17. toukokuuta 2014

Kokeellista leipomista

Hahaa, tänään on se päivä, kun M vihdoin tulee kotiin. Soittelin tuossa kahden pintaan, että pääsevät luultavasti parin tunnin sisään ajelemaan kotiinpäin. Eli ihan kohta! Toivottavasti ainakin.

Olen varannut meille taco-tarvikkeet, jotta ruoanvalmistukseen ei mene turhan paljon aikaa. Tacot ovat myös siinä mielessä hyvä ratkaisu, että niitä ei varmasti ole tarjoiltu siellä metsässä rämpiessä. Luulisi olevan siis piristävää vaihtelua.

Tacojen lisäksi tarjolla on kakkua, jollaista en ole aiemmin edes tehnyt. Mausta en toistaiseksi mene takuuseen, koska kakku vasta odottelee maistelua. Taikina oli kuitenkin erittäin herkullista, samoin täyte ja päällinen, joten ehkä ne yhdessäkin toimivat?



Yleensä en jaksa reseptejä raapustella, mutta jospa tämän kerran...

Kakkupohja

2 dl makeutusainetta
6 kananmunaa
2 dl hasselpähkinäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte

1 prk maitorahkaa
2 dl vadelmia

Päällinen

Kuohukermaa
Captain Morgan Original Spiced Gold -rommia
Minivaahtokarkkeja

Koska en ole koskaan ollut hyvä halkaisemaan paistettua kakkupohjaa, tein ja paistoin pohjan kahdessa osassa. Näin ei ole pakko tehdä, jos osaa paremmin leikata pohjan kahtia.

Vaahdota makeutusaine ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe hasselpähkinäjauhoihin ja lisää varovasti, pienissä erissä vaahdon sekaan koko ajan samalla sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Paista 10 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla.

Anna pohjan jäähtyä, ennen kuin lisäät täytteet ja päällisen. Sekoita maitorahka ja vadelmat. Joukkoon voi laittaa hieman makeutusta, jos kokee rahkan liian kirpeäksi.

Lisää kuohukerman sekaan rommi ja vatkaa kerma kuohkeaksi.

Levitä täyte ensimmäisen puoliskon päälle (tai jos halkaisit kakun, sen alapuolen päälle sitten). Laita toinen puolisko täytteen päälle. Levitä rommikerma kakun päälle ja koristele minivaahtokarkeilla.

Makeutusaineen sijaan voi käyttää ihan hyvin sokeria, jos mieluummin sitä suosii. Rommin voi jättää pois, jos ei pidä alkoholista. Rahkan sekaankin voi halutessaan tunkea muita marjoja ja minivaahtokarkit korvata haluamillaan koristeilla. Minä nyt menin näillä. Toivotaan, että lopputulos on oikeasti syömiskelpoinen x)

Kaunishan tuo kakku ei ole, koska en oikeasti hallitse koristelupuuhaa. Olen muutenkin aika onneton leipuri. M yleensä vastaa meillä siitä puolesta, mutta enhän voinut laittaa häntä tekemään itselleen kakkua. Ehkä tuosta kakun ulkonäöstä saa muutaman säälipisteen? ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti