30. joulukuuta 2014

Blogiräpellyspäivä

Tämä lomapäivä suorastaan hujahti sormien välistä ja kerrankin tuli puuhattua oikein kunnolla. Sain kylläkin eilen jonkin vatsapöpön, joka veti mielen vähän matalaksi, mutta päätin silti urakoida vessassa juoksemisen välissä :D

Operaationa oli vähän kuvailla blogeja varten. Otin siis kuvia ja videoin myös, mutta sitä ennen piti tehdä käsikirjoitus videopostaukseen. En tiedä, tekeekö kukaan muu niin. Minä en kuitenkaan vain pysty istumaan kameran ääreen ja alkamaan höpöttää. Voi olla, että videoni kuulostavat siltä, että olen tehnyt juuri niin, mutta totuus on kyllä ihan muuta. Minulla on käsikirjoitus ja sitten kuvataan kymmeneen kertaan, jotta saataisiin edes jotenkin kelvollisia otoksia. Yleensä en silti ole täysin tyytyväinen ulosantiini. Minä vain ilmaisen itseäni paremmin kirjallisesti kuin suullisesti.

Voisikin kysyä, miksi ihmeessä sitten edes väsään jotain videopostauksia. En yleensä väsääkään. Nyt kuitenkin tuonne toisen blogin puolelle on tulossa postaus, joka suorastaan vaati sellaista. Monesta asiasta voi puhua ihan kirjallisesti, mutta on juttuja, jotka tarvitsevat ääntä tuekseen. Siksi päätin astua pois turvallisesta poterostani ja raahautua kameran eteen.

Video ei tosin ole vielä valmis, joten sitä ei julkaista hetkeen. Seuraava homma on editointi, johon saan luultavasti menemään tunteja. Videot pitää leikata, yhdistellä ja lisätä musiikit sekä tekstit. Voi jo kuvitella sitä hajoilun määrää, mikä tästä kaikesta seuraa.

Ihan mielenkiinnolla odotan, paljonko aikaa koko videon tekoon yhteensä menee. Tällä hetkellä saldo on 3 tuntia kirjoittamista, 0,5 tuntia meikkaamista ja pukeutumista sekä n. 2 tuntia kuvaamista. Eli 5,5 tuntia on jo mennyt. Veikkaan, että kun tuohon lisää editoinnin, saan ihan täyden työpäivän tunnit kasaan. Harmi vain, ettei kukaan maksa palkkaa tästä ;)

Videopuuhien lisäksi kuvasin eilen Helsingin reissulla ostetut mekot ja leikin peruukin kanssa siinä ohessa. Otin myös tuota toista blogia varten muita kuvia, koska halusin sinne uuden bannerin. Tässä siis vähän päivän kuvasaldoa.

Sopivan valaistuksen saaminen näin talviaikaan on tosi hankalaa. Kuvasin kyllä silloin, kun oli valoista, mutta silti homma ei oikein toiminut. Koko ajan kuvista tuli joko liian valoisia tai liian tummia... mutta eiköhän noista nyt joka tapauksessa saa selvää.

Ja tosiaan näpersin sen bannerinkin, joten tungetaanpa sekin nyt näytille :P


En ole kuvanmuokkaajana mitenkään kaksinen, mutta tuo riittää tyydyttämään minun tarpeeni joka tapauksessa. Bub ja Bob saivat kunnian päästä banneriin kanssani, onhan tuo kaksikko sen verran söpö, että ansaitsee hieman kamera-aikaa.

Kaiken kaikkiaan on ollut oikein kiva päivä, vaikka vatsapöpö on tehnyt kyllä kaikkensa pilatakseen sen. Illan taidan ottaa ihan vain rennosti, ellen sitten innostu pelaamaan tai kirjoittelemaan... tai voi olla, että videon editointi alkaa yllättäen houkuttaa. Tällä hetkellä tosin tuntuu, etten ole ihan valmis käymään höpinöitäni läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti