21. lokakuuta 2014

Postia Japanista

Eilen oli luukusta kolahtanut ilmoitus, että postissa odottaa isokokoinen kirje, joka ei ole mahtunut luukusta sisään. Ihmettelin tätä, koska en yleensä saa mitään niin isoa postia, etteikö sitä luukusta voisi tunkea. Tänään postissa paljastui, että kuori todellakin oli niin iso, ettei mene postiluukusta.


Löysin Traconista ihanan muumikortin ja lähetin sen kaverille Japaniin noin kuukausi sitten, ehkä vähän reilu. Mukaan laitoin lajitelman erilaisia muumikarkkeja. Kaveri lupasi lähettää minulle kirjeen, mutta mitään näin isoa en todellakaan odottanut :D Sisältöäkin oli melkoisesti...


Täytyy myöntää, että olin äimistynyt kaikesta tästä herkkupaljoudesta. Melkein alkoi nolottaa ne pienet karkkipakkaukset, jotka itse lähetin Japanin suuntaan. Täytynee postittaa sinne jokin kiva joululahjapaketti sitten lähempänä joulua... pitää vain ensin kehitellä sinne jotain kivaa.

Tässä paketissa on keräilykortti ja purkkaa, joka oli aika kirpsakkaa, mutta ihan hyvää. Keräilykortissa on ilmeisesti japanilaisen idoliryhmän, Johnny's Idolsin, jäsenet. Valitettavasti kyseinen porukka ei ole minulle tuttu enkä äkkiseltään netistäkään heistä löytänyt juuri mitään. Olisi ollut mielenkiintoista kuunnella yksi biisi tai jotain.

Idolikulttuuri ei ole kovin syvästi minuun kolahtanut, mutta olisihan se ollut ihan mielenkiintoista tietää vähän lisää... Ehkä se olisi myös selvittänyt, miksi tämä purkkapakkaus päätyi pakettiin :D

Seuraavaksi tuli vastaan paketti Toppoja. Muistelisin syöneeni niitä edellisellä Japanin reissulla, kun konbinista ei saanutkaan Pockyja. Tosin juuri tätä makua (Mont Blanc... mitä se lienee...) en ole aiemmin maistanut, joten epäilemättä tästä tulee taas uusi elämys listalle. Onneksi japanilaiset karkit ovat yleensä olleet makuuni, joten eivätköhän nämäkin alas mene.

Toppo-pakettia ei avattu vielä, joten en osaa sanoa, miltä nämä lopulta maistuvat. Odotan mielenkiinnolla. Jotenkin on tosi kiva päästä herkuttelemaan kaikilla japanilaisilla jutuilla pitkästä aikaa... vaikkakin se pahentaa matkakuumeta ja ikävää kyseiseen maahan. Pääsisipä jo pian... huokaus.
Paketissa oli myös tällaiset Milky-karkit. Koostumukseltaan ne muistuttivat hieman hedelmätoffeeta, mutta maku ei ollut sinnepäinkään. En oikeastaan osaa edes kunnolla sanoa, miltä nämä maistuivat. Todella mietoja olivat ja ehkä tosiaan nimensä mukaisesti hieman maitomaisia.

Ihan kivoja siis, vaikkeivät nyt välittömästi kiivenneet omalle suosikkilistalle. Toisaalta eivät töksähtäneetkään vaan ihan hyvällä halulla menivät alas :D

Nämä mansikkasuklaanamut korkattiin heti ensimmäisinä. Ovat muuten todella hyviä! Täytyy ostaa näitä lisää seuraavalla kerralla, kun mennään Japaniin.

Maku on hitusen kirpeä, mutta mansikan maistaa silti erittäin selvästi. Suklaa on aika mietoa, selkeästi maitosuklaata. Tumman suklan suurkuluttajalle siis ihan kevyttä kamaa, mutta sitäkin maukkaampaa. Yllätyin siitä, etteivät nämä silti tuntuneet liian makeilta. Kirpeys tasapainottaa ilmeisesti aika hyvin suklaun makeuden pois. Toimiva kokonaisuus siis näin minun näkökulmastani.

Suosittelen näitä kyllä kaikille mansikan ja suklaan ystäville. Olisin voinut ahmia koko paketin kerralla, mutta pitää nyt hieman säästellä kuitenkin.

Nämä ovat selkeästi taas Pockyjen sukulaisia, mutta koskaan aiemmin en ole nähnyt näitä. Makuna siis mansikka ja sisällä keksitikku. Vielä ei avattu vaan säästettiin nämä myöhemmäksi, joten varmaksi en osaa makua sanoa. Ainakin tuotteella on hyvä nimi ;D

Tykkään myös pakkauksesta todella paljon, mutta minulla onkin viime aikoina ollut jokin kummallinen vaaleanpunainen kausi menossa, joten ihmekös tuo.

Viimeiseksi paketista paljastui vielä paketillinen Takenoko no sato -keksejä. Tämä nimenomainen paketti sisältää kastanjanmakuisia kermapäällysteisiä keksejä. Ne ovat aika pieniä ja oikein maukkaita. Kastanjan mausta tulee jostain syystä mieleen joulu, vaikken edes tiedä syöneeni aiemmin mitään kastanjanmakuista :D

Keksien pohja on hitusen puiseva, mutta se ei haittaa, koska kermapäällistä on suhteessa keksin kokoon paljon ja se maistuu todella hyvältä.

Tämä oli kyllä melkoinen illan piristys tämä paketti. Mukana oli myös kirje ja postikortti, joista jälkimmäisen laitoinkin jo jääkaapinoveamme koristamaan. Nyt täytyy tosiaan ryhtyä suunnittelemaan oikein kivaa joulupakettia Japanin suuntaan. Jotain muumiaiheista varmastikin taas mukaan, mutta voisi ehkä jotain muutakin suomalaista kääriä pakettiin. Ehdotuksia otetaan vastaan.

2 kommenttia:

 1. Sama homma kävi minulla, lähetin isäntäperheelle paketin (okei, olin tunkenut sinne kaksi kiloa karkkia, t-paitaa yms. paketti painoi 6kg) ja sain takaisin 15kg paketin. Kyllä hävetti kaivella sieltä tavaraa esiin, vaikka samalla oli erikoisen iloinen, että toiset viitsivät niin paljon satsata.

  Mutta yllätyspaketteja on aina kiva saada, eikös? (:
  Luulin muuten aluksi, että olet tilannut japanilaisen herkkupaketin, joka lähetetään joka kuukausi kun näin vain paketin kuvan ja luin ekat lauseet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, muistelisin jostain kuulleeni, että Japanissa pyritään siihen, että vastalahja on aina "suurempi" kuin annettu. En tiedä, meneekö se nyt ihan täydellisesti noin, mutta lienee tuossa jotain kulttuurillista takana kuitenkin x)

   Yllätyspaketit ovat toki kivoja :)

   Harkitsin jossain vaiheessa sitä herkkupakettia, mutta sen verran sillä on kuukausihintaa, ettei ole toistaiseksi lähtenyt tilaukseen. Valitettavasti on noita muitakin kuukausittaisia menoja ihan riittävästi :D

   Poista