12. elokuuta 2014

Uuden hiustyylin hakemista

Aihe, johon en koskaan kyllästy: hiukset. Joku muu voi kyllä kyllästyä hiuspuheisiini, mutta minua aihe jaksaa tosiaan kiehtoa lähes lopputtoman paljon. Tästä voisi kuvitella, että minun pitäisi hakeutua kampaajan ammattiin, mutta oikeasti minua kiinnostaa vain omien hiusteni laitto, ei muiden. Katselen kuitenkin mieluusti  muiden aikaansaannoksia ja olen kiinnostunut, miten kukakin on tulokseen päätynyt.

Olen jo jonkin aikaa puhunut, että muutosta on saatava, mutten ole varsinaisesti tehnyt asialle mitään. Nyt vihdoin sain aikaiseksi. Sininen ja liila tukka kiehtoisivat kovasti, mutta en uskalla tehdä värinpoistoa koko päähän... ainakaan vielä. Sen sijaan latvoihin uskalsin sen tehdä.

Aloitin operaation "hauduttamalla" hiuksia syväpuhdistavalla shampoolla. Viereisessä kuvassa näkyy väri tämän operaation jälkeen. Koska oli arki-ilta, pidin shampoota päässä vain tunnin verran eikä se kovin paljon tällä kertaa väriä liuottanutkaan.

Hieman jännitti käydä kiinni seuraavaan vaiheeseen. Hiukseni  ovat hennot ja olen ne monesti saanut pahaan kuntoon vaalentamalla tai värinpoistolla. Kampaajakin on onnistunut muuttamaan ne samoissa operaatioissa hamppukasaksi.

Väitän kuitenkin oppineeni jotain enkä enää tee ylilyöntejä. Joskus nuorena (ja tyhmänä) pidin jopa neljä tuntia värinpoistoa päässä (kyseisessä paketissa luki sen olevan maksimiaika) ja seurauksena hiuksia lähti kiitettävästi. Jouduin myös leikkaamaan ne myöhemmin lyhyiksi, koska olivat lopulta melkoista purkkaa.

Nyt menin jo 20 minuutin päästä tarkistamaan tuloksen ensimmäistä kertaa, mutta uskaltauduin kuitenkin pitämään maksimiajan (40 minuuttia). Ja itse asiassa tämän jälkeen tein vielä toisen värinpoiston, jota kuitenkin pidin päässä vain 20 minuuttia. Mieluummin ei niin vaalea lopputulos kuin purkkahiukset. Tähän päälle iskin vielä tujun hoitoaineen ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä.

Seuraava vaihe olikin sitten värihoitoaineella sohlaus. Käytin juuriin ja isolta osalta myös pituuksiin punaista, jota olen muutenkin käyttänyt viime kuukausina. Latvoihin sen sijaan laitoin vaaleille hiuksille tarkoitettua värihoitoainetta, jonka oli tarkoitus taittaa keltaisuutta pois. Latvani tosin eivät olleet niinkään keltaiset vaan haalean oranssihtavat, mutta tehosi niihinkin vähän.

Pääpointti oli hoitaa tukkaa rankan käsittelyn jäljiltä, ei niinkään saada täydellistä väriä aikaan. Olen silti oikein tyytyväinen lopputulokseen (tältä erää). M kommentoi, että piti enemmän tummemmasta kokopunaisesta. Palaute on otettu vastaan ja hyväksytty hänen subjektiivisena mielipiteenään, mutten nyt välittömästi ole kokopunaiseen palaamassa. Epäilemättä joskus taas siirryn siihen, koska niin on käynyt ennenkin. Välissä on kuitenkin kiva irrotella ja kokeilla jotain erilaista.

Nyt ajattelin viikon, pari, ehkä vähän enemmänkin aikaa, keskittyä hoitamaan hiuksia värihoitoaineella. Yritän myös pitää pesuvälin pitkähkönä, toki huomioiden asialliselta  näyttämisen :D Myöhemmin on tarkoitus värjätä latvat vaaleanpunaisiksi, mutta se saa nyt tosiaan hetken odottaa. Tiedän, etteivät suoravärit hiusta vahingoita. Olen kuitenkin oppinut huonojen kokemusten myötä varovaiseksi, joten elelen nyt tämän väriyhdistelmän kanssa tovin... ja tiedä, vaikka loppukesän aurinko vielä vähän noita latvoja vaalentaisi, jolloin pohja vaaleanpunaiselle olisi entistä parempi :)

2 kommenttia:

  1. - Punainen on kyllä sun väri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kieltämättä vähän sellainen tavaramerkki jo. Silti välillä on kiva kokeilla jotain muutakin :)

      Poista