7. heinäkuuta 2013

Hengailijaernuilua

Eilen tuli pakattua itsensä junaan ja suunnattua kohti Helsinkiä pitkästä aikaa. Edellisestä visiitistä taisikin olla jo reilut puolisen vuotta.

Treffasin pari kaveria asemalla ja siitä sitten suunnistettiin Kaapelitehtaalle, jossa siis tänä viikonloppuna järjestettiin Finncon. En ole kyseisessä conissa muutamaan vuoteen käynytkään (kaiketi 2009 viimeksi?), joten oli ihan kiva pyörähtää. Nyt kun Animeconin ja Finnconin epäpyhä liitto on jo päättynyt, oli tunnelma paikan päällä todella erilainen. Siis huomattavasti rauhallisempi ja vähemmän värikäs, mitä en sano pahalla. Tarkoitan vain, että värikkäitä cosseja näkyi paljon vähemmän ja enemmän oli jengiä, joka näytti suosivan mustaa ja muita tummia sävyjä pukeutumisessaan :) Itse räväytin ja laitoin poikkeuksellisesti vaaleanpuna-valkoisen paidan päälle. Minulla oli myös valtava aurinkohattu, koska pelkäsin auringonpistosta, jos olisimme olleet paljon ulkona (noh, emme sitten lopulta olleet).

Kaapelitehtaalla meitä tervehti dinosaurus.

Tämä con teki poikkeuksen muihin coneihin nähden siinä mielessä, etten käynyt luennoilla ollenkaan. Monet minua kiinnostavat jutut osuivat perjantaille ja sunnuntaille, mutta kyseiset päivät eivät taas muuten istuneet kalenteriini. Lauantain ohjelmassa ei ollut mitään sellaista, joka olisi ollut pakko nähdä. Siksi keskityin mieluummin myyntipöytien raidaamiseen ja kavereiden kanssa hengailemiseen. Hui, yhtäkkiä olinkin pahamainen hengailijaernu, joka pilaa kaikkien muidenkin conin ja nolaa kunniavieraat loistamalla poissaolollaan luennoilta ;D

Omasta mielestäni ratkaisu osoittautui kuitenkin oikeaksi. En ollut nähnyt tiettyjä ihmisiä kuukausiin ja olisi tuntunut hyvän ajan tuhlaukselta mennä kuuntelemaan jotain vain lievästi kiinnostavaa luentoa, kun vaihtoehtona oli rento seurustelu. Oli kiva tehdä löytöjä myyntipöydiltä ja sen jälkeen kokoontua ihan vain istuskelemaan ja juoruilemaan kaikesta mahdollisesta.

Tietysti yhteen paikkaan jumittautumisessa oli se huono puoli, ettei tullut sitten törmättyä ihan kaikkiin tuttuihin, jotka mahdollisesti liikuskelivat muualla Kaapelitehtaan syövereissä. Eli jokunen ihminen jäi bongaamatta. Sen sijaan tuli vietettyä laatuaikaa muutaman muun kanssa, joten ihan hukkaan istuskelu ei mennyt.

Kävimme myös syömässä. Ensimmäisestä ravintolasta meidät kuitenkin käännytettiin pois. Kuulemma siellä olivat tarvikkeet vähissä (eivät olleet varautuneet conikansan läsnäoloon?) ja toinen kokki jättänyt vain tulematta (ei sijaisia?), joten eivät sitten halunneet meitä palvella. Olin aika pettynyt, koska kyseisestä paikasta olisi saanut loistavalta kuulostavaa sapuskaa, jolla olin jo mielessäni ehtinyt herkutella.

Uuden paikan valitseminen tehtiin meille kuitenkin helpoksi ylemmän tahon vaikutuksesta. Kun pääsimme kadulle, ukkonen jyrisi siihen malliin, ettei sinne ainakaan kannattanut jäädä hengailemaan. Aika pian tuli sadekin, ja sai meidät sääntäämään ensimmäiseen eteen osuvaan ruokapaikkaan. Kun vettä tuli taivaan täydeltä, päätimme sitten syödä siellä oli tarjolla mitä tahansa. Onneksi ruoka oli ihan jees eikä maksanut kohtuuttoman paljon.

Ravintolassa tuli sään vuoksi istuttua aika pitkään. Syömisen jälkeen kävimme kuitenkin vielä kertaalleen kiertämässä myyntipöydät, ennen kuin palasimme keskustaan. Loppuaika istuttiin Mangacafessa höpöttelemässä kaikenlaista.

19:19 pitikin sitten lähteä junalla kohti Lappilaan. Vaikka olen reissannut junilla aika paljon, jännitin kovasti vaihtoa Riihimäessä. Konduktööri oli maahanmuuttaja, enkä valitettavasti ensin ymmärtänyt hänen selityksestään mitään, mutta hän palasi sitten myöhemmin vielä luokseni. Oli varmistanut, miten vaihto menee ja selitteli sen minulle kunnolla. Hieno homma. Pääsin ihan turvallisesti perille :)

Ilta hujahti aika äkkiä, kun käytiin saunassa ja viilennyttiin välillä paljussa. Paljon muuta ei ehtinytkään, koska väsymys alkoi aika äkkiä painaa silmiä.

Junassa ei ollut parempaakaan tekemistä, joten leikin kameralla :P

2 kommenttia:

 1. Riihimäellä vaihto on aina vähän jännä kokemus :D Kotimatkoillani Tampereen juna tulee yleensä laiturille 1 ja lähijuna Lahden suuntan lähtee yleensä laiturilta 8, ja vaihtoaikaa ei ole huimasti. Siinä on sitten kiva ravata painavien kantamuksien kanssa asema-aluetta päästä päähän.

  Kerran myös helsinkiin ja lahteen menevät lähijunat olivat samalla raiteella, ja päädyin sitten kiireessä väärään päähän junaa (juna katkaistiin siis kahtia juuri ennen Lahden päädyn lähtöä, ja toinen pää palasi helsinkiin). Onneksi tajusin mokani, ja ehdin poistua junasta ennen kuin se lähti Helsinkiin, mutta valitettavasti Lahden suuntaan lähtevä junanpääty kerkesi jo karata. Ei muuta kuin odottamaan seuraavaa. Onneksi nuo sentään menevät edes tunnin välein..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaihto Tampereen junista Lahden juniin on kyllä oikeasti ihan käsittämätön. Yhteen väliin tuli käytyä aika usein Seinäjoella, joten tuo väli tuli tutuksi. Eikä muuten ollut ihan yksi tai kaksi kertaa, kun jouduin juoksemaan kassien kanssa vaihtoa tehdessä... ja välillä Lahden juna lähti saman tien,kun sisälle kerkesin. Kertaakaan en onneksi myöhästynyt.

   Nyt homma meni aika kivuttomasti, kun juna lähti viereiseltä raiteelta ja oli jo odottamassa. Hyvin ehti kävellä laiturin yli ja etsiä paikan ilman, että oli totaalisen hengästynyt.

   Poista