemmat paikalle. Ehkä jonain vuonna räväytän ja järkkään kunnon kaveribileet... tai sitten en. Ei sinne kukaan tulisi kuitenkaan xD

Keeki
Tehtiin simppelikakku itse. Tämä herkku oli gluteiiniton, koska se valmistettiin manteli- ja hasselpähkinäjauhoista, mutta tietysti pähkinäallergikolle se ei sovi sitten ollenkaan. Pohjaan tuli lisäksi makeutusainetta ja kananmunaa, täytteeseen lime-valkosuklaarahkaa kermavaahdolla ja hilloa. Päällinen on samaa rahka-kermasekoitusta. Ja sitten vähän söpöä tilpehööriä päälle kauniissa kaaoksessa, koska en osaisi kuitenkaan tehdä mitään hienoa, symmetristä koristelua.

Kakusta tuli yllättävän hyvä. Pelkäsin, ettei siitä tulisi maittava, kun meno oli melkoisen impro kaupassa käymistä myöten. Harvoin tulee mitään päästä heitettyä reseptiä testattua etukäteen, kun meillä ei oikein noita syöjiä ole ja kahdestaan kokonaisen kakun syöminen voi jo käydä työstä. Noh, onneksi tämä menikin sitten kokonaan kahvittelun lomassa, joten ei tarvitse ihmetellä, miten sen lopun jaksaa syödä.

Kattaus meillä oli tosi simppeli. Kaikki tarjoiluastiat ovat anopin tekemiä ja muumimukit on saatu lahjaksi myös (minun puolen suvulta). Tykkäilen erityisen paljon noista suorakaiteen mallisista kirsikankukkavadeista. Vaikkei meillä juuri muuta vaaleanpunaista ole, ne jotenkin sopivat meille erityisen hyvin.

Muumimukit eivät ole minulle mikään juttu eikä meillä niitä juuri käytetä, mutta päätettiin tänään tehdä poikkeus ja ottaa ne kerrankin esille. Lautasia tosin meillä on vain kaksi, joten vieraat saivat tyytyä Luhta-astiastoon :P

Kakun lisäksi tarjolla on Fanipaloja, jotka eivät maistuneet juuri kenellekään. Noh, saanpahan mussuttaa ne myöhemmin itse. Pasteijat tekivät hyvin kauppansa, mutta niitä olikin toisaalta varattu aika vähän, joten ehkä siksi vain tuntui, että ne katosivat äkkiä.

Joka tapauksessa mentiin aika kevyillä eväillä, koska vieraitakin oli melko vähän... enkä minä ole mikään leipuri. M joutui tuonkin kakun kanssa auttamaan, muuten se olisi ollut katastrofaalinen esitys.

Reilut pari tuntia hujahti aika äkkiä tuossa pöydän ääressä. Itse istuin tapani mukaan aika hiljaa, mutta vanhemmat keksivät onneksi keskusteltavaa ihan ilman, että minä juuri puutuin asiaan. Joka tapauksessa tällaiset kahvittelut ovat minusta aina väsyttäviä ja nyt olenkin ihan puhki eikä huvittaisi oikein mikään. Kiva silti, että halusivat tulla ja näyttivät viihtyvänkin. Ja oikeasti se, että vieraat osaavat kommunikoida keskenään ilman, että minun tarvitsee toimia keskustelun eteenpäinviejänä, on ihan loistojuttu.

Lahjojakin tuli, vaikka oltiin äidin kanssa jo sovittu, että minulle riittää Pelaajan tilauksen uusinta. Appivanhemmiltakaan en ollut mitään pyytänyt, mutta tulivat silti paketin kanssa. M:lle sanoin, että antaa lahjansa vasta sitten varsinaisena synttäripäivänä niin jää jotain kivaa sinnekin.Sain siis appivanhemmilta Astronomica-kirjan, jonka läpi kahlaamiseen saankin sitten käyttää varmasti seuraavan vuoden. Selailin sitä hieman ja se vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta... melkein alkoi sormet syyhytä scifin kirjoittamisen pariin, kun katselin upeita avaruuskuvia. Tämä siis saattoi olla varsin hasardi lahjavalinta. Tiedä, mihin joudun näiden kaikkien ajatusten kanssa.

Omilta vanhemmilta sain orkkidean, jonka toivon mukaan onnistun pitämään elossa edes tovin verran. Meillä on nyt viime viikkoina ruvenneet anopinkieletkin kuolemaan, joten olen hieman skeptinen. Kaunis kukka joka tapauksessa ja nyt se saa oleskella keittiönpöydällä piristämässä pian alkavia arkiaamuja.Yritin myös saada itseni juhlan kunniaksi ihmisen näköiseksi. Jostain syystä suora tukka ei nykyisin iske yhtään, joten pyrin aina saamaan edes vähän kiharaa siihen. Normaalisti en kuitenkaan käytä kiharrinta, mutta tänään tein poikkeuksen. Onhan tuo paljon hienomman näköinen, kun yön jälkiltä puretut letit tms. En silti jaksaisi joka aamu kihartimen kanssa leikkiä.

Hiukset näyttävät ihan vihreiltä kuvissa, mutta se johtunee huonosta valaistuksesta (ja kännykän kamerasta). Oikeasti ne ovat edelleen lähempänä sinistä kuin vihreää. Joskin haalistuvat hyvää vauhtia, joten saapa nähdä, millaiset niistä vielä kehittyvät.

Oli tosiaan ihan kiva, mutta myös hyvin uuvuttava päivä. Nyt aionkin vain nauttia olostani ja möllötellä. Jos myöhemmin vähän piristyn, saatan pelailla tai jotain. Tällä hetkellä on kuitenkin sen verran aivokuollut olo, etten ihan heti taida jaksaa puuhailla yhtään mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti