25. joulukuuta 2014

Sellainen joulu

Hektinen aatto on takana ja nyt saa nauttia joulupäivän rauhasta. Ei kiirettä mihinkään vaan aikaa omiin juttuihin ja olemiseen. Syömistäkin on niin tasaisesti tarjolla, että nälkä ei varmasti pääse yllättämään.


Ei eilinenkään huono päivä ollut. Aamulla katselimme hieman Joulupukin kuumalinjaa ja pakkailimme samalla tavaroita. Reppu tuli aika täyteen kaikkea, mutta varsinaisia joulusäkkejäkin mukaan mahtui useampi. Tänä vuonna kertyi aika paljon lahjoja annettavaksi.

Hieman ennen puoltapäivää olimme jo perinteisesti minun vanhempieni luona. Siellä oleskeltiin ja nautittiin joulupuurosta. Aika paljon tuli myös leikittyä Neron kanssa. Koiruus oli saanut uuden lelun ja sitä piti toki esitellä ja tuoda retuutettavaksi.

Vaikkei päivän aikana tapahtunut paljoakaan, koko ajan oli jotain tekemistä... jos ei muuta, niin syömistä. Aika paljon myös ihan istuttiin ja juteltiin. Toisen pikkuveljen kanssa tuli puhuttua paljonkin A Realm Rebornista.

Iltapäivällä oli sitten vuorossa jouluateria ja sen jälkeen lahjojen jako. Nero osallistui puuhaan aktiivisesti ja yritti jo tonkia paketit, ennen kuin niiden jakaminen ehdittiin aloittaa. Koira mokoma tuhahteli minulle, kun kehotin malttamaan mielen.Tuhina sattui niin sopivasti, että puolittain voisin epäillä sen ymmärtäneen kommenttini. Onneksi Pukki oli tuonut Nerollekin kaksi pakettia, joten pikkuisen odotus ei mennyt hukkaan.

Ensimmäinen lahjaerä sisälsi kaikkea pientä kivaa:
- Villasukat
- Käsisaippua + suihkugeeli + käsivoide -setti
- Lahjakortti Sokokselle
- Rahaa

Lisäksi yhteiseksi saimme:
- Taulun
- Ravintolalahjakortin

Lahjojen jälkeen vielä kahviteltiin, ettei nälkä vain vahingossakaan pääsisi yllättämään. Sitten kello alkoikin olla jo sen verran paljon, että piti jatkaa matkaa M:n vanhempien luokse. Ajokeli oli sitten aamupäivän muuttunut aika paljon huonommaksi ja lunta tuli oikein urakalla. Päästiin kuitenkin turvallisesti perille.

Saatiin melkein heti lähteä haudoille viemään kynttilöitä. Parina vuonna olen siellä palellut, mutta tällä kertaa olin ennakoinut ja vetänyt kahdet sukkahousut päällekkäin. Kyllähän se tuuli taas vähän jalkoihin kävi, mutta ei palellllut, vaikka oli reilusti kylmempää kuin kertaakaan vielä tänä syksynä.

Hautakierroksen jälkeen palauduttiin M:n vanhempien luokse ja vuorossa oli uusi lahjojen jako. Meidän joulu on siitä hauska juttu, että lahjoja tulee tuplasti ;D

Tällä kertaa paketeistani paljastui:
- Sirena von Boo -nukke (kuvia sitten, kun olen kotona purkanut sen paketista)
- Bub- ja Bob-pehmot (Bubble Bobble -pelistä
- Lasilautanen
- Kissavillasukat
- Arpoja
- Kylpytakki (jee, enää ei tarvitse palella aamuisin)
- Käsisaippua + suihkugeeli + käsivoide -setti (nämä eivät ainakaan ensi vuonna lopu kesken!)

Yhteisiäkin paketteja oli jokunen:
- Iso kattila ja pussillinen herneitä (päästään tekemään keittoa heti pyhien jälkeen)
- Tuulilasin pesulappu varrella
- The Big Bang Theory -triviapeli
- Moogle- ja cactuar-hatut (jakautuivat jostain syystä niin, että minä otin mooglen käyttöön ja M cactuarin)
- Maleficent -elokuva
- Sake-pullo

Oikeasti lahjoja oli tänä vuonna ihan käsittämättömän paljon, vaikkeivät ne mikään pointti ole. Hyvä seura ja ruokahan ovat parasta joulussa. Tosin itse tykkään myös lahjojen antamisesta. On niitä kiva saadakin, mutta ihan parasta on nähdä saajien reaktiot omiinsa. Pyrin aina keksimään sellaisia, mitkä todella ilahduttavat saajaansa.

Nyt ajattelin ottaa rauhallisesti. Ficin kirjoittamista pitäisi kai jatkaa, mutta tarkoitus olisi myös pelailla hieman. Kirjakin on mukana matkassa, joten voin siihenkin uppoutua. Tiedän, että nämä ovat kaikki aika epäsosiaalisia juttuja, mutta oleskelen sentään samoissa tiloissa muiden kanssa ;)Mukavaa joulupäivää kaikille, nauttikaa olostanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti