4. huhtikuuta 2014

Uutisahdistus

Olen viime aikoina huomannut stressaantuvani ja jopa ahdistuvani uutisista. Juuri mitään positiivista ei ole tullut vastaan, sen sijaan heikennyksiä, tiukennuksia, leikkauksia ja kaikenlaisia ikäviä juttuja senkin edestä. Minulle on iskenyt kummallinen tästä-ei-selvitä-apua-en-kestä-pää-hajoaa-fiilis. Ei ihan tervettä.

Työn puolesta minun on kuitenkin oltava kartalla yhteiskunnallisista tapahtumista. Ne nimittäin sanelevat paljolti sitä, miten voin työni hoitaa. Kuulolla on pysyttävä, halusi tai ei.

Nyt ajattelin kuitenkin rajoittaa uutisten seuraamisen tasan siihen, mikä on työn kannalta oleellista. Vapaa-aikaani en uhraa siihen lainkaan. Pidän itseni tarkoituksella uutispimennossa, elleivät uutiset koske pelejä, animea ja kaikkea muuta kivaa, mukavaa ja pörröistä. En halua ehdoin tahdoin kerätä itselleni pahaa oloa tämän maan ja maailman tilanteesta.

Joku voisi kai sanoa tuon olevan pään pistämistä pensaaseen. Ja sitä se vähän onkin. Joskus vain on parempi tehdä niin ja elää omassa suloisessa kuplassaan, jossa kaikki on ihan hyvin. Nimittäin vaikka oma elämäni on hallussa eikä tilanne ole kaoottisen kamala vaan jopa oikeastaan aika hyvä, voi se äkkiä lipsahtaa johonkin muuhun suuntaan, jos kuuppa ei kestä. Joskus pitää suojella itseään, vaikka se tarkoittaisi, ettei tiedä politiikan uusimpia käänteitä sillä sekunnilla, kun ne tapahtuvat.

Haluan myös uskoa siihen, että jatkossakin pärjätään ja selvitään. Niin on käynyt tähänkin asti ja monenlaisissa tilanteissa on tullut oltua.

Tiedän, että moni asia mättää ja ihmisillä on asiat niin huonosti, että angstissa olisi suorastaan herkullista rypeä. Silti toivon, ettei kukaan tule noista asioista avautumaan tämän postauksen kommentteihin. Sen sijaan, jos olet kuullut jonkin hyvän uutisen, linkitä se toki ;)

Ihana, rauhoittava maisema...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti