7. marraskuuta 2014

Lumi tuli

Joo, ketään ei kiinnosta se, että täällä satoi eilen lunta, mutta kerroinpahan sen nyt kuitenkin. Aloin olla jo tympiintynyt ainaiseen vesisateeseen ja harmautueen, joten lumi piristää oloa kummasti. Valkoinen maisema on kivempi katsella eikä tuolla kuitenkaan ole mitkään älyttömät pakkaset.

Aamulla näytti tältä...
Lumi ei ollut kuitenkaan pelkästään kiva juttu. Koska ulkona ei tosiaan ole kovin kylmä, jalkakäytävät ovat enemmänkin märän sohjon kuin lumen peitossa. Tiesin jo talvikenkieni vuotavan, mutta pitihän sitä onneaan kokeilla. Seurauksena sainkin sitten töissä ensimmäiseksi tunkea kengät täyteen paperia ja viritellä villasukkia kuivumaan patterin päälle -______-;;;

Noh, olen jo jonkin aikaa puhunut, että pitää hommata uudet talvikengät, joten nyt sain siihen kunnon kimmokkeen. Työpäivän jälkeen suuntasinkin kaupoille ja etsin itselleni vähän paremmat popot. Samalla mukaan tarttui myös olohousut, kun irtosivat kympillä ja olivat jopa ihan kelvollisen näköiset. Aika kiva, että vihdoin löytyi sellaiset, jotka kehtaan laittaa päälle ja eivät maksaneet edes omaisuutta. Ja hei, näissä ei ole kuminauhaa / resoria lahkeissa! Aivan mahtavaa!

Muuten ostoslistalle päätyi isänpäivälahjusta, korttia, joululahjaa, donitseja, huulirasvaa ja viiniä. Nappasin Alkosta mukaan jonkin jouluviinin, mutta se ei maistunut yhtään jouluiselta. Pettymys. Onneksi se oli kuitenkin hyvää.

Maisema kotimatkalta...
Kotimatkalla jouduin tarpomaan sohjossa lähes kilometrin. Koska sukkani olivat jo märät, en viitsinyt vaihtaa uusia kenkiä kaupungilla jalkaan. Seurauksena vesi tirskahteli ihanasti varpaiden välistä, kun vanhat kenkäni päättivät matkalla lopullisesti itsetuhoutua. Pohjat menivät pirstaleiksi... kenties liian kosteuden takia?

Niistä ei kyllä enää kalua saa vaan päätyvät nyt valitettavasti roskikseen. Tykkäsin niistä kovin, varsinkin ulkonäkönsä puolesta, mutta aina ei voi voittaa. Toivon todella, että nämä uudet ovat pitkäikäisemmät. Ne on nyt pintakäsitelty ja saavat hautua pari päivää, jotta vaha imeytyy kunnolla. Siihen asti voin hyvin käyttää kumisaappaita, koska tuolla taitanee olla melkoisen kostea keli joka tapauksessa.

Toivoisin kovasti, että tämä juuri satanut lumi pysyisi maassa, mutta jos säätiedotuksia on uskominen, niin ei tule tapahtumaan. Yhtään ei napostelisi palata vesisateeseen ja harmauteen eivätkä lämpöasteetkaan nyt innosta. Haluaisin kirpsakan pikkupakkasen ja kymmenisen senttiä lunta. Se olisi kivaa!

Aiheen vierestä voisin mainita, että tämä viikko on ollut melko mielenkiintoinen kaiken kaikkiaan. Alkuviikosta eräs ikävämpi asia veti mieltä matalaksi ja vetää kyllä edelleen, mutta on tähän ehtinyt mukavampiakin asioita. Meillä kävi töissä japanilaisia vieraita, mikä oli melkoisen jännittävää. Ja eilen sain puhelun lähikoulun rehtorilta. Meidän naapuriin rakennetaan monitoimitaloa, jonka nimestä oli kilpailu viime keväänä. Olin jo unohtanut koko asian enkä tajunnut vielä silloinkaan, kun luin tämän uutisen, että minun ehdottamani nimi oli tullut valituksi :D Hah, olenpahan nyt sitten nimennyt yhden rakennuksen kotikaupungissani.

Vauhdikas viikko siis... ja viikonloppunakin riittää menoa ja meininkiä. Veikkaan, että tämän kuukauden jälkeen tarvitsen lomaa kaikesta sosialisoinnista. Sen verran paljon on nyt kaikkea, että sosiaaliähky on taattu.

Tunnelman virittelyä iltasella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti