6. kesäkuuta 2014

Desuttamaan

Kiireisen viikon aherrus alkaa olla takana ja kohta kutsuu Desucon 2014. Vielä eilen tarkistelin cosseja ja törmäsin tietenkin kaikkiin ihaniin pikkuongelmiin niiden kanssa, mutta ehkä viikonlopusta hengissä selvitään.Viikonlopuksi olin siis varannut kaksi uutta pukua ja lisäksi tänään on tarkoitus kierrättää yksi vanha. Kummankin uutukaisen viimeinen sovitus ja testailu jäi tänä vuonna tosi viimetippaan eli eilen illalla sählättiin. Olen ollut laiska eikä ompelu yms. ole juuri nyt innostanut, vaikka yleisesti pukuilusta tykkäänkin.

Mutta ne ongelmat, ne ongelmat...

1) Ensimmäisen kuvan asu on kuuma. Siis todella kuuma. Meillä oli kotona sisällä lämmintä n. 25 astetta ja olin puku päällä 2-4 minuuttia, en sen pidempää. Tuossa ajassa ehdin hikoilla jo oikein urakalla. Nyt jos sitten ajattelee, että puvussa pitäisi kyetä olemaan myös ulkona, jossa mahdollisesti on lämpöä n. 30 astetta ja paistaa aurinko... Noup.

Musta kangas jo sinällään on kuumaa, mutta materiaaleiksi lisäksi valikoitui tekokuituja, koska tiukka budjetti. Oma vika siis, mutta nuo eivät juuri hengitä. Ihan rehellisesti pelkään nestehukkaa ja lämpöhalvausta, joten seurailen nyt vielä viikonlopun säätä. Tällä hetkellä näyttäisi, että sunnuntaina sää olisi sopivan desu, jolloin pukua voisi käyttää. Jos sitten on liian kuuma, siirrän puvun käytön Traconiin.

Joka tapauksessa lienee syytä ottaa vaihtovaatteet mukaan...

2) Kakkospuku ei ole niin ongelmainen... paitsi, että hame on liian iso, enkä enää ehdi sitä pienentää. Miten tässä näin kävi? Pienensin sitä jo kertaalleen :D Jos ja kun puku joskus lähtee uusintakierrokselle, täytyy hametta siis tosiaan pienentää. Nyt menen varmaankin hakaneulavirittelyillä.

Kukkapinnit ovat myös ongelmakohta. Tai siis ne kukat, jotka eivät meinaa pysyä kiinni pinneissä. Liimasin ne ensin pikaliimalla, sitten kontaktiliimalla ja nyt ne ovat kiinni teipillä (jonka pelkään tarttuvan myös peruukkiin). Täytyy toivoa, että ne nyt pysyvät yhden päivän päässä edes.

Tämä puku oli tarkoitus ottaa sunnuntaiksi, mutta sään vuoksi päätin, että tämä on sittenkin lauantain puku. Puku on huomattavasti tuota toista vilpoisempi ja mukavampi ja lauantai on kuitenkin se coniviikonlopun pisin päivä. Joskus täytyy ajatella käytännöllisesti. Jos sunnuntai sitten näyttää kuitenkin liian kuumalta, saatan mennä sekin päivän tällä puvulla.

Ja perjantaihan mennään tällä puvulla:

Toiveena olisi, että saisin myös napsittua (tai siis nakitettua M:n napsimaan) vähän parempia ja edustavampia kuvia. Toivotaan, ettei povattu ukonilma pilaa kuvaussuunnitelmia, sillä haluaisin tällä kertaa kuvat ulkona.

Mukavaa kyllä päästä taas conittamaan. Tänä vuonna on vain jopa outoa, koska olemme menossa ihan kahdestaan. Kukaan ei ole kysynyt yöpaikkaa. Toisaalta harmi, koska kavereita tulee luultavasti nähtyä jopa tavallista vähemmän, mutta toisaalta taas saadaan kulkea ihan omien aikataulujen ja mieltymysten mukaan.

Mutta saa tulla nykäisemään hihasta / viitasta / whatever, jos sattuu bongaamaan. Olen taas ilman omia laseja, joten saatan vähän huonosti huomata ihmisiä.

Perjantai menee varmaan pitkälti luennoilla istuessa, mutta lauantaina taitavat ensimmäiset oikeasti kiinnostavat alkaa vasta neljän aikoihin, joten silloin on aikaa myös hengaamiselle, shoppailulle ja muuhun pieneen kivaan. Sunnuntaina taisi olla pari must see -ohjelmaa, mutta silloinkin voi hetken ihan vain viettää aikaa.

Ja sitten tietysti pääsee taas nauttimaan 3DS:n StreetPasseista ;D Ostin eilen neljä uutta StreetPass-peliä, joten nyt on hyvä syy kuljettaa konsolia laukussa ja katsoa, keitä tarttuu matkaan. Ehkä jopa törmää samoihin tyyppeihin kuin Frostbitessa.

Mutta niin, mukavan desua viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

 1. Mulla on villi suunnitelma kyhätä Traconiin vihdoin joku geneerinen Luihuiskoulutyttöilycossi. Vaakunamerkit, polvisukat ja kravatti, sekä hillittömästi kutittava kaulahuivi jo löytyy. Paidan/kaavun valinta on kinkkisempi juttu, sillä en tiedä pitäisikö pitää työvoimavaatetusta vai ei. Kyseisessä tapahtumassa kun tulee taas kuitenkin lähinnä roolipelattua kirppistätiä, ja viimeksi kirppis oli niin kuuma ja tupaten täynnä, että mikään kaapu ei tosiaankaan tule kysymykseen :D

  Vekkihame tätä luihuistyttöpukua varten on ollut työn alla kohta kaksi vuotta... Olen siihen taitellut vekit, ja ommellut ne kertaalleen yläsaumaa pitkin. Samalla tietysti napsin nuppineulat pois vain tajutakseni että kangas taitaa vaatia sen, että jokaista vekkiä pitkin pitää ommella muutama sentti ylhäältä alas, että pysyvät nätisti. Sen jälkeen kuoli motivaatio - nuppineulat pitäisi laittaa uudestaan niihin kymmeniin vekkeihin... Ja voi sitä pääteltävien langanpätkien määrää! Nyt kaapissa oleiltuaan vekit ovat varmasti kaikenlisäksi räjähtäneet, joten nyt ne tarvitsee myös silittää, ja varmaan vähän mittaillakin uusiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden kuuman päivän koulupuvussa pyörineenä voin sanoa, ettei se ihan helppoa välttämättä ole ja varmaan kaapu kannattaa ainakin sisätiloissa unohtaa suosiolla. Toisaalta Tracon on syyskuussa, jolloin voi olla viileääkin (tai olla olematta, mistä näistä tietää :D). Ulkosalla liikkuessa kaapu voi siis olla ihan pätevä ratkaisu.

   Kannattaa hankkia / lainata sellaista ompelukonetta, jossa on pakitus mahdollisuus. Kun jokaisen sauman alussa ja lopussa vetää muutaman kerran edes-takaisin (eli ensin eteen, sitten pakki päälle ja toistetaan), ei tarvitse lankoja päätellä vaan ne pätkät voi vain leikata pois. Omalla kohdalla tämä ratkaisu on säästänyt paljon hermoja.

   Mutta varmaan ne vekit on mitattava ja neulotettava uudestaan. Säilytyksestä riippuen voi myös olla, että täytyy hame silittääkin ennen ompelemista.

   Poista