5. lokakuuta 2014

Ikuinen hiusprojekti ja ihmisten ihanat reaktiot

Ehdin jo tottua hassuun merenneitotukkaani, mutta ajattelin silti vahvistaa sen väriä. Niinpä saunapäivänä iskin lisää sinistä päähän ja marssin värin kanssa tyytyväisenä saunaan. Yllättäen violetinharmaa tekikin katoamistempun ja turkoosikin vaihtui siniseen ja nyt ollaan siinä pisteessä, mihin alun perin pyrin :D Vahingossa jälleen... tämä hiusten värjääminen on hassua puuhaa. Onneksi pahimmilta katastrofeilta on silti tullut vältyttyä viime vuosina.No, en valita. Nyt tosiaan väri on se, mitä alun alkaen tavoittelin. Tosin ehdin jo tykästyä tuohon kaksiväriseen, mutta en usko, että siihen on ihan helposti paluuta. Vaalentelemaan en ainakaan aikonut ryhtyä. Nyt mennään tällä sinisellä.

On muuten taas tullut huomattua, että ihmisillä on mielenkiintoisia suhtautumistapoja. Useimmat eivät kommentoi väriä millään tavalla, mutta osa tuijottaa suorastaan vihamielisesti. Eilen bussissa vastapäätä istunut nainen tuntui yrittävän katsemurhaa. Ehkä en sopinut hänen maailmankuvaansa. Tuijottajissa on myös toinen ryhmä, positiivisesti kiinnostunut. Tosin tuijotus on joka tapauksessa kiusallista, joten toivoisin, ettei kiinnostustuijotustakaan harjoitettaisi kovin pitkiä aikoja kerrallaan ;)

Lapset ovat oma lukunsa. Yleensä hyvin positiivinen sellainen. Olen kuullut kommentteja merenneidoista ja hassusta tukasta, mutta myös "mäkin haluun!" huudahduksia. Yleensä lasten seurassa olevat vanhemmat eivät tunnu näitä arvostavan, mutta olen pyrkinyt hymyilemään lapsille nätisti. Tai no... olen oikeastaan ottanut asenteen, että hymyilen kaikille tuijottajille, myös niille, jotka näyttävät avoimesti paheksuvan.

Näin myös äitiä torstaina (tai siis vanhempia, mutta isä ei kommentoinut mitään). Äiti ei tietenkään ollut kovin iloinen. Totesi vain luulleensa minun pysyvän siinä "nätissä punaisessa". Sanoin ainoastaan, että "luulit väärin". En jaksanut ryhtyä väittelyyn, koska tiedä kyllä hänen mielipiteensä. Sininen hiustenväri on lapsellinen eikä sovi minulle yhtään, koska ajattelin kasvaa aikuiseksi? Jos se on hiustenväristä kiinni, en luultavasti koskaan ;)

Perjantaina tein sitten pienen kokeen. Kävin Alkossa. Käyn yleensä aina samassa Alkossa ja usein tulee asioitua samalla kassalla. Kyseinen kassa ei papereitani ole koskaan kysellyt, mutta eilen kyllä kysyi ja sihtasi tarkkaan :D Ilmeisesti edes silmälasit ja raivostuttavat silmäpussini, joita aina aamuisin kiroan, eivät pelastaneet sinisen hiustenvärin nuorentavalta vaikutukselta.

Eipä siinä. Tuntuu vähän hassulta, kun ei ole tottunut tällaiseen. Pitkän aikaan olen kai sulautunut massaan edes suurin piirtein. Nyt pistän silmään ja ihmisten pitkät katseet on vain pakko hyväksyä. Eiköhän se tästä taas helpota, kun aikaa kuluu x)

4 kommenttia:

 1. - Hiusväri on kyllä sellain, millä saa neon värisen nuolen oma pään päälle. Ihmiset kattoo, kummastelee ja jotkut voi ihan ääneenkin sanoa, että en tykkää. Mutta miepä tykkää tuosta sun väristä. Sopii sulle :D. Ei se punanenkaan huono ollut, mutta vaihtelu virkistää... Sanoo henkilö, joka on jo monta vuotta jumissa samassa ruskeassa värissä xD. Moon nössö, en uskalla värjätä millään rajulla värillä vaikka mieli tekiskin. Ihailen sitten teidän muiden hiuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kehuista :)

   Kyllähän se on ihan totta, että jos on erikoisempaa väriä päässä, osa ihmisistä katsoo oikeudekseen asiasta huomauttaa kärkevästikin. Tosin suhteellisen harvoin tätä kuitenkin tapahtuu, enemmän on noita mulkoilijoita, jotka eivät kuitenkaan uskalla sanoa mitään.

   Koko päätähän ei ole pakko vetäistä shokkivärillä. Jos kirkkaammat värit houkuttelevat, voi aina laittaa vaikka vain yhden raidan piristämään muuten tavallisemman väristä tukkaa. Se ei yleensä edes provosoi ihmisiä niin paljon kuin kokonaan oudon värinen tukka x)

   Poista
 2. Kävin ite eilen kaupassa ja ostin 3siideriä. Mulla on nykyään violetti tukka ja kuiturastat päässä. Kun mulla oli normaali gingerletti, kukaan ei kysynyt mitään papereita ja nyt kassa kysy paperit sekä tiiraili ihan sika kauan mua ja sitä ajokorttia :D oon 23, cmon! Mulla on vaan hassu tukka! Ei se niin paljon nuorenna tätä naamaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jostain syystä monien oletus tuntuu olevan, että jos on hassu tukka, ei voi olla aikuinen... koska eihän ne aikuiset nyt koskaan vois värjätä hiuksiaan jollain oudoilla väreillä. Sehän on teinien puuhaa!

   Poista