14. heinäkuuta 2014

Siivoilua ja sisustamista

Piti jo viime kesänä siivota häkkivarasto, mutta se sitten jäi, koska kesäloma oli älyttömän lyhyt. Ei tosin tänä vuonnakaan ole kuin viikon pidempi, mutta ehdittiin nyt silti heti loman alkuun urakka tehdä. Häkkivarastoon jäi noin kolmasosa siitä, mitä siellä alun perin oli ja aika paljon turhaa kamaa meni myös roskiin. Ne olisi pitänyt heittää jo aiemmin, mutta kahdessa ensimmäisessä muutossa oli niin kiirettä ja hässäkkää, etten vain ehtinyt käydä tavaroita kunnolla läpi.

Loput ylimääräiset tavarat olivat ihan käyttökelpoisia, mutta meille tarpeettomia. Niinpä kirppiskasa kasvoi melkoiseksi...


Siinä on matkalaukusta vaatteisiin kaikenlaista tavaraa. Olin näitä (ja aiempia kirppiskamoja) myymässä viime lauantaina Lahden Kirkkisen edessä, mutta valitettavan hiljaista oli. Väitän, ettei siellä ollut oikein sopivaa kohderyhmää liikkeellä. Kuka 60-vuotias haluaa ostaa gootahtavan röyhelöhameen? Niinpä.Sain kuitenkin myytyä leluhevosen, muutaman t-paidan, hameen ja yhden takin. Ei sillä suurta voittoa tehty, mutta lähtipähän ainakin osa kamasta vihdoin. Tarkoitus olisi yrittää loppuja uudestaan vielä Lahden sataman peräkonttikirppiksellä, mutta tällä hetkellä sääennuste näyttää siltä, ettei sinne huomenna voi mennä ja seuraavana tiistaina en ole Lahdessa =/ Viimeinen järjestetään heinäkuun viimeisenä tiistaina, jolloin olen jo töissä... mutta äiti vähän lupaili, että voisi mennä paikan päälle aloittelemaan hommaa, jos tulen sitten töiden jälkeen avuksi. Tiedossa taitaa olla siis pitkä ja rankka päivä, mutta ehkä siitä selviää.

Jos tuollakaan kerralle ei kaikki mene, osa lähtee suoraan kierrätykseen. Joitain vaatteita aion laittaa blogikirppisen puolelle vielä uudelle kierrokselle. Niitä voi sitten noutaa esim. Traconista, jolloin säästää postikulut.

Lisäksi meillä on ylimääräisenä:
- 2 vanhaa läppäriä, toinen on hidas ja toisessa ei näyttö aina käynnisty (lähtevät kierrätyskeskukseen pian)
- Miniläppäri, jossa on käyttiksenä Lubuntu
- Terraario (tarkoitus laittaa tori.fihin myyntiin)
- Kääpiöhamsterin tarvikkeita (tarkoitus laittaa tori.fihin myyntiin)
- Violetti Fantasy Color Gloss -väri, jolla on tehty allergiatestaus ja todettu, etten voi käyttää sitä

Kamalan paljon kaikkea, mistä pitäisi päästä eroon, on nurkkiin kertynyt. Vieläkin tosiaan häkkivarastoon jäi kaikenlaista. Siellä on mm. vanhoja nukkejani, joista en tiedä, mitä niille tekisin. Toisaalta en niitä tarvitse, toisaalta en raaskisi luopua.

Jos vanhaa on työnnetty ulos, jotain uuttakin on tullut sisään. Käytiin viime maanantaina Tampereen Ikeassa ja Verkkokauppa.comissa shoppailemassa. Jälkimmäisestä haettiin uusi miniläppäri, joka toimii myös tablettina, edellisestä löytyivät vihdoin sivuverhot olohuoneeseen. Eilen sitten otin itseäni niskasta kiinni ja lyhensin kyseiset verhot. Samalla tuli ommeltua kasaan myös yksi kappa, joka on odottanut valmistumistaan viime kesästä asti :D Näiden lisäksi ripustettiin yksi M:n vanha kappa, joten nyt meillä on vihdoin verhot kaikkien huoneiden ikkunoissa. Eihän siinä mennytkään kuin reilut kaksi vuotta...

Kirjastohuone

Olohuone

Ompeluhuone
Kuvien valotus on mitä on, koska vastavalo. Ehkä noista kuitenkin saa selvää. Ompeluhuoneen verhoihin olisi olemassa sivuverhotkin, muttemme laittaneet niitä, koska ompelupöytää olisi pitänyt siirtää. Se on kulmapöytä, joten siitäminen aiheuttaisi ongelmia huoneen muun sisustuksen kanssa.

Olohuoneen uudesta ilmeestä pidän tosi paljon. En olisi uskonut, että sivuverhoilla on noinkin suuri vaikutus kodikkuuden lisäämisen suhteen x) Nyt haluaisin vielä uudet tyynynpäälliset ja viltin... jotkin sellaiset, jotka sopisivat verhojen kanssa yhteen eli luultavasti mustavalkoiset lintukuviolla :D Ei ole toistaiseksi tullut vastaan, mutta täydelliset verhotkin löytyivät useamman kuukauden etsinnän jälkeen sattumalta, joten en ole menettänyt toivoani (vinkata toki saa, jos jossain sopiviin törmäätte).

Kirjastohuoneen kappa tarvitsee vielä lisää nipsuttimia (mikä lie niiden oikea nimi?), mutta muuten olen tyytyväinen. Sinne tosiaan saatiin kappa olohuoneen verhoista, koska ostamamme kappa olikin liian korkea olohuoneeseen. Leikkasin sen kahtia ja näin kaksi huonetta sai samanlaisen kapan. Kätevää. Tosin sain aika paljon purkaa saumoja ja ommella uusia, mutta pääasia, että urakka on nyt takanapäin.

Keittiössä ja makuuhuoneessa on myös kivat verhot olleet jo jonkin aikaa. Kiva huomata, miten koti muuttuu koko ajan vain kodikkaammaksi ja enemmän meidän näköiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti