29. joulukuuta 2013

Surkeita sattumuksia

Olin yhden yön verran Helsingissä ja eilen tuli sitten kaupungilla kierreltyä. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen...

Joku surkeahko kännykkäkuva, joka tuli napattua.
1. Mistä aamiaista?!

Meillä oli selkeä suunnitelma aamiaisen suhteen. Se oli tiedossa, ettei kaverin jääkaappi oikein toiminut, joten olimme päättäneet syödä ulkona. Kahvila oli valittu ja kaikki oli jees.

Kunnes pääsimme kyseiseen kahvilaan. Kippaskappas, siellä ei ollut ainuttakaan vapaata pöytää. Ilmeisesti olisi pitänyt olla kaukaa viisas ja varata sellainen. Onneksi olimme olleet sen verran viisaita, että olimme aiemmin katselleet netistä useita eri vaihtoehtoja. Siispä vain seuraavaan kohteeseen (jonne sai kävellä varmaan ainakin kilometrin). Tämä paikka olikin sitten suljettu loppiaiseen asti, joten ei aamiaista sieltäkään.

Lopulta mutkien kautta päädyimme Fazerin kahvilaan, jossa aamiaisbuffet maksoi 19.90 € per pää. Ei tullut kovinkaan edulliseksi, mutta syötiin sitten koko rahan edestä ja jätettiin lounas suosiolla väliin. Olihan se kieltämättä hyvä ja monipuolinen aamiainen, joten siinä mielessä ei valittamista. Mahani vain oli sitä mieltä, että ruokaa olisi voinut löytyä nopeammin.


2. Lits, läts, löts

Eipä näkynyt talvea Helsingissä sen enempää kuin kotikulmillaan, mutten sitä olettanut. Vesisade ei silti ollut kiva juttu imeytyessään takista ja kengän pohjista läpi. Sukkani kastuivat niin pahasti, että iho pehmeni jalkapohjista (huomasin tämän, kun vaihdoin juuri ostetut kuivat sukat jalkaan).

Tämä "talvi" alkaa näyttää siltä, että kohta on pakko sijoittaa uusiin syyskenkiin (kun nuo vanhat ovat jo niin rikki, että vuotavat, ja talvikengät ovat liian kuumat) ja välikelin takkiin. Talvitakki on turhan kuuma tuolla. Kuljin koko päivän takki auki ja silti olin tukehtua <_<


3. Mites se ratikkalippu tilattiinkaan? Kääk, mikä se numero on?

Niin, pysäkiltä ei enää löytynytkään numeroa, josta saa kätevästi tekstiviestillä tilattua lipun suoraan puhelimeensa. Sen sijaan sinne oli ilmestynyt pieni NFC-laatta, jota napauttamalla Windows Phone hakee kaupasta oikean sovelluksen, jonka voi ladata ja asentaa puhelimeen. Sitten tarvitseekin enää siirtää luottokortilla sovellukseen rahaa ja voi nopeasti ja kätevästi tilata lipun puhelimeen.

HALOO!

Kaikilla ei ole älypuhelinta tuohon toimenpiteeseen. Okei, minulla on, mutta en silti halua asentaa luuriini turhaa sovellusta yhdeksi päiväksi ja siirtää sinne suotta rahaa yhtä matkaa varten. Onneksi kaverilta lopulta löytyi puhelimesta oikea numero ja lippu saatiin tilattua, mutta tuli missattua ratikka.


4. Vessan lukko voi pettää

Kävin kolikkovessassa. Laitoin oven lukkoon niin kuin kuuluu jne. Mitä tapahtuu? Joku toinen tunkee kolikon oveen ja nykäisee sen auki juuri, kun istun pytyllä. Varattu-valo ei toiminut eikä ilmeisesti vessan lukkokaan (nämä liittynevät toisiinsa). Olipa kiva ylläri kummallekin.


5. Liian liukkaat sukkahousut

Tämä oli ihan oma mokani. Alun perin minun piti laittaa hame päälle, joten olin pukenut ylleni sukkahousut, joiden päälle kiskoin farkut. No, kyseiset sukkikset osoittautuivat niin liukkaiksi, että farkut valuivat jo parin askeleen jälkeen puolitankoon. Ei hyvä. Edellä mainitulla kohtalokkaalla vessareissulla tuli kiskottua sukkikset suosiolla pois. Se oli itse asiassa muutenkin hyvä ratkaisu, hiostivat vain suotta lämpöisellä kelillä.


6. Kuuma, kuuma, kuuma

Tarkoitus oli shoppailla mm. osia tulevaan cossiin, mutta aika laiskasti tuli hyllyjä katseltua. Edes kirjakaupassa en jaksanut kunnolla paneutua tarjontaan, vaikka yleensä ne ovat lempipaikkojani. Koko ajan vain oli niin pirun kuuma, vaikka pidin lopulta pelkkää t-paitaa takin alla ja otin pitkähihaisen pois.

Löysin kuitenkin yhden neulepuseron, mutta kassalle jonottaessa meinasi taju lähteä. Kaupassa oli tolkuttoman kuuma ja älyttömästi porukkaa. Alennusmyynnit ovat kivoja, mutta en kestä sitä vyöryvää massaa. Ehkä shoppailen loput tarpeelliset jutut nettikaupoista.


___


Kaikesta huolimatta reissu oli kiva. Tuli juteltua paljon kaikenlaista ja valvottua ihan liikaa. Menimme nukkumaan perjantaina vasta 2:30. En edes muista, milloin viimeksi olisin valvonut niin myöhään. Sain unta ehkä kolmen aikaan ja heräsin jo ysiltä, joten väsymys painoi hieman koko lauantain, mutta reissu oli silti sen arvoinen.

Kaiken kivan sosialisoinnin lisäksi sain ladattua 3DS:n, joten nyt sitä voi vähän käytelläkin. Lauantain aikana tuli myös kerättyä 15 Mii-hahmoa omaan kokoelmaan. Joukkoon mahtui yksi ruotsalainen, tanskalainen ja irlantilainen :) Pieniä juttuja, mutta ah-niin-kivoja.

1 kommentti: