4. toukokuuta 2014

Päivä kuvina -haaste 1/5

Maryjane heitti tällä jo jonkin aikaa pyörineellä haasteella. Tarkoitus on kertoa viidestä päivästä kuvin ja sanoin. Lisäksi tulee haastaa joka päivä mukaan yksi blogi. Ensimmäisenä voisin tyrkätä haasteen eteenpäin Crow'n Variksen vaakuntaa -blogille.

Oma elämäni ei ole järin erikoista, saati kovin kiinnostavaa näin ihan perusarkena, mutta se kai haasteen idea vähän onkin. Tänään on ollut varsin tavallinen sunnuntai eli ensin oltiin M:n vanhempien luona ja iltapäivä on puuhattu kotosalla.

Aamulla vielä paistoi aurinko ja uskaltauduinkin käväisemään heti herättyäni kuistilla ihailemassa metsää. Myönnettäköön, että ilman tätä haastetta en olisi luultavasti vaivautunut raahautumaan ihan ulos asti heti kasin jälkeen. Sen verran on kuitenkin mukavuudenhaluinen ja laiska, eri toten aamulla.

Yön aikana oli kivasti vesipumppu lakannut toimimasta, mutta se onneksi saatiin aika pian pelittämään. Pääsi jopa aamupesulle ja ylipäätään puuhaamaan aamupalaa. Silloin kun vettä ei tule, huomaa heti, mihin kaikkeen sitä tarvitseekaan.

Aamupala poikkesi karpista linjastani eli tuli syötyä sämpylä kermaviilin lisäksi. Viikonloppuna on kiva syödä vähän perusteellisemmin eikä vain tunkea jotain pikaista nassuun... ja kun ollaan kyläilemässä, en jaksa niuhottaa joka eväästä. Se on kuitenkin vähän hankalaa ja epäkohteliastakin. Kotona kuitenkin pyrin pitämään paremman kurin syömisten suhteen, jotta vatsa pysyy kunnossa ja olo muutenkin hyvänä.

 Sunnuntai on melkein aina meikitön päivä, että iho saa levätä. Toki tässä on poikkeuksia. Jos joku järjestää esim. juhlat sunnuntaina, en lähde sinne meikittä :P

Kamalat silmäpussit kielivät univaikeuksista, jotka rokottavat yöunia kiitettävissä määrin. Kohta pitää varmaan harkita serotoniinia tai jotain, että saisi tilanteen tasoittumaan.

Muutenkin päivän lookki oli aika rennonoloinen. Kiharoiden suhteen en jaksanut vaivautua, vaikka olen niitä pitänyt nyt lähes joka päivä. Juurikasvuakin näyttää ilmestyneen taas. Asuna puolestaan meni yksinkertainen toppi, mustat olohousut ja Japanista ostettu mukavan lämpöinen huppari. Tykkään siitä valtavan paljon, vaikkeivät hupparit kai ole kovin naisellisia ja aikuisia vaatteita. Tällaista kommenttia olen ainakin osakseni saanut.

Ja joo, kulmakarvani ovat lähes olemattomat silloin, kun minulla ei ole meikkiä. Ajoittain harkitsen niiden kestovärjäämistä, mutta en ole taas hetkeen jaksanut vaivautua. Ehkä kesäksi voisi?


Käytin tänään ison osan päivästä tietokone sylissä istuen (kuten aika monena muunakin päivänä). Tällä kertaa en kuitenkaan surffaillut netissä vaan työstin originaalitarinaani. Jos ei halua spoilaantua tuoreimman julkaistun luvun suhteen, ei kannata tutkailla kuvaa liian tarkkaan. Kyseistä tarinaa voi kuitenkin käydä lukemassa toisessa blogissani. Otan siitä myös mieluusti palautetta / kommentteja vastaan ;)
Kun oltiin palattu kotiin, oli edessä urakointia. Minä hoidin viherkasvin latvan istutuksen varsinaisen kasvin kanssa samaan purkkiin. Saa nähdä, miten noiden kanssa käy. Toinen latva on juurrutettu, toinen ei, joten voi olla, että jälkimmäinen tuosta vielä kupsahtaa. Toivotaan kuitenkin parasta.

Sillä välin, kun minä urakoin kasvin kimpussa, M puhdisti sohvaa. Heitettiin siihen pe-la-väliseksi yöksi suoja-aine, joka haisi törkeän pahalle ja aiheutti minulle erittäin voimakkaan allergisen reaktion yöllä tuuletuksesta huolimatta. Seuraavalla kerralla en ole kotona, kun operaatio pitää tehdä. Lauantaiaamuna M veti päälle vielä sohvabalsamia, joka jätettiin muhimaan rauhassa, kun poistuimme M:n vanhemmille. Nyt sitten ylimääräinen möhnä piti vielä pyyhkiä pois, että sohvan saattoi jälleen ottaa käyttöön.


Kaiken tohinan keskellä onnistuin löytämään tekemäni aarrekartan kevättalvelta 2012. Kaikki siinä näkyvät asiat ovat muuten toteutuneet. Meillä on ihana saunallinen koti suurine kirjahyllyineen, PS3 löytyy, samoin uusi kannettava ja punainen vedenkeitin. Matkalaukku ja kamera on hommattu ja Japaniin päästy kahdesti (voisin kyllä haluta vielä uudestaan). Lisäksi minulla on ikioma työpöytä, jonka ääressä puuhata (tosin tälläkin hetkellä nyhjään sohvalla M:n vieressä) ja mahtavat työkaverit (tai 'hullut intiaanit', kuten M totesi kartan nähdessään). Ja tietysti tärkeimpänä: naimisiin on päästy :)

Kuten tuossa aiemmin tuli todettua, juurikasvua oli ilmaantunut. Päätin sitten vielä iltapuhteiksi iskeä vähän lisää suoraväriä päähän. Tuosta pullosta riitti näköjään kolmeksi kerraksi, mikä on ihan kiva noin 15 euron hiusvärille. 5 euroa kuussa ei ole ihan suunnattoman iso sijoitus. Nyt vain pitäisi muistaa käydä ostamassa lisää.

Värjään siis yleensä kerran kuussa hiukset Fantasy Color Glossilla (sävyä saatan vaihdella). Se vähän tasoittaa juurikasvua suhteessa muuhun hiukseen, kun pää nyt on väriltään vähän punaisempi kuin oma värini. Muuten käytän 1-1,5 viikon välein KC Color Maskin Currya ja Pepperiä pitämään värin hyvänä. Currya laitan juuriin, jotka ovatkin lähempänä omaa väriäni. Pepperiä tulee sitten latvoihin, joissa on enemmän värikerrostumaa ja jotka ovat siksi jonkin verran juuria tummemmat.

En oikein tiedä, haluaisinko hiuksista tummemman punaiset vai lähemmäs omaa väriä. Tällä taktiikalla kai pikku hiljaa pitäisi päästä jälkimmäisen tuloksen suuntaan, mutta toisinaan kyllä joku tummempi punainenkin houkuttelisi.

Sellaisia kuvia tälle päivälle. Loppuiltana ei varmaankaan tule tehtyä mitään kovin kuvauksellista, joten eivätköhän nämä otokset nyt riitä ;)

4 kommenttia:

 1. Sano vaaleille kulmille hei hei. Ite käytän alla olevan linkin väriä 2-3 viikon välein (miten sattuu muistamaan :p) ja oon tykänny. Itellä kasvojen iho herkkä, mutta tuo ei ole ainakaan mitään ihottumaan tms. aiheuttanu. Tuota merkkiä taisi olla kolmea eri väriä. Suosittelen!

  http://nude.costume.fi/2013/11/19/kulmakarvojen-varjays-kotona/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :) Jotain samantapaista olen tainnut parina kesänä käyttääkin. Ripsiä värjätessä sain ikävän reaktion, mutta kulmiin toimi aika jees. Harmillisesti noissa ei taida olla punertavaa tarjolla, kun mieluiten haluaisin ruskean sijaan sellaisen... mutta voipi olla, että ruskean kuitenkin ostan ja testailen sillä, tulisiko edes lähelle toivottu lopputulos.

   Poista
 2. Saako tuon itekkin tehdä vaikka ei haastettukkaan? Tuon Päivä kuvina -haasteen siis?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saa tehdä, anna palaa vaan :)

   Poista