29. elokuuta 2014

Meganekkoo~

Sain silmälasit niinkin myöhään kuin vuonna 2009. Se oli loppuvuotta, tarkkaa kuukautta en muista. Ongelmia näön kanssa olin kyllä havainnut jo kevättalvella, mutta vasta opiskelun myötä ilmenneet haasteet saivat hakeutumaan optikolle. En nimittäin nähnyt kunnolla taululle kirjoitettuja koukeroita japanin tunneilla, ja se oli viimeinen niitti :D

Optikolla paljastui, ettei minun silmissäni mitään isoa vikaa ollut. Välttämättä en olisi edes tarvinnut laseja... No joo, tottahan se sinällään oli,mutta taululle en silti nähnyt ja esim. bussien numeroita oli vaikea havaita pysäkillä seisoessa. Minusta nuo olivat sellaisia elämää oleellisesti vaikeuttavia asioita, etten halunnut niiden kanssa jatkuvasti kamppailla.

Löysin kivat pokatkin. En missään nimessä halunnut huomaamattomia laseja vaan sellaiset, jotka todella näkyvät. Eivät nuo lopulta olleet kovin huomiota herättävät, mutta ihanan suuret kuitenkin. Sain vielä vajaat kolme viikkoa odotella, kunnes vihdoin sain nenälleni uudet lasit.

Laseihin totettulu vei oman aikansa, mutta pidin siitä, miltä näytin niiden kanssa. Tuolloin ne vielä istuivat yksiin hiusteni kanssa, mikä oli ehdottomasti plussaa.

Alkuun pidin laseja sitkeästi koko ajan. Optikko sanoi minulle, että siten totun niihin parhaiten ja opin elämään lasien kanssa. Niin ei kuitenkaan koskaan käynyt. Näen lähelle erinomaisen hyvin, joten minusta on varsin turhaa pitää laseja, jos esimerkiksi olen lukemassa. Sen sijaan tv:n katselua ja pelaamista ne helpottavat hyvinkin paljon. Töissä pidin laseja aina, vaikken päätteellä työskennellessä olisi niitä välttämättä tarvinnut. Kotona aloin hengailla ilman silloin, kun tarvetta ei ollut.Syksyllä 2011 törmäsin siihen, että bussien ja opiskelun suhteen oli taas ongelmia. Kelloakaan en aina töissä nähnyt. Sinnittelin kuitenkin tovin ja vasta talvella 2012 hankkiuduin uudelleen optikolle. Näkö oli heikentynyt vähän, muttei mitenkään radikaalisti.

Tällä kertaa uusia pokia ei meinannut löytyä sitten millään. Kiersin monet silmälasiliikkeet läpi, mutta mieleisiä ei vain osunut kohdalle. Lopulta kuitenkin kävi tuuri ja löysin peräti kahden pokat, läpinäkyvät ja punaiset.

Nuo ovatkin sitten olleet käytössä reilut pari vuotta. Punaisia olen käyttänyt enemmän, mutta myös läpinäkyvistä tykkään. Vanhat siniset ovat lisäksi olleet esim. cosplay-käytössä.

Tänä vuonna minulla ei ole ollut näköongelmia, mutta päätin silti tarkistuttaa näköni optikolla keväällä. Nyt yllättäen näkö olikin mennyt parempaan suuntaan O_o Optikko suositteli uusien lasien hankkimista... joskin vahvuudet samoina kuin vanhoissa laseissani. Ne varmaan menisivätkin ihan hyvin, jos sankoja hieman kiristäisi. Ovat löystyneet mokomat.

Tilasin kuitenkin nyt loppukesästä täysin uudet lasit, koska vihdoin löysin juuri sellaiset kehykset kuin olen jo pitkään halunnut. Tiedättehän tyypin, joka vilisee melko usein animessa? Ai ette? Ihastuin pokiin, joissa on kehys vain linssin alaosassa ja sivuilla, mutta tällaisia ei myydä juuri missään. Useamman vuoden etsintä kuitenkin tuotti tänä vuonna tulosta. Vaihtoehtoja oli valitettavasti vain kaksi, mutta sekin on tyhjää parempi. Nyt on uudet ja hienot (ja ehkä hitusen animut) pokat ^^


Edelleenkään en osaa käyttää laseja kotona. Jätän ne aina olohuoneen pöydälle, josta poimin ne käyttöön, mikäli aion jotain katsoa tai pelata. Muuten menen ilman. Joskus satunnaisesti tarvitsen laseja dataillessa, mutta silloinkin yleensä olisi syytä ennemmin hipsiä petiin. Tuolloin nimittäin olen yleensä kipeä tai erittäin väsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti