31. elokuuta 2013

Alle kaksi kuukautta enää

Huh, aika menee todellakin nopeasti. Vasta häihin oli sellaiset puoli vuotta, nyt jäljellä on enää alle kaksi kuukautta. Valmistelut alkavat onneksi olla ihan kohtalaisen hyvällä mallilla. Tosin ihan mutkattomasti kaikki ei ole sujunut.Kunnossa:

- Hääpuku, kengät, laukku ja tiara
- Juhlapaikan varaus
- Valokuvaajan varaus
- Pitopalvelun varaus (tämän kanssa oli melkoista säätöä, varsinkin kakusta)
- Esteettömyystodistus ja sukunimen vaihtokaavake
- Vihkijän varaus
- Kutsut
- Häämatkan maksu

Ei kunnossa:

- M:n puku ja kengät
- Kampaamoaika ja meikkaus
- Juhlapaikan koristeet
- Sormus
- Polttarit
- Häämatkan ohjelmasuunnitelma
- Vihkimisen "ohjelma"


Listoja katsellessa voi todeta, että ihan hyvin meillä menee. M:n kohdalla pitää vielä pukuasiaa pohtia. Ehkä sekin saadaan lähiaikoina etenemään.

Kampaamoaikaa (ja meikkausta) olen nyt viikon verran yrittänyt varata paikalliselta ammattikoululta, koska se olisi juhlapaikan vieressä. Koskaan sieltä ei kuitenkaan vastata puhelimeen tai numero on varattu. Tänään kuulin äidiltä, ettei palvelu ole kuulemma kovin hyvää ja aikaa pitäisi varata 3-6 tuntia. Tämähän ei tule kyseeseen, koska valokuvaus alkaa 11:00, mikä tarkoittaa, että paikalla on oltava viimeistään 10:30. Soittelen maanantaina omalle kampaajalleni ja lasken sen varaan, että joku suostuu kuskaamaan minua ympäri kaupunkia hääpäivän aamuna.

Juhlapaikkaan ei ole tarkoitus tulla kovin suuria koristeita, mutta yritämme tulevan anopin kanssa saada syksyn lehtiä ja puolukan varpuja (marjoilla) sinne. Tämä on tarkoittanut varpujen keräämistä ja pakastamista. Myöhemmin ne on tarkoitus käsitellä hiuslakalla. Samaa kokeilemme mm. vaahteranlehtiin, kunhan niitä alkaa ilmestyä. Niistä olisi kiva väsätä hääkimppukin, mutta epäilen sen säilyvyyttä. Tosin saisihan noita varmaan Tiimarista silkkisinä.

Sormus meillä on hankittuna, mutta kaiverrus puuttuu vielä. Tämä siksi, että sormuksen koosta oli epäselvyyttä. Nyt se on kuitenkin jo osoittautunut ihan sopivaksi. Kävimme liikkeessä pahan helteen aikaan ja ilmeisesti sen takia sormeni olivat todella turvoksissa. Nyt sormus istuu loistavasti. Kaiverrusta varten on lahjakortti, joten en ole siitä huolissani.

Perinteisiä polttareita meillä ei ole. Jos joku sellaisia suunnitteli, suunnitelman saa nyt unohtaa, kiitos ;) Sen sijaan pidämme yhteiset juhlat pienelle kaveriporukalle. Tämän osalta ei ole isompaa ongelmaa... oikeastaan vain se, että vielä ei ole tiedossa, ketkä kaikki ovat tulossa ja yhtä kutsua en ole päässyt antamaan. Tarkoitus on viettää kiva ilta hyvässä porukassa. Itse emme ainakaan ole kehitelleet mitään sen kummempaa ohjelmaa x)

Häämatkakin alkaa olla kuosissa. Pitäisi vielä jaksaa tarkistaa liikkumiset paikasta toiseen, paikkojen osoitteet ja hinnat. Se on varmaan vain yhden illan projekti, mutten ole vielä jaksanut tarttua siihen.

Eniten stressiä ja päänvaivaa taitaa tällä hetkellä aiheuttaa vihkimiseen liittyvä ylimääräinen ohjelma. Maistraatin vihkikaava on niin turkasen lyhyt, että jotain pitäisi siihen rinnalle kehitellä. Ehkä vähän musiikkia ja jotain muuta... kun vain keksisin, mitä se olisi ja kenet siihen voisi nakittaa. Olen huono tällaisissa.

Muutenkin ahdistaa varsinainen päivä. Jännitän sitä todella paljon, koska huomion keskipisteenä oleminen on aina vähän kiusallista. Haluan kyllä naimisiin, mutta kaikki tämä hössäys asian ympärillä on hankalaa ja tuntuu vieraalta. Toisaalta on kiva kuitenkin juhlistaa merkittävää tapahtumaa. Olo on siis ristiriitainen. Yhtä aikaa haluaisin karata naimisiin ja viettää hienon juhlan asian kunniaksi.

Mutta niin... järjestelyt ovat ihan hyvällä mallilla. Uskon, että kaikki saadaan vielä toimimaan. Täytyy vain toivoa, etten sitä ennen saa kamalaa ahdistuskohtausta järjestelyistä :D

4 kommenttia:

 1. eikös yleensä noi ystävät hoida polttarit semmosena pienenä 'yllärinä'? meilläpäin ainakin menny näin ni yksi murhe ainakin jääny ainakin vähemmän :D (itse en siis naimisissa, järjestänyt vain siskon häitä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :)

   Näinhän se yleensä menee, että ystävät järjestävät polttarit yllärinä. Me kuitenkin halusimme nimen omaan välttää tällaiset perinteiset polttarit, joten päätimme hoitaa asian itse. Toinen syy ratkaisuun oli, että häät vietetään todella pienesti perhepiirissä, joten "polttarit" ovat myös sitten ystävillemme tarjottava juhlatilaisuus(tosin varsinaisia häitä reilusti rennompi).

   Me ei olla muutenkaan asioiden suhteen menty kaikkien taiteen sääntöjen ja perinteiden mukaan, joten tämäkin asia on hoidettu "meidän tavalla" x)

   Poista
 2. Muistatko mistä ihmeestä tuo hauska kuva on? Haluaisin lukea/katsella lisää tästä tytöstä jolla on noin vahvat hiukset ja hektinen työpaikka :D

  Onnea hääjärjestelyihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :)

   Kyseinen kuva on animesta nimeltä Shinryaku! Ika Musume. Anime perustuu saman nimiseen mangaan, jos olet enempi sarjakuvien ystävä. Itse en ole mangaa lukenut, mutta anime on ihan hauska. (Lisätietoa: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=7486)

   Kiitokset tsemppauksesta. Ehkä näistä järjestelyistä vielä selvitään hengissä :D

   Poista