18. heinäkuuta 2014

Syyssuunnitelmia

Kesä on vielä hyvässä vaiheessa, mutta olen silti jo suunnitellut vähän tulevaa syksyä (ja itse asiassa talveakin :P). Näyttää siltä, ettei vapaa-ajan ongelmia tule olemaan, sillä kiirettä riittää. Täytyy toivoa, etten ihan polta itseäni loppuun... x)

Selasin siis Wellamo-opiston kurssitarjontaa. Selvää on, että ilmoittaudun taas japanin kurssille, mutta Hollolassa menisi myös tänä lukuvuonna luovan kirjoittamisen kurssi, joka on jopa lauantaina eikä viikolla. Se on hyvä, koska olen usein viikolla töistä liian puhki lähteäkseni mihinkään. Nyt vain hieman hirvittää, miten handlaan kaksi lauantaikurssia, vaikkeivät samoille päiville näytä osuvankaan.

Voi olla, ettei minulla sitten loka-marraskuussa olekaan töiden lisäksi paljon muuta ohjelmaa kuin opiskelua ja sama pätee ensi vuonna helmi-huhtikuu väliseen aikaan. Tosin syksyyn mahtuu myös Tracon ja helmikuussa on Desucon Frostbite, joita en kumpaakaan opiskelujen takia ajatellut jättää väliin.

Mutta tällaiselta syksyn suunnitelma näyttää nyt:

Elokuu
Kuva: ffxivrealm.com

- Traconiin cossin tekoa
- Kristallimaailman miitti ja M:n veljen synttärit
- Isän synttärit
- M:n synttärit
- Japanin kurssin kesäläksyjen aloittaminen
- Kirjoittaminen aina, kun aikaa jää
- Pelaaminen

Noissa kaikissa riittääkin puuhaa. Traconin cossi on edistynyt tasan sen verran, että olen saanut peruukin tilattua. Olen myös vähän katsellut muita tarvikkeita, mutten vielä löytänyt mitään sopivaa. Pitäisi mm. saada jostain punaiset kissankorvat ja -häntä, mikä on osoittautunut yllättävän hankalaksi. Löysin eBaysta yhdet, joita voisin  harkita, elleivät postikulut olisi täysin järjettömät. Myönnän, että haluaisin päästä suht helpolla ja siksi ostaa nämä mieluummin kuin tehdä itse... mutta kohta on varmaan pakko siirtyä punaisen tekoturkiksen / karvakankaan etsintään. Toivottavasti löytyy edullisesti.

Kristallimaailman miitti ja M:n veljen synttärit osuivat nyt samalle päivälle. Jotenkin on tarkoitus kuitenkin sumplata ja ehtiä molempiin. Katsotaan, miten minun käy...

Elokuussa on kahdet muutkin synttärit, jotka pitäisi ehtiä juhlia. Tällä hetkellä tosin stressaan lähinnä vain M:n lahjasta. En ole vielä ehtinyt hankkia sellaista :|

Japanin kesäläksyt ovat myös jääneet aika pahasti. Elokuussa pitää jo aloittaa, että saan aineen ajoissa valmiiksi. Joo, meillä on ekat tunnit vasta lokakuun alussa, mutta syyskuussakin on paljon ohjelmaa, joten parempi nyt vain ruveta hommiin. Muistaakseni meille tuli vielä jotain muutakin läksyä kuin se aine...

Toivon myös, että ehdin kirjoittaa ja pelata jossain väleissä. Välillä kyllä tuntuu, että minulla on hieman liikaa harrastuksia, kun aina ei meinaa jäädä aikaa keskittyä niihin kaikkiin.


Syyskuu


- Kristallimaailman kommentointikampanja
- Anopin synttärit
- Final Symphony -konsertti
- Tracon
- Luovan kirjoittamisen kurssi
- Pikkuveljen synttärit
- Kirjoittaminen ja pelaaminen

Syyskuuhun kuuluu aina oleellisesti Kristallimaailman kommentointikampanja, joka kestää koko kuukauden ja jonka aikana on tarkoitus kommentoida vähintään viittä tuotosta. Yleensä olen pyrkinyt tuplamäärään, mutta tänä vuonna en tiedä. Katsotaan. Teen myös kampanjan palkintobannerit, mihin hommaan menee aina hetki jos toinenkin. En ole kaksinen kuvankäsittelijä =/

Myös syyskuussa juhlitaan parit synttärit, mutta eiköhän siitä taas selvitä x)

Kuukauteen kuuluu lisäksi kaksi hienoa tapahtumaa. Olen aina (no okei, reilut kymmenisen vuotta) halunnut Final Fantasy -konserttiin ja nyt vihdoin pääsen sellaiseen. Meinasin ensin väsätä sinnekin cossin, mutta realismi tuli vastaan ja en todellakaan väsää. Jos pakottava cossaushinku iskee päälle, laitan jonkun vanhan, mutta luultavasti pukeudun ihan vain johonkin tavalliseen tai laitan FFIX-t-paidan päälle.

Konserttia seuraa Tracon, joten seuraavan viikon varmaankin olen aika koomainen töissä. Kivaa silti päästä vielä kertaalleen tänä vuonna conittamaan, kun nyt Finncon jäi välistä enkä Ropeconiinkaan ole menossa.

Tracon-viikonlopun jälkeisenä lauantaina sitten starttaa jo se aiemmin mainittu luovan kirjoittamisen kurssi, jolle en vielä ole ilmoittautunut, mutta aikomus on vahva. Vähän jänskättää jo etukäteen, kun kurssille meneminen tarkoittaa uusiin ihmisiin tutustumista ja kaiken lisäksi todennäköisesti omien raapustusten esittelyä näille.

Koska kurssi on vain kerran kuussa, veikkaan, että sieltä tulee kivasti tehtäviä kotiläksyksi. Tästä syystä on siis syytä olla japanin hommat hyvällä mallilla syyskuun puoleen väliin mennessä.


Lokakuu

- Japanin tunnit x 2
- Luovan kirjoittamisen kurssi
- Hääpäivä
- Kirjoittaminen ja pelaaminen

Okei, lokakuu ei näytä kovin pahalta. Kuitenkin neljästä viikonlopusta kolme on jo nyt varattuina, joten tekemistä siis riittää.

Japanin tunneilla käymme vanhasta kirjasta viimeisen kappaleen läpi ja aloitamme uuden kirjan. Aineiden palautus on myös ensimmäisellä tunnilla, mutta toivon, että olen saanut sen väännettyä kasaan jo reilusti ennen sitä. Odotan kurssin alkua jo sormet syyhyten, vaikka tiedän jo valmiiksi repiväni hiuksia päästäni tehtävien kanssa.

Luovan kirjoittamisen kurssi osuu japanin tuntien väliin, joten veikkaan, että väännän noilla viikolla arki-illat tehtäviä kummallekin kurssille aika hiki hatussa. Toivottavasti ehdin tehdä jotain muutakin :D

Ensimmäinen hääpäivä on myös edessä sitten kuun lopussa. Vielä ei ole mitään suuria suunnitelmia, mutta vähän lupailin M:lle, että tänä vuonna minä voisin järjestää meille jotain kivaa (hänen vuoronsa olisi luonnollisesti sitten ensi vuonna). Pitäisi siis keksiä jotain mukavaa ja rentouttavaa, muttei turhan kallista. Hääpäivä tosin osuu tiistaille, joten jos emme saa sitä vapaaksi töistä, pitänee juhlistaa sitä jo ennakkoon viikonloppuna.


Marraskuu

Vanha kuva, mutten keksinyt parempaakaan :P
- Japanin tunnit x 2
- Luovan kirjoittamisen kurssi
- Kristallimaailman joulujuttujen suunnittelu
- Kirjoittamista ja pelaamista

Marraskuussa on viisi viikonloppua, joten se tarkoittaa, että minulle jää kaksi niistä vapaaksi. Hurraa \o/

Japanin tunneista en juuri osaa ennustaa. Luultavasti ihan perusasioiden läpikäymistä, mitä nyt kirjasta sitten löytyykään. En ole vielä perehtynyt siihen. Veikkaan myös, että viimeisellä tunnilla tulee joululäksyksi jokin aine taas kerran. Ehkä tällä kertaa tajuan aloittaa sen ajoissa?

Myös luovan kirjoituksen kurssin tämän vuoden viimeinen kerta osuu marraskuulle. Ehkä sieltäkin saa jokin isomman kirjoitustehtävän joululomaksi?

Marraskuuhun kuuluu myös oleellisesti Kristallimaailman joulujuttujen suunnittelu. Viime vuonna toteutimme Salaisen joulupukin. Minusta se kuulostaisi tällekin vuodella hyvältä ajatukselta, mutten tee näitä päätöksiä yksin. Toivon, ettei mitään kovin suuritöistä kuitenkaan olisi tiedossa, koska epäilemättä joulukuussa alan olla jo kovasti loman tarpeessa x)


Joulukuu

- Pikkuveljen synttärit
- Kurssien joululomaläksyt?
- Kristallimaailman jouluhulinoihin osallistuminen
- Joulu
- Uusi vuosi
- Kirjoittaminen ja pelaaminen

Joulukuu kuulostaa tällä hetkellä ihanan kevyeltä, mutta saa nähdä, millainen siitä lopulta muodostuu. Viime vuonna vedin joulukuussa töissä itseni aivan piippuun ja toivon, ettei niin käy tällä kertaa. Olisi ihanaa, jos energiaa riittäisi joulutunnelmasta nauttimiseenkin.

Yleensä olen viimeistään joulukuussa alkanut valmistella Desucon Frostbiten cosseja, mutta tällä kertaa en aio kyseiseen coniin tehdä yhtään uutta pukua (koska kaksi kurssia myös kevätkaudella ja en halua ajaa itseäni burn outiin harrastuksilla). Jos siis cossaan, kierrätän vanhoja pukuja tai tilaan ostopuvun. Katsotaan, mikä ratkaisu lopulta on, mutta ompelukoneen ääressä en istu.


____

Sellainen syksy siis minulla suunnitelmissa. Joko te muut olette syksyn harrastukset ja muut puuhat valinneet?

Vähän huolestuttaa varsinkin alkusyksyn osalta, miten ehdin ja jaksan kaiken... mutta itse olen tekemiseni valinnut ja ne ovat kaikki kivoja asioita. Vielä en joka tapauksessa aio murehtia ajankäyttöäni vaan nautin kesälomasta, jota on hitusen jäljellä.

4 kommenttia:

 1. Tuli vähän semmonen "wtf" -olo, kun luki et teillä on hääpäivä lokakuussa. Ihanku oisin just ihaillu Facebookista sun mekkoa, mut sit siit onki jo melkei vuosi x) aika hurjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, on tässä vielä kolmisen kuukautta hääpäivään x) Mutta joo, aika menee kyllä tosi nopeasti. Tuntuu menevän monen muunkin asian suhteen. Hassua sinänsä.

   Poista
 2. Hei, jos tarttet noita kissankorvia, niin voisin vinkata Gaikotsu fursuittia kurkkaamaan (: (https://www.facebook.com/AlternativeG#!/gaikotsufursuits?fref=ts) Jos vihjaiset, että olet minun tuttuja ja vinkkasin sinut sinne, niin saat vähän halvemmalla tarjouksen hännästä ja korvista (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä perehtyä lähiaikoina, kun ehtii hieman pidempään kerralla koneen ääressä istua. Kiitos vinkistä :)

   Poista