27. heinäkuuta 2014

Näistä oli kesäloma tehty

Kesäloman viimeistä päivää viedään. Kolme viikkoa on vierähtänyt ihan käsittämättömän nopeasti. Toisaalta vähän harmittaa, etten ottanut koko heinäkuuta vapaaksi, mutta toisaalta nyt minulla on vielä 8 lomapäivää käytettävänä ennen ensi vuoden maaliskuun loppua.

Mistä kaikesta tämä loma sitten koostui? 

Helsingin reissusta

Heti loman kärkeen suuntasin Helsinkiin kaverin luokse yöksi. Toinenkin kaveri tuli sinne ja vietimme oikein mukavan päivän ja illan kolmisin, samoin seuraavan aamun. Yöunet jäivät aika vähiin, koska toisen kaverin kanssa höpöteltiin melko myöhään. Nähdään tosi harvoin, joten täytyy hyödyntää aika tehokkaasti.

Jos ruokaa ja sellaista ei lasketa, reissulla ei tullut tehtyä ostoksia lainkaan. Menin sinne vain olemaan kavereiden kanssa ja vaihtamaan kuulumisia. Kivaa oli :) Seuraavan kerran nähdään toivon mukaan jo elokuussa.


Mökkeilystä

Kauan en ehtinyt kotona olla vaan suuntasimme mökille heti maanantaina. Tosin Tampereen kautta. Kävimme ostamassa uuden miniläppäritabletin Verkkokauppa.comista ja pyörähtämässä Ikeassa, josta mukaan lähtivät uudet verhot sekä kaksi kappaletta pöytäliinoja.

Mökillä ahkeroimme oikein urakalla appivanhempien kanssa. Nämä olivat nimittäin hankkineet sinne paljun ja sehän piti saada turvallisesti mäkeä alas ja rantaan. Ei ollut muuten ihan helppo keissi :DKävimme mökillä myös toisen kerran, heti seuraavana päivänä Ruotsista palattuamme. Tällä kertaa olimme siellä kahdestaan. Ensimmäinen ilta hujahti käsistä, kun lämmiteltiin saunaa, paljuiltiin, uitiin ja laitettiin ruokaa. Toki me myös siellä saunassa käytiinkin. Illalla vähän meinasi sadella ja syötiinkin sisällä, mutta sen jälkeen istuttiin vielä kuistilla hyvä tovi. Ja jossain välissä ehdittiin ottaa kasa kuviakin, jotka esittelin blogissa jo aiemmin.

Seuraava päivä oli enempi löllimistä. Kirjoittelin jonkun verran, pohdiskelin sitäkin enemmän eli en ollut kovin tuottoisa. Myöhäisen lounaan jälkeen laitettiin kamat kasaan ja huristeltiin kotiin. Kerrankin matka sujui mukavasti, eikä tientukkoja ollut liikenteessä juuri ollenkaan.


Kirppistelystä

Olin kahdesti kirpputorilla myymässä tavaraa. Ensimmäinen yritys oli aika umpisurkea, koska kohdeyleisöä ei ollut paikalla. Minun vanhat vaatteeni eivät oikein iske 60-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin :D

Toinen kerta sujui paremmin. Sain paljon tavaraa myytyä, mutta jotain jäi vielä käsiinkin. Edullisia ostoksia voi siis edelleen tehdä tuolla blogikirppiksen puolella ;)


Nuokin päivät olivat omalla tavallaan ihan hauskoja, mutta eivät ehkä sitä ominta minua. En ole haka tuollaisessa asiakaspalvelussa ja se saa minut stressaantuneeksi. Tosin nettikirppistelyssäkin on omat hankaluutensa, mutta ehkä se kuitenkin sujuu minulta vähän luontevammin.


Tukholman matkasta

Matkasta Tukholmaan olen julkaissut jo yhden postauksen ja kolme lisää on tulossa. Sen takia en ala aihetta kovin laajalti tässä kohtaa avaamaan. Reissussa oltiin kahdestaan ja oikein mukavaa oli. Meillä menee maku miehen kanssa niin hyvin yksiin, ettei kohteista tarvitse juuri kädenvääntöä käydä ja muutenkin hyvin viihdytään toistemme seurassa.

Tukholma oli myös kaikin puolin ihana. Oli kiva päästä tutustumaan kaupunkiin oikein kunnolla. Aikaisemmat reissut ovat olleet niin hätäisiä pyrähdyksiä, ettei niistä ole juuri käteen jäänyt muuta kuin ostoksia. Nyt jäi paljon hyviä muistoja ja mielenkiintoisia kokemuksia.


Reissulla vanha matkapäiväkirja tuli täyteen ja ostin jo uuden. Seuraavaa matkaa ei tosin olla vielä suunniteltu eikä oikeastaan edes ajatuksen tasolla kehitelty. Minä tietysti hinkuisin kovasti taas kerran Japaniin, mutta se on sen verta kallista, ettei kukaan muu ole toistaiseksi lämminnyt ajatukselle :D


Keskiaikatapahtumasta

Nyt viikonloppuna Hollolan kirkolla on keskiaikatapahtuma, jossa päätettiin perjantaina ihan ex tempore pyörähtää. Appivanhemmat soittelivat olevansa menossa ja niinpä mekin sitten lähdettiin. Vähän korvausta siitä, etten päässyt Ropeconiin ;D

Tapahtuma oli pienempi kuin oletin, mutta turnajaiset olivat hienot ja letut hyviä. Sain myös M:lta ihanan kaulakorun lahjaksi ihan ilman syytä. Paras mies <3
Ei ehditty olla kuin hetki tapahtumassa, kun paikallislehden toimittaja halusi haastatella meitä. Oli kuulemma kiinnittänyt huomion pukeutumiseeni, mitä tosin vähän epäilin. En mielestäni ollut mitenkään erikoisen näköinen... Enivei, minut ylipuhuttiin vastaamaan muutamaan kysymykseen, mutta vastaukset olivat aika epämääräisiä, koska en ollut yhtään varautunut moiseen. Ilmeisesti torstaina sitten pitäisi Hollolan Sanomissa jotain juttua olla. Kauhulla myös odotan, millainen kuva lehdessä mahdollisesti on (ehkä vastaukset olivat niin huonoja, etteivät sittenkään julkaise mitään?).

Pöllämystynyt kuva, koska parempaakaan ei nyt ole... oikeasti, ei tuo asu nyt niin silmiinpistävä ollut :P


Kirjoittamisesta

Minulla oli ajatuksena kirjoittaa jokin lyhykäinen ficci loman aikana. Lisäksi tavoitteena oli saada keskeneräinen originaali valmiiksi, mutta kumpikaan näistä ei toteutunut. Ficcejä en ole edes ehtinyt kunnolla ajatella ja originaalikaan ei ole edistynyt niin nopeasti kuin olisi voinut.

Joka tapauksessa originaali on edennyt. Nyt toiveena olisi, että saisin sen kasaan elokuun loppuun mennessä, mutta katsotaan, miten käy. Usein töiden jälkeen on sen verran väsynyt, että tekstin tiristäminen itsestä ulos on hankalaa. Yritän kuitenkin välttää iltakoomausta ja jaksaa jonkin verran naputellakin.

Olisi kiva myös löytää tarinalle lukijoita, mutta en ole sitä tyyppiä, että kamalasti viitsisin mainostaa tai ehdotella ihmisille suoraan. En halua olla vaivaksi tai tehdä toisten oloa kiusaantuneeksi.


Olemisesta

Tätäkin mahtui lomaan riittävästi. Osa päivistä meni ihan siihen, että istuin sohvalla ja datailin. Toisaalta nuo hetket olisi voinut käyttää kirjoittamiseen tai pelaamiseen, mutta onhan lepäilykin tärkeää tekemistä. En koe ajan menneen hukkaan, vaikka löhöpäivien takia en ehkä ehtinyt tehdä aivan kaikkea, mitä minulla alun perin oli suunnitelmissa.

Uimisesta

Olen uinut tänä kesänä enemmän kuin monena viime vuotena yhteensä. Pari kesää on ollut niin kylmää, ettei uiminen ole juuri houkutellut, ja sitä ennen asuin alueella, jossa ei uimarantaa ollut lähimaastossa eikä hikinen bussimatka vaihtoineen houkuttanut. Nyt on uimaranta järkevän matkan päässä ja mahdollisuus uimiseen myös mökillä, sääkin on osunut kohdalleen, joten tilaisuus on täytynyt hyödyntää. Kaiken lisäksi olen vihdoin saanut myös suostuteltua M:n lähtemään mukaan rannalle, mikä on tehnyt uimareissuista paljon mukavampia. Jeij.

___

Sellainen kesäloma minulla. Kolmeen viikkoon mahtui paljon kaikenlaista. Alun perin suunnittelin ohjelmaan enemmän kirjoittamista ja pelaamista sekä reissua Enonsaareen. Kaikkea ei kuitenkaan ehtinyt toteuttaa, mutta onneksi noita voi tehdä myös töiden ohessa. Tosin Enonsaareen reissaaminen saattaapi jäädä johonkin toiseen kesään, sillä lämpöiset viikonloput on nyt syytä hyödyntää mökillä olemiseen. Sinne ei paljon kylmään aikaan enää huvita lähteä.

Kesä ei onneksi ole vielä ohi, vaikka työt taas jatkuvatkin. Toivon itselleni pirteyttä ja jaksamista, jotta illat pystyy hyödyntämään ja viikonlopuista saa kaiken irti x)

2 kommenttia:

  1. - Hirmu kiva blogi sulla :D ja mukavia kuvia myös. Ei tarvinut kauaa lukea, kun jo ihastuin sun kirjotustyyliin. Itsellä kanssa blogi. Tosin aika uutukainen vasta. Lifestyle - päiväkirja. kaenpesassa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kehuista, mukavaa, että blogi miellyttää :)

      Poista