20. maaliskuuta 2014

Kohti kevättä

Tänään on kevätpäiväntasaus, kuten kaikki varmasti tietävät. Päivä ja yö ovat siis yhtä pitkiä ja pian jo valoa on enemmän kuin pimeyttä.Viime viikolla elettiin hyvin keväisissä tunnelmissa. Parhaimmillaan lämpötila käväisi +10 asteessa ja aurinko paistoi kauniisti. Suostuin jopa luopumaan paksusta talvitakista ja kiskoin punaisen kevättakin päälle. Ilma tuoksui keväälle ja tuntui hyvälle. Ei ollenkaan perinteiselle maaliskuulle, jolloin yleensä olen täysin kyllästynyt lumeen.

Noh, viikonloppu toi selkeän muutoksen tilanteeseen. Nyt ulkona on taas täysi (kevät)talvi, joten toppatakkihan oli pakko niskaan laittaa ja ottaa lämpimämmät kengätkin käyttöön. Tästä huolimatta on mukavaa, että aurinko paistaa ja ilma on kaunis. Tänä vuonna ei tosiaan ole ehtinyt lumeen kyllästyä, joten hanget ja nietokset eivät ahdista.

Kevätpäiväntasaus on hyvää aikaa uusien asioiden aloittamiselle, kun uusi kasvukausikin on alkamassa. On aika herätä talvihorroksesta. Itselle ainakin kevät on nimen omaan heräämiseen liittyvää aikaa. Talven pimeydessä on omanlaistansa kauneutta, mutta minä tunnen olevani aina jonkinlaisessa koomassa tai horroksessa. Keväästä saa energiaa ja intoa elämään, jaksaa taas paremmin. Lisääntyvä valo voimistaa oloa ja herättää halun tehdä asioita enemmän kuin talven pimeinä tunteina.

Koska kuitenkin nyhjään sohvalla viltin alla flunssaisena, mitään kovin suurieleistä keväänaloitusta ei nyt voi harjoittaa. Eilen siivosin hieman cossikaappeja, mutta vain hieman. En kovin pitkään jaksanut olla jaloillani yhtäsoittoa. Tänään olen siivoillut tietokoneen lukuisia kansioita ja yrittänyt saada järjestystä paremmaksi. Mitään sen suurempaa en tosiaan ole ajatellut tehdä. Otan rauhallisesti ja juon hunajalla makeutettua teetä. Yleensä en makeutusaineita käytä, mutta hunaja auttaa kivasti kurkkukipuun.

Flunssasta huolimatta olo on mukavan keväinen. Lumet lähtevät pian ja vihreä alkaa pukata tilalle. Auringonpaistekin on lisääntynyt jo kiitettävästi. Kevät on kaunista ja ihanaa aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti