17. joulukuuta 2013

Blogger ja Mozilla Firefox

Ihan vain lyhykäinen itkuparkupotkuvinkupostaus... jos vaikka joku osaisi auttaa. En ole täysi käsi tietotekniikan kanssa, mutta tällä hetkellä en vain tajua.

Eli käytössä on tosiaan itsellä selaimena Mozilla Firefox 26.0. Käytän myös satunnaisesti Internet Exploreria, mutten esim. blogin päivittämiseen.

Nyt viime aikoina on kuitenkin ilmennyt kummallisia ongelmia nimen omaan Bloggerissa käytettäessä Firefoxia. IE:llä samoja ongelmia ei ole, mutten haluaisi vaihtaa selainta vain tämän takia.

1. Twitter-päivitykseni eivät enää näy gadgetissä ainakaan itselleni.
2. Lukijani eivät myöskään näy.
3. Blogin yläreunasta ovat hävinneet linkit, joiden kautta pääsi joko kirjautumaan sisään tai luomaan uuden tekstin ja kirjautumaan hallintapaneeliin.

Nykyisin joudun siis hankkiutumaan ensin hallintapaneeliin (ilman linkkiä), jotta voin alkaa kirjoittaa uutta postausta. Okei, tämä ei ole mahdottoman vaikeaa, mutta ärsyttää silti. Kummastuttaa myös katoilevat tiedot gadgeteista.

Ja tosiaan testattu on, IE:llä kaikki nämä jutut toimivat mainiosti eli selaimessani nyt mättää jokin. Osaisikohan joku fiksumpi vinkata, miten vika korjataan?(Ongelma siis ilmeni jo viikko, pari sitten eli vanhan koneen ollessa käytössä. Nyt se jatkuu uudella koneellakin.)

//Edit

Avast olikin sitten päivityksen myötä muuttunut vähän turhan oma-aloitteiseksi ja estänyt Twitterin ja tuon mainitun yläpalkin. Lukijat eivät näy edelleenkään, mutta ehkä siihenkin vielä joku ratkaisu löytyy...

4 kommenttia:

 1. Suosittelen vaihtaan Chromeen, huomattavasti parempi ja turvallisempi selain, kun Firefox. Exploleristä ei voi edes puhua samana päivänä, kuin kahdesta edellämainitusta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtaminen Chromeen ei ole minulle vaihtoehto, koska en periaatteellisista syistä halua välittää kaikkia selailutietojani Googlelle. Firefoxin kanssa on homma pelittänyt oikein hyvin ja turvallisesti, joten mieluiten ratkaisisin ongelman muulla tavalla kuin selaimen vaihdolla, kuten jo postauksessakin totesin.

   Poista
 2. "Blogin yläreunasta ovat hävinneet linkit, joiden kautta pääsi joko kirjautumaan sisään tai luomaan uuden tekstin ja kirjautumaan hallintapaneeliin."

  Tuo palkki ei ole toiminut miulla Chromella pitkään aikaan. Firefoxissa taas palkki miulla näkyy. Omppu kone käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilmeisesti se ei olekaan selaimen ongelma, kuten luulin. Avast tosiaan nykyisin estää sivuilta joitain toimintoja, jollei itse muuta asetuksia. Eipä heti tullut mieleen, kun ei ole aiemmin ollut vastaavaa ongelmaa.

   Tosin jos sulla on Omppu ni en sit osaa sanoa, onko sillä mahdollisesti myös vaikutusta. Itsellä, kun ei ole niistä kokemusta.

   Poista