4. heinäkuuta 2013

Bang, bang, buum! Riks, raks, poks!

Heinäkuu on alkanut väsyneissä merkeissä. Särkylääkkeet vetävät olon surkeaksi ja koko ajan nukuttaisi. Vuorokaudesta voi helposti käyttää puolet tai enemmänkin nukkumiseen... tosin 8 tuntia pitää selvitä töissä arkena, mikä rajoittaa nukkumista. Maanantain 16 vapaasta tunnista taisin joka tapauksessa nukkua 13 :D

Kuva: Wikipedia
Yöllä piti valitettavasti herätä ukkoseen. Vähään aikaan ei ole sellaista jyrinää kuulunutkaan. Oma pää ei oikein pelannut, mutta M sentään tajusi ponkaista ylös sängystä ja nyhtämään piuhoja irti. Valitettavasti tuhoilta ei silti täysin vältytty. En tiedä, kuinka yleistä kerrostaloissa ukkosvahingot yms. ovat, mutta omalle kohdalle ei ole osunut kertaakaan aiemmin.

Meiltä siis hajosi tulostin tai ainakin sen muuntaja. Vielä ei tiedetä, kummassa vika on, koska ei ole löytynyt korvaavaa muuntajaa, jolla testata. Toivoisin melkein löytäväni sellaisen kohtuulliseen hintaan, sillä en haluaisi luopua tulostimestani. Joo, saahan noita uusia, mutta hyvän löytäminen sopivan edullisesti voi olla aika vaikea tehtävä. Tuo tulostin on toiminut pääasiassa erinomaisesti... ainoastaan kaksipuoleisten juttujen kanssa on ollut pientä vaikeutta. Sitä paitsi siihen ostettiin vasta uudet musteetkin, jotka eivät kyllä sitten varmasti uuteen mene.

Minulle tuo tulostin on jotenkin tosi tärkeä kapistus. Nytkin pitäisi päästä tulostamaan leffalippuja... mutta lisäksi tulostan usein kuvia ja tekstejä. Melkein viikottain olen printtaamassa jotain. Olo on siis orpo. Olen silti onnellinen, ettei ukkonen rikkonut jompaakumpaa tietokonetta, telkkaria tai PS3:sta. Ne olisivat olleet tosi kalliita uusittavia. Veikkaan, että uusikin tulostin tulee halvemmaksi kuin mikään noista.

Onneksi myös siirsin tekstini turvaan pilvipalveluun... ehkä sinne voisi ladata kuvatkin. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin tietokone kärsii. Toivon kuitenkin voivani käyttää tuota samaa konetta vielä vuoden tai pari ainakin.

Tiistaina M yllättäen halusi lähteä porukoilleen saunomaan töiden jälkeen. Olin väsynyt, mutta suostuin, joten ei tullut sitten koko iltaa nukuttua. Sen sijaan jumittelin koneella, kun M kävi äitinsä kanssa lenkillä, ja sitten vasta saunottiin ulkosaunassa. Kävin paljussakin kääntymässä, mutta vesi oli niin kylmää, ettei siinä tehnyt mieli istuskella. Minusta on tullut tosi herkkä kylmän veden suhteen, vaikka nuorempana se ei häirinnyt oikeastaan ollenkaan.

Ilta sujui rauhallisesti syöden ja The Big Bang Theorya tuijotellen. Ennen lähtöä vielä M opetti minua ampumaan. Tosin ihan vain kuulapyssyillä. Meillä oli kolme pistoolia ja yksi isompi ase, mutta enpäs nyt muista, mikä se oli (pitää selvittää) :D Olin aiemmin sanonut hänelle haluavani harjoitella, jotta osaan tarvittaessa aiheesta kirjoittaa. Nyt tuli sitten testattua. Osuin maaliinkin kolmesti, kunhan ensin hahmokin, miten paljon menee hutiin, jos tähtää suoraan.

Seuraavalla visiitillä on varmaan lisää ammuskelua luvassa ja jossain vaiheessa olisi tarkoitus siirtyä ilmakivääriin. Jännittävää. Itse tykkäsin kyllä enemmänkin pistoolista kädessä, mutta toki voin kokeilla muutakin. Ja ehkäpä tosiaan vielä hyödynnän näitä kokemuksia jossain tarinassani.

Eilinen olikin sitten ihan vain rauhallinen ja tavallinen koti-ilta. Syötiin ja M katsoi animua minun jumitellessa koneella. Ilta tuli äkkiä ja nukkumaan oli mentävä. Mieluusti olisin valvonut, mutta toisaalta väsytti tosi paljon. Tänään on varmaan samantapaista meininkiä luvassa ja huomenna hiustenvärjäystä siihen päälle.

Lauantaina suuntana onkin sitten Helsinki ja Finncon. Tuskaisesti yritän miettiä, mitä sinne pukisin, kun en ole cossaamassa. Tuntuu, ettei mitään kivaa päälle laitettavaa ole :( Ihan tavistyylillä en haluaisi liikkeelle lähteä enkä toisaalta haluaisi ehkä korostaa animelapsimaisuuttani, koska isot, pahat scifisedät saattavat katsoa pahasti. Sain joskus pukeutumisestani Finnconissa aika negatiivista palautetta 30+-vuotiaalta kaverilta, kun jonottelin erään kirjailijan nimmaria. Kumma, miten tällaiset jutut jäävät mieleen pyörimään...

Jonkun mekon olen ajatellut joka tapauksessa laittaa... tai hameen. Paidan kanssa on ehkä enemmän arpomista. Jostain syystä haluaisin pukea jotain söpön tyttömäistä, mutta en omista sellaisia vaatteita kamalan paljon.

Sunnuntaina ollaan vielä menossa leffaan heti alkuiltapäivästä. Eli tälle viikolle kaiken kaikkiaan riittää ohjelmaa. The Lone Ranger olisi luvassa. Saapa nähdä, mitä siitä tykkään.

Kuten kuvasta näkyy... omat hiukset kaipaavat lisäväriä :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti