26. huhtikuuta 2014

Kurinpalautusviikko: Perjantai

Väsymys painoi edelleen. Tällä viikolla minun on ollut erityisen vaikea nukkua. En osaa sanoa, mistä se johtuu, mutta toivon viikonlopun korjaavan tilannetta. Aamu alkoi siis totuttuun tapaan nihkeästi ja hieman nälkäisenä, mutta pääsin joka tapauksessa sängystä ylös.

Keeki, koska perjantai. (En silti syönyt keekiä.)Perjantai

Aamupala kotona: 
2 palaa karppiruisleipää margariinilla
Kylmäsavulohta
Kuppi vihreää teetä

Löysin pakastimen pohjalle unohtuneen karppiruisleipäpaketin eilen illalla ja otin sen sulamaan. Yllättävää kyllä leivät olivat ihan hyviä, vaikka ovat todennäköisesti noin vuodenpäivät ainakin pakastimessa lojuneet.

Täytyy muuten sanoa, että tällä viikolla on ollut mukavan vaihtelevat aamupalat. Pitäisi jaksaa muulloinkin panostaa samalla tavalla. Monesti syön vain jotain yhtä Skyriä, proteiinirahkaa tai kermaviiliä joka arkiaamu ja pidemmän päälle se tökkäisee. Aamupalapuoli on siis kaikesta väsymyksestä huolimatta ollut tällä viikolla varsinainen virkistys.

Lounas töissä:
Porsaan pippuripihvi
Höyrytettyjä kasviksia
Pala Skarppinäkkäriä cheddarjuustolla
Vähän tummaa suklaata (70%:sta)
Kivennäisvettä

Kahvitauko jäi välistä asiakastapaamisen vuoksi,  mutta eipä tuo niin vakavaa ollut. En saa mitään oireita, vaikka en teetä joisikaan, joten en ole niin kahvitaukojen perään. Tokihan ne silti mukavasti työnteon hetkeksi katkaisevat silloin, kun ne on mahdollista pitää.

Tumma suklaa nostaa hieman päivän hiilareita, mutta en näe sitä varsinaiseksi ongelmaksi. Tarkoitus ei ole kuitenkaan olla täysin hiilarittomalla linjalla, joskin edes osan päivistä pyrin vetämään mahdollisimman matalalla hh-tasolla.

Sain myös huomata, että aamupala jäi ehkä hieman pieneksi. Nälkä iski jo ennen ruokkista, mitä ei tapahtunut aiempina työpäivinä. Nyt kun tuo leipäpussi on sulatettu, on se hyvä syödä pois, mutta täytyy ehkä lisätä hieman täytteitä leivän päälle.

Mielenkiintoisena (tai sitten ei) lisähuomiona, että tänään on jano alkanut hipsiä seuralaiseksi. Olen ehkä juonut viime päivinä turhan vähän, joten nyt pitää panostaa veden nauttimiseen myös. Minulla on aiemminkin ollut ongelmia saman asian suhteen. En muista juoda, ennen kuin on kunnolla jano. Riittävä vedensaanti on kuitenkin terveyden kannalta tärkeää.

Olenkin nyt pitänyt vesipulloa töissä työpöydällä, joten toimistohommia tehdessä tulee ehkä juotua edes hieman enemmän kuin aiemmin. Sama taktiikka pitäisi hivuttaa myös kotiin. Ehkä pitäisi ottaa olohuoneen pöydälle vesituoppi pelatessa tai työpöydälle kirjoittaessa. Teemukihan siinä usein on ollut, mutta näin ilmojen lämmetessä on myös teenjuonti vähentynyt.

Ihan mielenkiinnosta... Onko kellään muulla ongelmaa juomisen kanssa? Miten olette sitä pyrkineet ratkaisemaan?

Päivällinen kotona:
Pekoniin käärittyjä ja tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä
Grillikanaa
Rosé kuohuviiniä
Tujaus rommia

M toivoi, että perjantaiksi voisi hommata viiniä, joten minähän kilttinä hommasin. Oli ihan hyvääkin, vaikkei siitä karpeimmasta päästä juomisia. Alkoholin käytöstäni en kai ole juuri blogissa aiemmin puhunut, mutta toisaalta ei siinä ole mitään erityistä kertomista. Silloin tällöin juodaan viiniä yhdessä ja yleensä lauantaisin tulee otettua saunaoluet / -siiderit / -lonkerot. Toisinaan otan myös jotain vahvempaa, yleensä joko rommia tai tequilaa. Baareissa en juuri käy enkä muutenkaan viitsi kovin suuria määriä juoda.

Joka tapauksessa minulla ei ole mitään erityistä negaatiota alkoholin suhteen enkä nipota kavereille ja tuttaville, jotka juovat kenties enemmänkin. En tosin välitä välttämättä olla katselemassa muiden humaltumista, jos ei ole pakko.

Sinällään juominen ei sovi yhteen karppaamisen kanssa, koska alkoholissa on aika paljon sokeria. Toisekseen alkoholi myös nousee päähän normaalia napakammin, kun on ollut vähähiilihydraattisella dieetillä. Eli varovainen kannattaa olla. Krapula voi myös olla kahta kamalampi. Huomasin ehkä, että kupliva tosiaan nousi nuppiin, mutta onneksi mitään kamalaa humalaa tai suurta krapulaa ei seurauksena ollut.

Iltapala kotona:
Popcornia
2 keksiä

Joo, tosi terveellistä ja karppia, mutta perjantaina pitää vähän herkutella. Tänään on tarkoitus pysyä ruodussa syömisten suhteen ja huomennakin pyrkimys siihen suuntaan on, vaikka mennään ulos syömään ja sen jälkeen leffaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti