29. heinäkuuta 2014

Kulmat punaisiksi

Tuskailin joskus aiemmin, ettei punaista kestoväriä kulmille ole. En tiedä vieläkään, mistä sellaisen saisi, mutta kehittelin oman ratkaisuni ongelmaan. Vielä en osaa sanoa, kuinka pitävä tämä on, mutta toimi joka tapauksessa ihan kivasti.

Eli päätin värjätä kulmani punaisella suoravärillä.


Käytin ensin kulmiini 3 %:sta vetyperoksidia vaalennustarkoituksessa. Oma värini on aika vaalea, joten sinällään se ei olisi varmaan vaalentamista kaivannut, mutta suoraväri tarttuu paremmin käsiteltyyn tukkaan, joten ajattelin sen tarttuvan myös paremmin käsiteltyihin kulmakarvoihin. Sudin vetyperoksidia vanupuikolla kulmiin ja annoin olla noin viisi minuuttia, jonka jälkeen puhdistin kulmat vedellä.

Kyseinen puteli on peräisin ripsien ja kulmien kestoväripakkauksesta. En tiedä, myydäänkö sitä erikseen.Seuraavaksi laitoin jälleen vanupuikkoa apuna käyttäen kulmiin suoraväriä. Sävynä toimi Fantasy Color Gloss Absolut Red. Pullossa sanotaan, että väriä saa käyttää ainoastaan hiusten värjäämiseen eli jokainen sitten ihan omalla vastuullaan värjäilee muita karvoja. Tiedostin riskin, mutta päätin silti kokeilla.

Pyrin levittämään värin mahdollisimman siististi, jottei ihoon jäisi sitä kamalan paljon. Annoin sen vaikuttaa reilut kymmenen minuuttia, jonka jälkeen puhdistin kulmat vanupuikoilla, vanulapulla ja vedellä. Lopuksi pyyhkäisin kulmia vielä meikinpoistoaineella ja sivelin  niihin rauhoittavaa voidetta. Ainakin tällä kertaa säästyin allergia- ja muilta iho-oireilta.


Kuva ei ole laadullisesti paras mahdollinen, mutta ehkä siitä jotain osviittaa saa, millainen muutos tuli tehtyä. Aamulla oli outo olo, kun vilkaisi peiliin ja kulmat punersivat jo valmiiksi. Lisäsin niihin kuitenkin vielä hitusen punaista luomiväriä meikkaamisen yhteydessä. Tällä kertaa tulos oli oikein kiva, kun oma vaaleanruskea väri ei puskenut läpi.

Suihkussa käymisen jälkeen kulmien väri vaaleni taas huomattavasti, mikä johtunee siitä, että käytin suoraväriä. Voisi vielä testailla, onko pidempiaikaisesta käytöstä jotain etuja, pysyykö väri paremmin. Lisäksi voisin hieman pidentää tuon vetyperoksidin vaikutusaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti