3. elokuuta 2013

Loman alku

Eilen oli vihdoin se odotettu viimeinen työpäivä. Sen jälkeen loma starttasikin leppoisissa merkeissä hyvän ruoan ja kouhuviinin kera. Katselimme myös pari jaksoa The Client Listia, mutta sarja ei täysin onnistunut vakuuttamaan. Ilmeisesti on tullut totuttua True Bloodin ja Game of Thronesin ronskiin meininkiin, kun tuo tuntui aiheestaan huolimatta ihan nössöltä ja ponnettomalta.


Eilisilta oli siis oikein jees. Tästä päivästä ei täysin samaa voi sanoa. Varsinaisesti päivässä ei ole vikaa, mutta aamulla sain todeta, että kannattevan tietokoneeni näyttö taitaa oikeasti olla sökönä. Kuva tuli siihen noin 20. käynnistyskerran jälkeen. Aiemmin tällä viikolla sitä on saanut käynnistellä uusiksi vain 1-5 kertaa :P

Kaivoin siis takuulapun esiin vain todetakseni, että takuu on mennyt toukokuun alussa. Tästä huolimatta päätimme kokeilla kepillä jäätä ja painuimme myyjätahon puheille. Ensimmäinen kommentti oli tyyliin: "Voi, voi, takuu on ummessa". Kun emme tyytyneet siihen, myyjä myönsi, että asiasta voi valittaa maahantuojalle, joskin epäili sen olevan turhaa. Lisäksi hän antoi ymmärtää, ettei kauppa ole mistään vastuussa eikä osallistu asiaan millään tavalla.

Kun jutusta oli jankattu tarpeeksi, päädyttiin siihen, että paperityöt meidän on tehtävä itse, mutta kauppa voi lähettää valituksen maahantuojalle. Sitten jäädään odottamaan tuomiota, korjataanko näyttö ilmaiseksi vai ei. Huolto kuulemma vie noin kaksi viikkoa. Plus tietysti aika, jonka maahantuoja pohtii asiaa.

Keljuttaa oikein urakalla. Koneella tosiaan on ikää vain pikkuisen reilut kaksi vuotta ja se sinällään toimiikin mainiosti, kunhan on kytkettynä toiseen näyttöön. Joka tapauksessa minusta olisi kohtuullista voida odottaa hieman pidempää käyttöikää, joten jo ihan periaatteen vuoksi aion maahantuojalle asiasta kitistä.

Ärsyttää vain se, että nyt joudun odottelemaan ja pärjäilemään muiden laitteiden varassa, kun oma kone ei ole käytettävissä. Pahimmassa tapauksessa en saa sitä käyttööni odottelun jälkeenkään ja joudun (taas) laittamaan useamman satasen kiinni uuteen laitteeseen. Jotenkin ei nyt nostattanut lomafiilistä tämä juttu, kun olin jo ehtinyt fiilistellä kirjoitusprojekteja yms. Kai se on vanha kone roudattava kotiin M:n porukoiden luota... sekin vain jo vetelee viimeisiään.

Yritän päästä keljutuksesta irti, mutta vaikeaa tuntuu olevan. Oli tänään silti hyviäkin hetkiä. Hommasin uutta hiusväriä, jota kokeilen, kun nykyinen on vähän haalistunut, ja löysin kohtuullisella hinnalla syksyksi myös kengät. Tarvitsemaani lankaa ei kuitenkaan tullut vastaan... mutta ehkä sitä vielä joskus jostain löytyy.

Sellainen loman alku siis. Ehkä tämä vielä tästä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti