5. lokakuuta 2013

Lauantailöllimistä

M on tänään töissä, joten minä tylsistyn kotona... paitsi, että tähän asti en ole vielä ehtinyt tylsistyä :D Herätys oli jo seiskalta ja tuntia myöhemmin M tosiaan suunnisti työmaalle. Minä aloitin miltei saman tien toisen blogin videoiden kuvaamisen.

Videoiden kuvaaminen oli taas melkoista säätöä. Kamerasta loppui akku kesken kaiken ja myöhemmin sitten tilakin, joten piti käydä välillä koneella tyhjentämässä videot ja sitten vasta jatkaa. Ja siis pelkkä kuvaushan ei tietenkään riitä. Nyt, tunteja myöhemmin, ensimmäinen video on editoitu ja tallentumassa. Siihen tallentamiseen vain tuntuu menevän uskomattoman paljon aikaa, mutta kaipa se johtuu siitä, että ohjelma muuttaa videon sopivaan formaattiin... tai jotain. Oikeastihan en ymmärrä tästä aiheesta yhtään mitään.

Videopuuhien välissä räpsin parit kuvat, tein ruokaa ja katsoin yhden jakson The Vampire Diariesia. Keräsin myös pyykit narulta ja tyhjensin tiskikoneen. Eli varsinaisesti löllimisestä ei edes voi puhua. Koko ajan on tullut puuhattua jotain. Ajattelin vielä pakkailla repun valmiiksi iltaa varten ja käydä pihalla keräämässä lisää vaahteranlehtiä pakkaseen. Sitten videokin on ehkä valmistunut ja voin siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli sen uppaamiseen nettiin. Hyvässä lykyssä olen valmis, ennen kuin M pääsee töistä. Huonolla tuurilla uppaaminen jää huomiseksi.

Tämän kaiken jälkeen olisi kiva joko kirjoitella tai pelata, mutta pitää katsoa, jääkö siihen oikeasti aikaa. Toisekseen minulla on läjä muitakin hommia, jotka oikeasti odottaisivat tekijäänsä. Aika tuntuu käyvän vähiin.

Jeps, ei siis mitään erityistä asiaa taaskaan. Päätin vain hetken tuulettaa päätä touhukkaan lauantain viettämisen lomassa :D

Btw, otan vastaan vinkkejä hyvistä ja ilmaisista videoeditointiohjelmista (mieluusti helppokäyttöisistä). Tuo Windowsin Elokuvatyökalu ei oikein vaikuta pätevältä kaikkine jumittamisiineen.

Tuli myös eilen ja tänään leikittyä puhelimen kameralla :P

2 kommenttia:

 1. Olen edelleen katkera, että Windows "päivitti" Windows Movie makerinsa tuohon Windows Live Elokuvatyökaluun.. iso kasa muokkausominaisuuksia katosi taivaan tuuliin, ja tuosta tuli muutenkin tosi kökkö käyttää :( Kyllähän sillä jokusen kissavideon editoi, ei se kyllä hyvä ole mutta enpä ole parempaakaan löytänyt. Saa vinkata jos sulle sattuu silmään parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis todellakin! Justiinsa opin sitä Movie Makeria käyttämään ja se oli ihan ok, mutta tuo jumii koko ajan eikä jälkikään ole aina kovin hyvää. Reilun tunnin käytti lopullisen videon tallentamiseen ja yli puolet videosta oli lopulta pelkkää mustaa. Oikeasti, mitä HELVETTIÄ?!?!?!?

   Anteeksi kiukku. Tympii vaan, kun uudet ohjelmat ei ole parempia kuin vanhat. Täytynee jatkaa etsimistä... jos vaikka sopiva osuis kohdalle. Ei sillä, että tekisin kummoisia videoita, mutta oishan se kiva saada niistä edes säälillisiä.

   Ja en edes aloita siitä, mitä ongelmia tuli lopulta Googlen / YouTuben kanssa saman videon osalta. Huoh. Kyllä tehdään pienen ihmisen elämästä vaikeaa.

   Poista