30. marraskuuta 2013

Japani: Päivät 5 ja 6

Ajattelin nyt yhdistää kahden päivän jutut samaan postaukseen, koska toisesta näistä päivistä ei ole kovin paljon ihmeempää kerrottavaa. Postaus siis jäisi lyhyeksi. Lisäksi lupailin, että Japanin matkan jutut olisi postattu itsenäisyyspäivään mennessä, joten siinäkin mielessä täytyy nyt vähän kuroa pakettia kasaan.


Ostoksilla Akihabarassa ja käynti Tokyo Disneylandissa

Sunnuntain ohjelmassa oli käynti Akihabarassa, jonne pääsimme jälleen helposti Shimbashin asemalta Yamanote-linjaa pitkin. Kyseisessä kaupunginosassa vierailimme myös edellisellä Japanin matkalla, mutta pitihän siellä toki päästä käymään uudestaan. Ehdottomasti halusimme vierailla uudemman kerran Tora no Anassa ja Kotobukiyassa. Viimeksi emme meinanneet löytää millään Tora no Anaa, tällä kertaa Kotobukiya oli pitkän aikaa hukassa :D

Akihabaraa
Kuva on itse asiassa vuoden 2012 reissulta, sillä tällä kertaa emme juuri kuvia Akihabarasta napsineet. Aika meni enemmän kaupungilla pyörimiseen ja kauppojen koluamiseen.

Tora no Anassa saimme menemään hyvän hetken, ja M löysikin sieltä itselleen ostettavaa. Minä en mangoja yms. hankkinut, mutta ainahan voin selailla M:n ostoksia, jos lukuinnostus iskee päälle. Sen sijaan ostin kyllä Kyuubein, joka tälläkin hetkellä tarkkailee minua tulostimen päältä. Ei ole onneksi vielä yrittänyt tehdä epämääräisiä maailmanpelastusdiilejä kanssani (ehkä olen liian vanha, voihan olla, että niitä tehdään vain about 15-vuotiaiden tytsien kanssa). Ja siis Kyuubei ei lähtenyt siis mukaan Tora no Anasta vaan jostain liikkeestä, jonka nimi on päässyt unohtumaan. Se muistutti melkeinpä kirpputoria pieninä koppeineen, joissa oli erillisiä myyjiä.

Kotobukiyaa etsiessä törmäsimme mm. cosplay-kauppaan, jota kävimme penkomassa. Tarjolla oli paljon valmiita pukuja ja edullisia peruukkeja, muttei tietenkään mitään, mitä olin itse seuraavaksi ajatellut cossaavani. Peruukit tosin syyhyttivät joka tapauksessa sormia ja olisin halunnut haalia niitä mukaan useamman, vaikken ollut varma, tulisinko niitä kuitenkaan tarvitsemaan. Hillitsin kuitenkin itseni.

Bongasimme myös Windows 8 -maskotin, josta nappasin kuvan oikein luvan kanssa. Japaniksi kysytyn luvan... olenpas taas ylpeä itsestäni :PPitkän etsinnän jälkeen löysimme myös Kotobukiyan. Sinne siis eksyimme viimeksi täysin vahingossa ja tuolloin lähti mukaan mm. Gabranth-figuuri, mutta paljon muutakin pientä sälää ja rahaa paloi ihan kiitettävästi. Tälläkin kerralla kiersimme kaikki kaupan neljä kerrosta läpi ja tutkimme hyllyt hyvin tarkkaan, mutta mitään emme ostaneet. Kenties meillä alkaa olla krääsää jo tarpeeksi? :D

Jäin tosin kuumottelemaan Monster Hunter -koululaukkua. Se oli sen verran hintava, etten sitä viitsinyt ostaa, mutta lopulta sitten tiistaina ilmoitin, että haluan sen sittenkin. M joutui siis palaamaan kanssani Akihabaraan uudemman kerran, jotta sain laukkuni. Nyt se on ollutkin kovassa käytössä, sillä sinne mahtuu kivasti tarpeellista tavaraa. Mm. työpaperit saa näppärästi kulkemaan mukana eikä tarvitse kuljetella erillistä kangaskassia niitä varten. Hyvä ostos siis :)

Monty-kun ja Kyuubei hotellihuoneen ikkunalla
Akihabarassa vierähti jonnekin iltapäivä neljään, jonka jälkeen palasimme konbinin kautta hotellille. Jalkoja särki ja olo oli jokseenkin väsynyt, sillä monena päivänä oltiin liikuttu ahkeraan. Päätettiin, ettei joka päivä kannata suorittaa ihan hirveästi ja otettiinkin sitten loppupäivä aika rennosti, mm. tv:tä tuijotellen. Illalla mentiin kuitenkin vielä katsomaan Ghibli-kellon esitys, josta laitoinkin jo ihan ensimmäiseen postaukseen videon.

Seuraavana päivänä olimme varhain liikkeellä ja suuntana oli tällä kertaa Tokyo Disneyland. Sinne piti matkustaa kahdella eri junalla, mikä tarkoittikin sitten melkoista kävelyä Tokion asemalla. Onneksi ison osan matkasta pystyi kulkemaan "liukuhihnalla", joten jalat eivät kipeytyneet heti aamusta. Minulla oli kuitenkin koko päivän ikävästi maha kipeänä, mikä vähän laski fiilistä. Ei silti ollut vaihtoehto jättää Disneylandia välistä, sillä olin odottanut myös sitä osuutta reissusta erittäin paljon.

En ole koskaan käynyt Disneylandissa, mutta olen sinne halunnut. Nyt sen sai kivasti upotettua Japanin reissuun. Sää oli valitettavan kostea, mutta ei kuitenkaan onneksi kastuttu kunnolla. Väkeä oli joka tapauksessa paikalla kuin pipoa, joten voi vain kuvitella, millainen tungos viikonloppuna ja aurinkoisen päivänä olisi ollut.

Olimme Disneylandissa aamukymmenestä iltakuuteen tai -seitsemään eli työpäivän verran, mutta kävimme silti vain kolmella eri ajelulla (yhdessä tosin kahdesti). Moneen ajeluun olisi saanut jonottaa kolmisen tuntia, joten ne sitten jäivät välistä. Kahteen saimme onneksi Fast Passit, mikä tarkoitti, että selvisimme vajaan puolen tunnin jonotuksella niihin.

Ajeluiden välissä pyörimme alueella, kävimme syömässä, napsimme kuvia ja vierailimme Tikun ja Takun talossa, Stitchin Havaiji-show'ssa (johon menimme vahingossa, kun emme tajunneet, mihin jonotimme :D) ja Robinssonin perheen talossa. Ajeluina tuli koettua Pirates of the Caribbean, Space Mountain ja kahdesti Star Tours, joka oli siis aivan loistava. Tai oikeastaan nuo kaikki olivat.

Kaikki ajelut olivat tietysti japaninkielisiä, muttei se varsinaisesti haitannut. Olin täysin fiiliksissä, kun reissussa pääsi kokemaan myös muita fanituksen kohteita kuin japanilaisia. Jos vielä joskus menen Disneylandiin, täytyy tietysti testata muitakin ajeluita, mutta Star Toursiin haluan kyllä vielä kolmannenkin kerran :D

Walt Disney ja Mikki Hiiri

Näimme Dumbon...

... ja Liisan.


Myös hyvä haltijakummi oli paikalla. Tosin muovinen naamari oli kyllä enemmän pelottava kuin ihastuttava...

Tikun ja TAkun koti näytti houkuttelevalta

Innokas maaoravakaksikko

Toontownin suihkulähde

Disney-linna

Robinssonin perheen koti puussa

Star Toursin sisäänkäynti

Tomorrowlandia

Star Toursin jonotustiloissa oli paljon mielenkiintoista nähtävää, mm. "ikkuna", jonka takana meni jedihahmoja yms.

Disney-linna ilta-aikaan

Kauppa-alueella oli jo valtava joulukuusi... 4.11. :D
Hauskaa oli huomata, että japanilaiset näyttivät pukeutuvan Disneylandia varten. Monella oli hiirenkorvat päässä tai jopa Minnin vaatteet. Lapsia oli luonnollisista puettu mm. prinsessoiksi, mutta siis yhtälailla aikuiset olivat valinneet vaatteensa teeman mukaan. Se oli hauskannäköistä ja hieman jopa harmitti, ettei itsellä ollut mitään aiheeseen sopivaa päälle laitettavaa. En silti sellaista viitsinyt ostaa, koska ei niitä "varusteita" varmaan muualla olisi sitten tullut käytetyttyä kuitenkaan.

Junamatka takaisinpäin oli aika rankka. Jalkoja särki taas kerran, vatsakin oikkuili ja olin niin väsynyt, etteivät silmät meinanneet pysyä auki. Jotenkin kuitenkin selvisimme hotellille asti ja loppuilta meni taas sängyssä lojuessa ja telkkaa tuijottaessa. Tosin nappailimme myös liudan kuvia huoneen ikkunasta. Tokyo Tower nimittäin loisti jouluvaloissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti