10. syyskuuta 2014

Raskas viikko ja hiuskriisi

Viikonloppu oli vilkas eikä kiireet ole ainakaan tällä viikolla hellittäneet. Päivät ovat vilahtaneet töissä, illat kotona cossipuuhissa... joskin myös kotityöt ovat luonnollisesti verottaneet osansa. Ja hiusten kanssa sählääminen, mikä ei tunnu loppuvan koskaan.

Töistä

Sain töissä uuden ja mielenkiintoisen tehtävän, joka liittyy (alan huomioon ottaen) hieman yllättäen kirjoittamiseen. Olen totta kai iloinen luottamuksesta, mutta myös aikamoisessa paiseessa asian kanssa. Työstän nyt ensimmäistä juttuani, jonka tiedän tulevan julkiseen levitykseen. Joo, olenhan minä ficcejä yms. julkaissut, mutta tämä on vähän eri juttu kuitenkin. Nyt on olemassa myös tietyt laatu- ja tasovaatimukset, jotka on vain täytettävä.

Lisäksi hommaan liittyy useiden ihmisten kanssa keskustelemista ja yhteistyöpalaverien sopimista. Jännitän näitä todella paljon, vaikka tiedän niistä selviäväni. Ja ehkä isoin epävarmuustekijä on kuitenkin se tekstin tuottaminen... jälleen kerran pelkään murskakritiikkiä.


Cosplaysta

Puvun tekeminen jäi tosiaan viime tippaan ja on edelleen kesken. Myönnän, että olen joutunut oikomaan mutkia enkä ole ihan kaikilta osin tyytyväinen lopputulokseen. Toivon silti, ettei kukaan tule huomauttelemaan ikävästi tästä. Haluan kovasti saada uuden puvun Traconiin... ja siksi olen joutunut tekemään kompromisseja. Plus voipi olla, että kyseinen puku on hieman oman osaamistason yläpuolella, mikä luonnollisesti näkyy tuloksessa.

Käyn nyt myös koko ajan itseni kanssa keskustelua siitä, että tämä on nyt hetkeen viimeinen puku, jonka teen (ostaminen sallittakoon, jos rahatilanne antaa myöten). Minulla on nyt tulossa kiireisin ja työntäyteisin syksy ja kevät vähään aikaan, mikä on toki itse aiheutettu tilanne, mutta vaatii huomiota. Haluan hoitaa opinnot kunnolla, samoin jaksaa töissä, joten jostain on tingittävä. Koska kirjoittamisesta luopuminen ei ole vaihtoehto, joutui cosplay hiatuslistalle. Pelaaminenkin on hyvää rentoutumista, joten siitä en halunnut kiristää.

En ole silti luopumassa tästä rakkaasta harrastuksesta kokonaan. Coneissa aion käydä ja pukuilla ehdottomasti myös. Joko kierrätän vanhoja pukuja tai ostan jotain uusia. Joka tapauksessa otan hetkeksi rennomman linjan.

Lisäksi minulla on haaveissa pienimuotoinen valokuvausprojekti. Haluan toteuttaa aikuisversion Final Fantasy IX:n Eikosta. En kuitenkaan mihinkään coniin vaan haluan kasan kivoja valokuvia. Ajatuksena on prinsessa Eiko ja valkoinen maagi Eiko. Nyt kun tämä puku on tehty, voin hyödyntää sitä jälkimmäisessä ja Farisin / Sarisan mekko käy edelliseen. Myös Farisin peruukki tulee käyttöön. Minun tarvitsee siis vain väsätä summonerin sarvi.

Ja tarvitsen kuvaajan ja miljöön. Jos en ketään muuta nakita, M saa hillua kameran takana. Vielä kun keksisi kivan paikan...


Hiuksista

Viikon kolmas pohdinnan aihe on hieman epäyllättävästi ollut taas kerran hiukset. Yritin saada niihin vaaleanpunaista säväystä, mikä onnistui jossain määrin, muttei kuitenkaan tyydyttävästi. Kaikkein ärsyttävintä tässä oli, että väri valui viemäriin heti ensimmäisessä pesussa. Paljon rahaa ja aikaa tuli heitettyä siis ihan hukkaan.

Omalla tavallaan hiukseni ovat ihan kivannäköiset nytkin, mutta eivät kuitenkaan. Nyt pitäisi sitten keksiä, mitä niille teen. Olen jo useampaan kertaan miettinyt, että kipaisisin ostamaan sinisen hiusvärin, mutta rohkeus on pettänyt.

En pelkää ihmisten reaktioita. Minulla on ennenkin ollut sininen pää. Lähinnä pelkään, ettei värjäys tälläkään kertaa tuota toivottua lopputulosta. En halua taas pettyä ja alkaa miettiä hätäratkaisuja. Crazy Coloria en taida enää ainakaan ostaa, kun se ei kerran päässä pysy... jokin muu väri pitäisi siis miettiä tilalle. Manic Panicin väreistä olen tykännyt paljonkin, mutta tilaaminen on hankalaa ja värien saatavuus välillä heikkoa, joten ei oikein sekään. Fantasy Color Glossin violetista sain allergiaoireita, joten sininenkin epäilyttää. ARGH!

Yksi vaihtoehto tietysti on vain antaa hiusten olla ja katsoa, millaiseksi nuoruuden porkkananpunainen väri on vuosien saatossa muuttunut. Jotenkin sekään ei vain oikein ajatuksena houkuttele...

2 kommenttia:

 1. Saatoin nähdä teidät Traconissa kun kävelitte vähän ennen kymmentä sunnuntaina pois parkkipaikalta! Oltiin purkamassa autoa, mutta oli sen verran etumatkaan, etten viitsinyt kipittää moikkaamaan :D Oli kyllä kaoottinen aamu, pesin aamulla vielä vartti ennen lähtöä mustikkatahraa työvoimapaidasta (miksi se oli KELTAINEN?!) ja kuivasin sitä hiustenkuivaajalla, ja lopulta päädyin syömään aamupuuron autossa, kun aika loppui kesken :D Olisi ollut kiva nähdä sun cossi, onneksi itellä ollut mitään cossia, kirppikselle olisi kuollut sen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, sullapa oli sitten melkoinen aamu :D Meillä onneksi sujui ihan rauhallisissa merkeissä, vaikka sunnuntaina olikin tavaraa pakattavana ja piti kymmeneksi ehtiä luennolle.

   Sunnuntaina en cossaillut mitään, mutta lauantaina tuli pukuiltua. Tarkoitus on lisätä tonne Pukuilu-sivulle ainakin pari kuvaa tässä lähiaikoina ja varmaan toisen blogin puolelle saatan jotain juttua aiheesta väsätä muutenkin.

   Poista