26. tammikuuta 2014

Kotijuttuja

En ole mitenkään intohimoinen sisustaja, mutta mielestäni kotona saa ja pitää silti näyttää kivalta. Joskus harvoin tulee jotain sisustusjuttuja hankittuakin, mutta pääsääntöisesti hankinnat lähteävät käytännön tarpeista.

Koska tykkään katsella muiden kotikuvia blogeista, ajattelin tehdä nyt pienimuotoisen postauksen myös omista kuvista. Blogissa on ehkä jotain nurkkauksia erinäisissä yhteyksissä vilahtanutkin, mutta varsinaista postausta aiheesta en ole aiemmin tehnyt.


Olohuone


Olohuone on kotimme suurin ja avarin tila, emmekä ole halunneet tunkea sitä mitenkään tupatun täyteen. Se on myös kulkureitti oikeastaan kaikkiin muihin huoneisiin, joten senkään takia ei ole kiva täyttää sitä esteillä.

Huonekasveja meiltä löytyy jokunen, mutta oikeastaan olohuonetta hallitsee suuri kirjahylly, jossa on mangaa, animea ja elokuvia sekä jokunen matkamuisto. Pelihylly löytyy erikseen tv:n vierestä. Tuorein hankinta on jalkalappu, josta ehdin haaveilla vuodenpäivät, ennen kuin se lopulta ostettiin. Tiesimme tasan tarkkaan, millaisen lampun halusimme, mutta hinta kirveli, joten hankintaa harkittiin pitkään. Sen jälkeen lamppu onkin ollut ahkerassa käytössä. Se on melkeinpä miellyttävämpi kuin kattovalaisin, ellei sitten tarvitse todella kirkasta valoa.

Olohuoneessa meillä sävyt ovat pitkälti mustaa, ruskeaa ja valkoista. Tosin joulun jäljiltä on vielä punainen pöytäliina käytössä. Sohvapöydän haluaisin uusia seuraavaksi, mutta se on taas isompi ja hintavampi hankinta, joten enköhän malta odottaa sitä hetken aikaa. Toisekseen "sitä oikeaa" ei ole vielä tullut vastaan.


KeittiöKeittiö meillä on ihanan tilava. Sinne mahtuisi suurempikin pöytä, mutta toistaiseksi sellaiselle ei ole ollut tarvetta. Tosin nykyinen pöytä on jatkettavaa mallia, joten ihan heti ei tarvitse uutta olla ostamassa, jos joskus isompaa tarvitsisi.

Keittiöön olemme valinneet valkoista, vaaleansinistä ja harmaata sävyiksi. Minusta värivalinnat luovat mukavan rauhallisen tunnelman. Tosin värikaavasta poiketen minun oli silti saatava punainen vedenkeitin. Haaveilen myös, että jonain päivänä voisi kaappien ovet vaihtaa jonkin muun värisiksi kuin valkoisiksi. Se on kuitenkin edessä vasta joskus kaukana tulevaisuudessa. Ihan heti en ole valmis remppaa aloittamaan.

Jääkaapin ovessa meillä on magneetteja, joista osa on saatu lahjaksi ja osa ostettu reissuilta. Lisäksi olemme kiinnittäneet siihen kavereilta saatuja kortteja ja Japanista ostetun FFXII-muovitaskun :D Pakastimen ovessa on perhekalenteri, johon on helppo kirjata kummankin menot.


Vierashuone ja peli-/kirjastohuoneVierashuoneemme on minulla aika pitkälti cossien tekokäytössä. Vieraamme siis joutuvat nukkumaan peruukkien, epämääräisten ompelutöiden ja kirveiden keskellä ;D Noh, toistaiseksi kukaan ei ole asiasta valittanut. Meillä on siis ylimääräinen 90 cm leveä sänky, koska emme viitsineet sitä poiskaan antaa. Se on ollut sitten vieraiden käytettävissä. Kaiken härpäkkeen lisäksi huonetta hallitsee peikonlehti, josta olemme harkinneet jopa luopuvamme. Kasvin takia huoneen ovea ei saa kiinni ja se tuntuu levittäytyvän koko ajan enemmän. En kuitenkaan halua elossa olevaa kasvia kipata roskikseen, joten toistaiseksi se on vielä saanut jäädä.

Peli-/kirjastohuoneessa emme oleskele juuri koskaan, vaikka toisin voisi kuvitella. En muista edes kertaakaan pelanneeni siellä. Sijoitimme sinne kuitenkin konsoleiden tuplakappaleet ja minun tv:ni. Yllättäen kahdella pelaajalla, kun tämän sortin tavaraa riittää. Onpahan sitten varalla konsoleita, jos toiset hajoavat.

Lisäksi huoneessa on vanha sohva ja neljä isohkoa kirjahyllyä. Ne on täytetty lähinnä fantasia- ja scifikirjallisuudella sekä sarjakuvilla ja opiskelumateriaaleilla. Hyllyjen päälle on kasattu figuureja ja nukkeja. Nyt se alkaa olla jo niin täynnä, etten tiedä, minne seuraavat saa tungettua. Olohuoneen kirjahyllyt ovat niin korkeita, etten tiedä, onko sinne järkeä laittaa. Muutenkin hyllytila vähenee hälyyttävästi. Silti en haluaisi luopua mistään keräilemistämme jutuista.

Kummassakaan näistä huoneista ei ole vielä verhoja. Se häiritsee minua hieman, mutten ole silti saanut tehtyä asialle mitään. Pelihuoneen verhot ovat ompelematta, vierashuoneen vain ripustamatta. Ehkä sitten, kun saan toiset valmiiksi, tulee molemmat laitettua paikoilleen.


Makuuhuone


Makuuhuoneessa meillä on väreinä pitkälti valkoista, mustaa ja sinistä. Yöpöydät tosin ovat puuta ja eri paria, joten ne pitäisi jossain vaiheessa vaihtaa. Luultavasti hankimme tilalle valkoiset, jotta sopivat yhteen työpöytiemme kanssa.

Huoneessa on muutama juliste, kaikki Final Fantasy -aiheisia. Lisäksi ostimme Japanista viime reissulla sinisen seinävaatteen, johon on kuvattu tuulen ja ukkosen jumalat, Fujin ja Raijin. Ainakin omaa silmää tuo seinävaate miellyttää erittäin paljon.

Meillä on tosiaan kummankin tietokoneet makuuhuoneessa, mistä olen kuullut joiltain henkilöiltä kummallista kritiikkiä. Kuulemma tietokonetta ei koskaan saisi sijoittaa makuuhuoneeseen. Perusteluja tälle väitteelle en tiedä, jos joku tietää, kuulen mieluusti. Me emme halunneet työpöytiä olohuoneen puolelle, joten tämä oli paras ratkaisu. Tietysti jommastakummasta pienemmästä makkarista olisi voinut tehdä "työhuoneen", mutta se olisi ollut suhteessa tv:n käyttöön hankalaa. Olemme nimittäin vetäneet kummankin koneesta HDMI-kaapelin seinän läpi telkkariin. Näin voi kätevästi katsoa ohjelmia myös tietokoneen kautta.

Ei muuten ole vaikea arvata, kumpi on kumman pöytä. Vai mitä? :D

Tässä siis lyhykäisyydessään tällainen pieni esittely. Kuten kuvista voi huomata, meillä ei kaikki ole ihan tiptop, mutta pyritään kuitenkin pitämään paikat perussiisteinä. Tiskialtaassa päiväkausia lojuvat tiskit tai lattialla pyörivät vaatteet ovat sen verran yök, että sellaisia meillä harvemmin näkyy. Sen sijaan pöydillä voi kyllä olla lehtiä, pleikkarin ohjainta tai pari peli-/dvd-koteloa. Se ei ole niin vakavaa x)

3 kommenttia:

 1. Hei, oletko miten Frostissa tavoitettavissa, jos hametta yrittäisin bongata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkina kolmena päivänä olen paikalla, mutta tarkkoja kellonaikoja en osaa sanoa. Voidaan vaikka sopia jokin aika ja tapaamispaikka. Ehkä sillä tavoin on helpompaa :)

   Poista
  2. Käykö lauantaina 12:30 Metsähallissa infon edessä?

   Poista