25. joulukuuta 2013

Jouluisia asioita

Jouluaatto vierähti ja nyt on edessä rauhallinen joulupäivä, jolloin ei tosiaan pitäisi olla liikaa ohjelmaa. Tähän mennessä on vasta syöty aamupalaa ja oleskeltu rauhassa.

Eilinen oli vähän tiukempi päivä. Aamulla pakattiin tavaroita älytön kasa mukaan ja lähdettiin ajelemaan minun vanhemmilleni. Siellä käytännössä syötiin koko päivä ja näköjään sekin voi käydä työstä. Ainakin olo oli sen mukainen :D Lounaaksi oli siis joulupuuroa, sitten juotiin kahvit. Pari tuntia oli taukoa välissä, ennen kuin oli jouluaterian vuoro. Siinäkin tuli tosin napsittua nameja kulhosta. Jouluaterian päälle oli toki kakkukahvit vielä, joten olo oli vähintäänkin ähkyinen.

Lahjatkin jaettiin aterian jälkeen ja tänä vuonna tulikin kaikkea yllättävän kivaa. Niistä hieman myöhemmin.

Viimeisten kahvittelujen jälkeen ahtauduimme tavaroiden kera autoon ja lähdimme ajelemaan kohti Järvelää. Vuorossa oli lyhykäinen vierailu M:n toisen mummon luokse, missä odotteli myös M:n lapsuuden perhe. Istuskelimme siellä tosiaan tovin, mutta onneksi kukaan ei edes yrittänyt tarjota mitään syömistä tai juomista. En varmaankaan olisi edes saanut alas.

Kävimme myös haudoilla pyörähtämässä. Koko ajan satoi vettä, eikä kenelläkään ollut sateenvarjoa mukana (tietenkään). Takki ja pipo kastuivat läpimäriksi, mutta valitettavasti myös kaksi paitaani muuttuivat varsin kosteiksi. Ei siis ollut ihan paras keli ulkoiluun. Onneksi sen jälkeen päästiin M:n vanhempien kotiin ja sai vaatteet kuivumaan. Tosin mukaan ottamani varavaatteet olivat nekin aika kosteita, kun olivat olleet koko päivän auton peräkontissa repussa. Olisi kai pitänyt viedä se reppu sisälle, kun mentiin minun vanhemmilleni...

Ilta jatkui rauhallisesti sohvalla löhöten juustoista ja viinistä nautiskellen. Toisaalta ei olisi enää jaksanut syödä mitään, toisaalta juustot houkuttivat ihan liikaa. Seurauksena oli entistä ähkyisempi olo. Kai sitä jossain kohtaa mietti, ettei tällaisessa ole mitään järkeä, mutta ehkä sitä kerran vuodessa voi överiksikin vetää :P

Loppuillasta oli vielä päivän toinen lahjojen jako ja taas tuli paljon kaikenlaista kivaa. Vaikka lahjalistat ovat ehkä vähän lapsellisia, tykkään silti niitä tehdä... eli kärsikää.

- Nalle (M sai samanlaisen)
- Tennareilta näyttävät villasukat (punaiset tietenkin)
- Musta neulepaita
- Julia-karkkeja
- Lahjakortti Fantasiapeleihin
- Belgialaista suklaata
- Karkkipussi
- Hajuvesi ja deodorantti -lahjapakkaus
- Lahjakortti Eurokankaaseen
- Arpoja (jee, voitin 5 euroa :D)
- Fazerin suklaata
- Bravely Default -peli
- Moogle-avaimenperä ja -kännykkäkoru
- Langaton hiiri

Lisäksi yhteiseksi tuli:

- Nintendo 3DS XL
- Moogle ja cactuar -mukinlämmittimet, jotka olivat täynnä tikkareita
- Sydämenmuotoinen joulukoriste
- Lahjakortti Puolenkuun peleihin
- Immortals-elokuva
- Blubberella-elokuva

Kaiken kaikkiaan tänä jouluna tuli ihan käsittämättömän paljon lahjoja. En odottanut edes puolia tuosta määrästä, mutta ilahduttavaahan se on, kun joku muistaa. Itsekin oli kiva antaa muille lahjoja, erityisesti tykkään M:n lahjomisesta, vaikka välillä keksiminen ja lahjojen salakuljettaminen kotiin tuottaa päänvaivaa. Tänä vuonna herra sai Mami Tomoe -figuurin, lakuja ja FFX ja X-2 HD Remaster Collector's Editionin... tai siis lahjakortin siihen, pelin pääsee lunastamaan vasta maaliskuussa.

Tänään tosiaan ajattelin ottaa rauhallisesti. Blogeja on tullut päivitettyä ja yritän myös saada ainakin yhtä ficciä kirjoitettua eteenpäin. Oli tarkoitus saada se valmiiksi ennen joulua, mutta siihen tavoitteeseen ei nyt ihan tullut päästyä. Jos nyt ennen vuoden loppumista valmistuisi...

Saatan myös pelailla vähän. Otin varmuuden vuoksi PSP:n mukaan ja siinä olisi aika montakin peliä kesken. 3DS:llä ei vielä pääse pelailemaan, sillä laturi ei saapunut jouluksi. Jospa se vaikka perjantaina jo kotiutuisi meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti