24. syyskuuta 2014

Syyspäiväntasaus

Syksy on jo niin pitkällä, että ollaan päästy vuoden pimeimpään aikaan. Eilen oli syyspäivänatasaus, jota meilläkin pienimuotoisesti vietettiin. M on ihan hyvin ottanut nämä minun "vähän erikoiset juhlapäivät", koska ne tarkoittavat yleensä jotain hyvää syötävää ja niin tälläkin kertaa.

Koska oli työpäivä, ei meillä järjestetty mitään monen ruokalajin illallista, mutta syötiin ehkä hitusen paremmin kuin normaalina arki-iltana. Listalla oli naudanlihapihviä lohkoperunoilla ja kermapippurikastikkeella. Kyllä, söin poikkeuksellisesti perunoita pitkästä aikaa ja huomasin yllättäen, etteivät ne niin hyviä olekaan. Söin maukkaampia vihanneksia pari päivää sitten. Joka tapauksessa ateria oli silti hyvä :) Paremmin juhlapäivään olisi ehkä istunut jonkin uuniruoka, mutta se ei vielä mennyt M:lta läpi. Kenties sitten 1,5 kuukauden päästä yritän uudestaan ehdotella.


Jälkiruoaksi tein meille rahka-omenapiirakan... paitsi, että vähän huijasin. Olin unohtanut ostaa rahkan, joten korvasin sen turkkilaisella jogurtilla. M ei tosin ainakaan sanonut mitään, joten ehkä hän ei huomannut. Maussa ei ainakaan ollut mitään vikaa. Ainoa ongelma piirakassa oli, että uusi piirakkavuoka oli vanhaa vähän isompi (kuvassa vanha), joten pohja jäi liian ohueksi ja hajosi leikatessa. Jatkossa on siis tehtävä isompi taikina. Käytin muuten pohjaan manteli- ja hasselpähkinäjauhoja, joten tämä oli oikeasti karppiherkku.


Muuten meillä ei juhlittu. Piirakkaa tehdessäni kelailin mielessäni kulunutta vuotta. Yritin pohtia, oliko tapahtunut jotain, mitä kadun, mutta ei, sellaista ei ollut. Sen sijaan löysin paljon aihetta olla kiitollinen. Käytin myös hetken M:n talvella kuolleen isoäidin muistelemiseen, sillä juuri hänen perintöään tuo meidän "uusi" piirakkavuoka on. Siinä oli ihana ihminen. En ehtinyt tuntea häntä kovin pitkään, mutta pidin hänestä hyvin paljon. Monia lämpöisiä ajatuksia tuli mieleen.

Ilta vierähti nopeasti. Pelailin aika paljon, mutta katsottiin myös The Big Bang Theoryn uudet jaksot. Kaiken kaikkiaan oli mukavaa ja rauhallista, kiva olla kahden. Ulkona ehkä riehui syysmyrsky, mutta meillä oli tyyntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti