6. maaliskuuta 2014

Operaatio nimeltä hiukset

En ole kirjoitellut aikoihin, koska olen pelannut. Toista blogia on kyllä tullut jonkin verran täydennettyä, mutten ole viitsinyt tänne samoja juttuja höpistä. Pidettäköön pelipuheet peliblogissa x)

Tänään sen sijaan tein jotain ihan muuta. Tai oikeastaan olen omistanut koko alkuviikon tälle projektille. Olen ollut maanantaista asti yksin kotona (toki olen käynyt töissä), joten aikaakin on ollut ihan riittämiin. Ahdistukseen auttaa myös, kun käyttää sen ajan jonkin jutun operoimiseen sen sijaan, että tuijottaisi sängyssä kattoon... mitä käytännössä tein maanantaina päästyäni töistä. Siitä tämä projekti lopulta saikin alkunsa. Jotain tekemistä oli vain keksittävä.

Vasemmalla näkyvästä tilanteesta lähdettiin suurin piirtein liikkeelle. Tosin hiusten yläosa oli luultavasti lähempänä tummaa violettia kuin punaista. Nappasin kuvan letistä alkuviikosta, mutta naamani oli sen näköinen, että päätin olla esittelemättä sitä. Huonot yöunet ja tuntien itkeskely näkyvät pakostikin jossain :D Ette halua nähdä sitä näkyä. Siispä mennään vanhalla kuvalla.

Alaosa oli tosiaan sinistä, joka valitettavasti loppui. Myyjä, jolta olin värin aiemmin tilannut, oli poistanut sen valikoimastaan enkä jaksanut lähteä metsästämään sitä jostain muualta. Kyseessä on vielä ainoa värimerkki, josta sininen ei ole aiheuttanut minulle allergiaa, joten merkin vaihtokaan ei tullut kyseeseen. Muuten olisin voinut marssia lähimpään kampaamokauppaan ja ostaa lisää väriä... mikä olisi tarkoittanut, ettei minun olisi tarvinnut ryhtyä miettimään, mitä seuraavaksi tehdään.

Tiesin, ettei menisi kauan, kun hiukset olisivat taas haalistuneet tympeäksi pinkihtävän ja merilevän väriseksi kokonaisuudeksi. Se ei oikeasti ole kovin kaunis yhdistelmä, vaikka lähtötilanne on kiva. Päätin jouduttaa luonnollista tapahtumaa ja pesin hiukset oikein erityisen hyvin tiistaina. Tuolloin en vielä tehnyt muuta.

Keskiviikkona otin järeämmät aseet käyttöön. Olin lueskellut netistä kaiken maailman epämääräisiä vinkkejä, joiden perusteella päädyin tekemään sekoitukset sitruunamehusta, kookosöljystä, hunajasta ja syväpuhdistavasta shampoosta.


Tämän sekoituksen lätkäisin hiuksiini, vedin päälle muovipussin ja pipon (ja ei, en ajatellut esitellä tästäkään kuvaa xD). Sillä tavoin hengailin sitten kolmisen tuntia. Ohessa tuli vähän pelailtua ja katsottua True Bloodin kutosta kauden ysijakso, joka oli kesältä jäänyt varastoon.

Kun sitten marssin kylppäriin ja riisuin pipon, näytti siltä, että muovipussissa oli reilusti violettia väriä. Olin tyytyväinen, poistin pussin ja marssin suihkuun. Pesuvesi oli siniviolettia ja väriä tuntui lähtevän reilummin kuin aiemmilla pesukerroilla. Paitsi, että kun palasin peilin ääreen, hiukset näyttivät jotenkin kirkastuneilta (en osaa selittää tätä), mutta väri suorastaan säteili. Ei se ollut sama kuin mistä lähdettiin, mutta nätti kuitenkin. Pesin hiukset vielä kolmesti, mutta en saanut kokonaisuutta muuttumaan. Olin turhautunut.

Tänään siirryin seuraavaan vaiheeseen. Olen muutamat kerrat polttanut hiukseni vaalentamalla tai väriä poistamalla, joten olin vannonut, etten vaalennus-/värinpoistotökötteihin enää koskisi. Taas tuli se kerta, kun pyörsin tuon päätöksen. Valikoin kuitenkin (oman arvioini mukaan) mahdollisimman hellävaraisen tuotteen.

Nooh... kotiin päästyäni asetuin taas mukavasti kylppärin peilin eteen ja aloin säätää hiusten kanssa. Aine oli äkkiä levitetty ja sitten vain odottelemaan. Vihdoin suihkun jälkeen huomasin päässeeni violetista eroon ja juurikasvu oli muuttunut blondiksi (ei ollut tavoitteena kylläkään). Entäs latvat? Ehei, sininen loisti edelleen kirkkaana. Mokoma ei lähtenyt vieläkään! Alan epäillä, että se jää kummittelemaan elämääni ikuisesti.

Päätin kuitenkin ottaa riskin ja vetäistä uuden värin päälle. Oli vähän pakkokin, sillä hiusten yläosa ei ollut enää kovin hehkeää katseltavaa. Siispä tartuin keskiviikkona hankkimaani väripurkkiin ja taas odoteltiin ja puolta tuntia myöhemmin suihkuteltiin.

Tulos oli aika, jees... mitä nyt latvat olivat siniset -___- Päätin pitää tauon, syödä ja katsoa True Bloodin kutoskauden vikan jakson. Tosin sen katsominen viivästyi puolella tunnilla ja ruoka jäähtyi, kun mies soitti enkä olisi halunnut lopettaa puhelua enää ollenkaan. (Aiheeseen liittymättömänä huomautuksena... ikävä voi näköjään tuottaa fyysistäkin tuskaa.)

Kun olin selvinnyt puhelusta, lämmittänyt ruoan uudelleen ja katsonut katsottavani, oli jälleen kylppärireissun vuoro. Nyt en enää lätrännyt väriä lisää vaan päätin suosiolla laittaa vain värihoitoainetta. Sitäkin löytyi varastoista useammanlaista. Laitoin vaaleampaa yläosaan, tummempaa alaosaan.

Odottelua, teenjuomista, nettisurffailua... kunnes vihdoin kolmannen kerran saman illan aikana suihkuun. Mutta se tuotti tulosta! Sininen ei ole vieläkään täysin poissa, mutta ainakaan se ei paista niin kamalan pahasti läpi (tosin luultavasti ekan hiustenpesun jälkeen tilanne voi olla toinen). Ah, sain kuin sainkin muutettua lookkia edes vähän :D

4 kommenttia:

 1. Omalla kohdalla päätin poistaa violetin värini, joka kului aina viikossa siihen kuntoon, että oli pakko värjätä uudelleen. Värinpoisto aiheutti sen, että hiuksista tuli turkoosit. No, eihän turkoosi haitannut, mutta kun halusin ne luonnonpunaiset hiukset, joten väri päälle.

  Nyt minulla on luonnonpunaiset hiukset joissa on vihreitä raitoja. Se hieman häiritsee. Mutta homehdun nyt jonkin aikaa, että viitsin kokeilla tuhota hiukseni uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, minulla on myös latvoissa sellaisia sinivihreitä raitoja punaruskean seassa. Ajattelin, että joskus 2-3 viikon päästä uskaltaisi ehkä hieman noita latvoja vaalennella ja laittaa uutta väriä päälle, mutta olkoon juurikin homeisen väristä nyt tovin. Jos joku ei kestä katsella, se on sen ongelma sitten :D

   Välillä sitä kyllä miettii, että miten onkin ajautunut tähän värien kanssa säätämiseen. Ikuinen kierre, kun ei kestä sitä, että kasvattaisi oman värin takaisin.

   Poista
  2. Olen miettinyt ihan samaa. Sitten kuitenkin viime talvena (aika lailla vuosi sitten) otin ja leikkasin parisenttiseksi hiukset. Kesän loppuun kestin omaa väriä, kunnes oli pakko saada jotakin muuta päähän. Ei sitä hiirenharmaata jaksanut katsoa @_@

   Koskaan ei ole tyytyväinen! *odottelee jotakin geenimanipulaatiota, jota ronkkimalla hiukset alkaisi kasvamaan halutun värisenä*

   Poista
  3. Joo, näinhän se on. Jos oma väri ei miellytä silmää, ei sitä sitten kuitenkaan jaksa katsella... vaikka se kuinka olisi hiuksille terveellisempää tai jotain. Luultavasti värjäämällä pääsee ainakin hetkellisesti lähemmäs mieleistä lopputulosta x)

   Poista